Node menühöz rendelése nem megy

Anonymous képe

Biztos én vagyok béna, de ........ segítsetek, hogy találjam meg:

Bizonyos menüpontokhoz hozzárendeltem bizonyos oldalakat (s ezek lettek a Menüpont1 - node/1, Menüpont2 - node/2 stb. ... pontosabban úgy hoztam létre ezeket a menüpontokat, hogy tartalmat hoztam létre, s ahhoz hoztam létre a menüpontot.

Most ezekből bizonyos oldalakat nem talál meg - hiába kattintok az egyik menüpontra az:
- vagy egy másik oldalra visz
- vagy ismeretlen oldalt ad
- vagy ... még én sem tudom, hogy milyen variációkat produkál.

A kérdése(i)m:
- hol tudom megnézni, hogy a node/1-nek mi a tartalma?
- egy konkrét node-t, hogy tudok egy adott menüponthoz rendelni?

Nagyon valószínű, hogy én barmoltam el valamit itt a "tanulgatás" közben, de van már benne egy kis munka, s nem szeretném elveszíteni.

Kösz!

Hojtsy Gábor képe

A node/1 tartalmát az index.php?q=node/1 oldalon megtekintheted. Ehhez menüpontot a szerkesztés lapján a 'menü' szerkesztő mező csoportot lenyitva tudsz rendelni.

0
0
Anonymous képe

Csak az a gond, hogy a .... index.php?q=node/1 nem létező oldalt ad (A tartalom-nál kitöröltem volt néhány próba oldalt, s biztos, hogy közötte volt).

Újra létre tudom azt még hozni?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Hát ha nincs már ilyen tartalom, akkor nem is lesz. A node azonosítója egyedi. A menüt át tudod szerkeszteni az adminisztrációs oldalakon. Ha nemlétező oldalra linkelsz, akkor ne sok jót várj.

0
0
Anonymous képe

Akkor nem kerese a node/1-et. (Csak általában szeretem a rendet - persze nem a szobámban ;-) - s azt akartam, hogy a Menü első pontjához a node/1 kapcsolódjon stb.

Kösz' a rám pazarolt időt!!!

0
0
Anonymous képe

... (ha van még egy kis türelmed), hogy meg tudom-e nézni valahol hogy a node/2 ... node/n létezik-e (s hogy mi a tartalma - pl. ha nincs egy menüponthoz hozzárendelve)?

Vagy pedig úgy is kérdezhetném, hogy: ha egy új oldalt létrehozok, akkor honnan tudom, hogy ahhoz node/?-at rendel hozzá a rendszer?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Nagyon bonyolult, mivel a node/1 a webcím :) írd ezt be http://webhelyedcíme/index.php?q=node/1 és így tovább... Amikor beküldesz egy tartalmat, akkor pontosan egy ilyen oldalra kerülsz, ami mutatja a tartalmat, és a webcíme is ilyen formájú. Ráadásul az "adminisztráció" menü "tartalmak" menüpontjában tudod megnézni, hogy milyen tartalmak vanank éppen a rendszerben.

0
0
Anonymous képe

... ez annyira bonyolúlt, hogy ... még magamtól is rájöttem erre ;-))) (Csak arran gondoltam - amikor kérdeztem - hogy hátha van egy olyan oldal, ahol szépen fel van sorolva,hogy:
node/1 =
node/3 = (s akkor én ki tudom találni, hogy pl. node/2 nem létezik)

Merthogy a "tartalmak"-nál fel vannak sorolva, hogy mik vannak, csak ... nem tudom, hogy melyik pl. a node/45

0
0
Anonymous képe

Bocs' ... ismét gyorsabb volt a kezem mint az eszem ....

Megnéztem a "Tartalom" menüben, s ha ráhúzom az egeret az illető tartalomra, akkor gyönyörűen mutatja az állapotsorban, hogy mi az útvonala (természetesen node-ként)

Kööööööööööööööösz' még egyszer (ez az előbbire is vonatkozik, ahonnan lemaradt ;-)) ... szép vasárnapot

0
0