Node mentése GPS koordinátával

Anonymous képe

Üdv!

Nem találok, de biztos van olyan egyszerű modul, ami egy okostelefonnal beküldött node esetében automatikusan elmenti a tartalommal a telefon GPS koordinátáit is, tehát azt, ahol éppen akkor van a telefon, amikor a tartalmat elmentették.

Tudnátok ilyet javasolni?

Drupal verzió: 
Drufan képe

A Geolocation Field modult találtam, a Geolocation HTML5 almodulját bekapcsolva megjelenik a beviteli mező helyett egy "Save my location" bepipálási lehetőség (checkbox), de bepipálva csak annyi történik, hogy egy pillanatra megjelenik szürkén egy térkép, majd eltűnik és ekkor már nem kiválasztható a checkbox.

0
0
bcsaba képe

Szerintem ez így nem fog működni, még mobil appal sem.
A személyiségi jogok miatt "automatikusan" nem tudod elmenteni az illetőnek az aktuális koordinátáit, csak ha ezt engedélyezi neked - pl mobil app esetében már az app telepítésekor vagy később erre rá fog kérdezni.
Webes app esetében böngészőből is le tudod kérdezni akár js kóddal is - pl https://www.w3schools.com/html/html5_geolocation.asp - ilyenkor is felugrik egy ablak és engedélyt kér az illetőtől, azonban vigyázz, hogy https kapcsolatod legyen, másként nem fog működni.

0
0