Nyelvválasztás

Tokai Alexandra képe

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni, hogy Drupal 7-ben melyik modult érdemes telepíteni, hogy a nyelvválasztást megoldott legyen az oldalon?(A legjobb az adott nyelvek zászlajának megjelenítése lenne.)
Próbálkoztam a Language icons modullal (mert ez 6-os alatt szépen működött), de valami hiba miatt le van tiltva a modul (7.22-es verzióban próbáltam).

Előre is köszönöm a segítséget!

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
csakiistvan képe

Tudsz esetleg hibaüzenetet adni? A languageicons modult be tudtad kapcsolni? A logba (admin/reports/dblog) mit ír a hibáról?

Amúgy a modul annyit csinál hogy betesz neked egy képet a szöveg elé, de ezt CSS-el is megjelentíheted ha szeretnéd.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Tokai Alexandra képe

admin/reports/dblog oldalon nincs semmi hivatkozás erre a modulra, hogy esetleg hiba lenne benne. Ez a hibaüzenet jelenik meg:
"Ezek a lehetőségek jelenleg le vannak tiltva, amíg ezt a hibát nem lehet megoldani. Lehet, hogy a későbbiekben ismét bevezetésre kerülnek."

Igazából nem is a zászló ikonok lennének lényegesek, hanem azt szeretném elérni, hogy legyen az oldalon egy blokk, ahol a látogató ki tudja választani az adott nyelvet és a csak azok a tartalmak, menüpontok jelennek meg, melyek az adott nyelven íródtak. Ha tudnál más megoldást javasolni, azt is megköszönném.

0
0

Szandra

Tokai Alexandra képe

admin/config/regional/language/icons

0
0

Szandra

duc-sai képe

Az nem hibaüzenet (nálam is megjelenik, nem befolyásolja a többnyelvűséget), ez csak azt jelzi, hogy a nyelvi ikonok megjelennek a nyelvválasztó blokkban is, meg a node-oknál is (a node másik nyelvre lefordított változatára mutat a link).
Az biztos, hogy a nyelvválasztó blokk rögtön nem jelenik meg, ahogy várná az ember, a blokk adott régióba helyezése még önmagában nem elég.
Sajnos pontosan nem dokumentáltam magamnak, de az biztos, hogy a tartalomtípusod szerkesztésénél a közzétételi beállításoknál engedélyezni kell a Több nyelv támogatását, valamint ha jól emlékszem, fordítást is létre kell hozni, hogy megjelenjen a maga a nyelvválasztó blokk (az ikonokkal).

0
0
makgab képe

Gondolom az i18n modul fent van.
A szükséges nyelveket hozzá kell adni.
Majd be kell állítani a "Helyek és nyelvek"/"Nyelvek" részben az "Észlelés és választás" fülön (admin/config/regional/language/configure) az "Érzékelési módot", pl.:

Webcím -> A nyelv megállapítása a webcímből
          (útvonal előtag vagy hosztnév alapján).

Jobbra mellette van egy "Beállítás" művelet link. Ez két lehetőséget ad a nyelvi változatokra, pl.:

* Útvonal előtagja:     www.mydomain.hu/en
* Domain:               en.mydomain.hu
0
0
Tokai Alexandra képe

Köszönöm a segítséget. :)
Azért nem jelentek meg a nyelvválasztási ikonok, mert az érzékelési módot nem kattintottam be.
Lenne még egy kérdésem. A tartalomfordítás már működik az oldalon - a Content translation modul használatával és a tartalomtípusok fordítási engedélyének megadásával. Úgy tudom, hogy a menü és blokkok fordításához a Menü traslation és a Block traslation modulokra van szükség. Felraktam az i18n modult, ahhoz, hogy az ide tartozó modulokat be tudjam kapcsolni, szükséges a Variable modul is. Ennek bekapcsolása után azonban hibát jelzett a drupal (az oldalon nemvárt hiba történt), így kikapcsoltam. Találkoztatok már ezzel a jelenséggel? A 6-os Drupalban szerintem nem volt még a Variable-ra szükség. Hogyan lehetne megoldani?

0
0

Szandra

makgab képe

dblog-ban van valami infó a hibáról?

0
0
Tokai Alexandra képe

ez látszik:
üzenet:
DatabaseSchemaObjectExistsException: cache_variable nevű tábla már létezik. DatabaseSchema->createTable() függvényben (/var/web/dev.baralib.hu/includes/database/schema.inc 657 sor).

szint:
hiba

0
0

Szandra

makgab képe

Akkor ott valami gubanc volt telepítésnél(..?).
Ha a "variable" modul ki van kapcsolva, akkor a "cache_variable" táblát törölném az adatbázisból, mivel ez ottmaradt ha jól értem.

Minden csomagból a legfrissebb van fent, ugye? :)

0
0
Tokai Alexandra képe

Köszönöm a választ. Megpróbálom törölni. Igen, a legfrissebbeket tettem fel.

0
0

Szandra

Tokai Alexandra képe

Töröltük a "cache_variable" táblát, ez után ismét bekapcsoltam a Variable modul, de ismét ugyanaz a hiba jelentkezett:
PDOException: SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'dev_baralib.cache_variable' doesn't exist: TRUNCATE {cache_variable} ; Array ( ) cache_clear_all() függvényben (/var/web/dev.baralib.hu/includes/cache.inc 163 sor).

Ennek ellenére most be van kapcsolva a variable modul, és lehetne engedélyezni a többi variable modult és a fordításhoz szükséges - menü, block translation, stb modulokat is,- de nem merem,nehogy meghaljon a drupal. Tudnátok segíteni mit kellene tennem? Illetve a 6 db variable-hoz tartozó modulból tényleg szükséges az összes bekapcsolása?

Köszi a segítséget.

0
0

Szandra

hron84 képe

Szerintem nem siman torolni kellett volna a tablat, hanem elobb uninstallalni kellett volna a modult (nem tudom, magyarul ennek mi a neve a feluleten, talan eltavolitas vagy valami ilyesmi) - tehat a sima letiltas mellett meg kulon eltavolitani -, es utana engedelyezni megint.

Backupbol helyre tudjatok allitan ia cache_variables tablat?

2
0

--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.
makgab képe

Az eltávolítást (uninstall) feltételeztem. Bár valóban, csak kikapcsolást írtam...
Telepítés/eltávolítás közben lehetett a probléma, mivel eltávolítani mégegyszer nem lehet, ezért javasoltam a tábla törlését.

ez látszik:
üzenet:
DatabaseSchemaObjectExistsException: cache_variable nevű tábla már létezik. DatabaseSchema->createTable() függvényben

0
0
Tokai Alexandra képe

Az eltávolítás, újratelepítés megoldotta a dolgot.
Köszönöm a segítséget.

0
0

Szandra