Node-hoz csatolt kép nem jelenik meg view-ban

Anonymous képe

Helló!
Létrehoztam egy egyszerű lista nézetet views modullal, ami node-okat listáz bizonyos feltételek szerint. Két mezőt kapcsoltam be: Node címe és a hozzá csatolt kép. Azonban csak a cím jelenik meg. Mikor átállítottam lista nézet helyett teaser-re, akkor ott volt a kép.
Mi lehet a probléma?

pp képe

A lista nézetben csak a 1 mező jelenik meg, teaser nézetben pedig a node-bevezetője(ahol szintén nincs az upload-dal feltöltött fájlok listája,gondolom nem azzal csatoltad a képeket.)
Neked a táblázatos nézetre van szükséged szerintem.

pp

0
0
Anonymous képe

Lista nézetben csak egy mező: csináltam azt is, hogy a cím mezőt leszedtem, csak a képet hagytam, akkor nem jelent meg semmi. És táblázatos nézetben sincs kép.
Most néztem meg: a CCK image modulja az, ami csinált egy "kép" mezőtípust. Tehát ezt adtam hozzá a nézethez. Azt hittem, ez azt a képet jeleníti majd meg, amit a node írásakor hozzácsatolok (aminek meg lehet adni, hogy teaser-ben, vagy a node-ban, vagy mind2 helyen megjelenlen). De akkor lehet hogy ez a mező máshonnan várja a képet?

0
0
Anonymous képe

Megvan a hiba oka!
A views fields-nél (mezőknél) nem az "Image: display image", hanem az "Image attach: display image"-et kell kiválasztani, legalábbis az én esetemben. (Tehát nem simán kép, hanem csatolt kép). És így ott van a kép lista nézetben is.
Bocs hogy keverem a magyart meg az angolt, de angol nyelvű drupalt futtatok...
Azt hogy kellene, hogy szépen album-szerűen (pl. 8 sor x 6 oszlop) rendezze a képeket+alatta node címeket?

0
0
pp képe

Ha leírtad volna milyen modullal csatoltad a képet és milyen mezőt kapcsoltál be a views-ban már meg is lett volna a válasz ;)
A views-nél a szűrő nagyáltalánosságban ugyanis a modul nevével kezdődik.
Valószínűleg, ha jól megfogalmazod a kérdést akkor a választ is megtalálod kérdés nélkül ;)

pp

0
0
pp képe

Nehéz kérdés, én a views bonus pack-et és a panel modulok telepítését javaslom, valalmint CHX videóját a tavalyi konferenciáról.

Egyébként az image modul tud ilyet, de az neked valamiért amit nem is tudunk miért nem jó.

(én a view-t sminkelném ;))

pp

0
0
Anonymous képe

Valamennyire sikerült megoldanom ahogy elképzeltem: a css file-omhoz hozzáadtam egy ilyen részt:

body_sminkneve li {
   float:left;
}

Ez szépen működne is, ha egyenlő nagyságú thumbnail-jeim lennének, de nincsenek (az eredetik mérete más-más, torzítani nem akarok). Így össze-vissza jönnek egymás után a képek, de alakul.
0
0