Nyelv választási lehetőség

lhntunder képe

A http://www.cash-moneyback.com/
magyar valtozata mar osszeallt, de most jott a nagyobb falat! Lathato legyen angol nyelven is. A http://Drupal.hu/kezikonyv/tippektrukkok/tobbnyelvu fejlesztes lepeseit beallitottuk, azonban az oldalon nem jelenik meg a Nyelvvalaszto menu. Az oldalakat ha megnezem szertkeszto uzemmodban mar felajanlja a ket nyelvet es a jelenlegiek magyar nyelv ala be is vannak sorolva.
Kerdesem mit kell meg leellenorizni, modositani hogy elkezdodhessen az angol versio beallitasa is.
Kerem hogy a valaszok nagyon egyszeru modon es reszletesen fogalmazzatok, mert en nem vagyok programozo, csak egy sajat oldalt szeretnek szolgaltatotol fuggetlenul.
Koszonettel
Tunde

Drupal verzió: 
aksza képe

A blokkoknál emeld be valamelyik régióba a "nyelv választó" nevű blokkot (ha fönt van a languageicons modul akkor zászlók is lesznek).
Ezután mindent újra be kell állítani. Ha egy nyelvű volt eddig az oldal akkor az összes eddigi magyar tartalomnál be kell állítani, hogy csak magyar legyen a nyelv (különben angolra váltásnál is látszani fognak). Az angol szövegeket fel kell vinni, kiválasztva, hogy csak az angolnál jelenjen meg.
Ha útvonallal megadott menüt akarsz másik nyelven is megjeleníteni akkor az ország előtaggal újra meg kell csinálni a menüket, akkor látszik majd az adott nyelven is.
Pld contact űrlapnál:
magyar: http://oldalad.hu/?q=hu/contact
angol: http://oldalad.hu/?q=en/contact

0
0
lhntunder képe

Segits nekem legyszi, egy kicsit tobbet.
Kiprobaltam parhuzamos oldalakon (angol, magyar), de nem mukodik.
Minden eddiginel a nyelvalasztott a magyar. Az uj letrehozottnal lett az angol. De nem jelenik meg sem a kiszaszlott.

Ha mar a rovid utvonal van beallitva az oldalon akkor megadhatom vegyesen is? Az uj oldalakra hasznalhatom a hosszut is?
Koszonom
Tunde

0
0

köszönet
Tünde

gazsesz képe

Több helyen lehet nyelvet váltani. Egyrészt van egy language switcher blokk, amit ki kell tenni az oldalra, mert alapból nem jelenik meg. A másik - ezt a nyelv beálíltásánál tudod megmondani - hogy az egyes node-ok alatt is megjelenjen a nyelvválasztási lehetőség, de ez csak akkor jelenik meg, ha az adott tartalom más nyelven is elérhető, azaz meg van a fordítása. Ha nincs, akkor nem fog megjelenni.

0
0

Gazsesz

lhntunder képe

Koszonom a valaszokat, most probalkozom.

0
0

köszönet
Tünde

lhntunder képe

Koszonom a valaszokat, most probalkozom.

0
0

köszönet
Tünde