Node és teaserének fozzáférési jogainak szeparálása

csortu képe

Sziasztok!
Először is mindenkit üdvözlök, ez az első postom a drupal.hu-n.
A kérdés a következő: Létrehoztam egy tartalom típust, amit csak előfizetők érhetnek el (subscribed_aricle). A hozzférést a Content access modullal szabályozom. Eddig rendben is van de szeretném, ha az ilyen tartalmak címei és teaserei kikerülhetnének a címlapra. Most, ha bejelentkezik a megfelelő jogosultságú felhasználó, akkor láthatja mindezt a címlapon, de én szeretném, ha a címlapon mindenki (akár nem bejelentkezett felhasználó is) megnézhetné a címet és ha rákattintana a címre, akkor ha nincs megfelelő jogosultsága, akkor egy információs oldalra kerülne, ahol megtudhatná, hogyan fizessen elő erre a tartalomtípusra.
Próbáltam saját kútfőből, fórumokat olvasva megoldani, de nem megy.
Szóval, szeparálnom kellene a node és a teaser hozzáférési jogosultságát. Hogyan tudom megtenni?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Bálint képe

Views-zal készítenék egy nézetet, ami listázza a node-ok címét, teaserét egy tovább linkkel, és ezt jeleníteném meg a felhasználóknak. Ez független lesz így mindenféle jogosultságtól, azt fogják látni, amit mutatsz nekik a nézettel.
Ha pedig a tovább linkre, vagy a node címére kattintanak, akkor nem lesz jogosultságuk megtekinteni a node-ot (ezt szabályozod a content access-szel).

Ezután már csak egy egyéni hibaoldalra van szükséged, amit a /admin/settings/error-reporting címen állíthatsz be.

0
0
csortu képe

Jelenleg pontosan ez történik, views-sal adom ki a címlapra a listát, és mégis csak az látja, akinek a node-hoz is van jogosultsága. Ezek szerint a views-nél kellene megtalálnom a megfelelő beállítást?

0
0

Csaba

mxr576 képe

Olvastam a témát meg ezt a views-os megoldást, ami nekem is beugrott először a kérdéseddel kapcsolatban. Erre a problémára talán a viewsban kellene állítani az access résznél, bár még nem próbáltam, hogy ez mennyire működik együtt a content access modullal.

0
0
Bálint képe

Érdekes, erre nem gondoltam. Kipróbáltam a javaslatomat, először CA nélkül, úgy működött; access content joga nem volt az anonymusnak, mégis láthatta magát a nézetet. Aztán bekapcsoltam a CA-t, és ugyanazt tapasztaltam, amit te, semmi sem látszódott.

Kicsit utánaolvasgattam az issue-k között, miért van ez, és ezt és ezt találtam. Mindkétszer felmerül a kérdés, hogy miért viselkedik így a Content Access, mikor nem ezt várná az ember, de mind a két esetben a modul szerzője helyreteszi, hogy márpedig ez így van jól. :)

Aztán felmerült a kérés itt és itt is, hogy kerüljön bele egy olyan feature a modulba, hogy külön lehessen a a title-re és a teaserre szabályozni a jogot. Amennyit tudok a hozzáférés szabályozó modulokról, erre nem ad lehetőséget az api, valószínűleg ezért nem lett megvalósítva az ötlet, annak ellenére, hogy sokan támogatták.

Többen is javasolták az Edit által említett Premium modult, szóval szerintem próbáld ki bátran, ne ijedj meg tőle, hogy dev, csak teszteld le alaposan. Ha hibát találsz, akkor azt nyugodtan jelezheted egy issue beküldésével.

Egy másik ötletet is olvastam erre az egyik issue-ban; itt azt javasolták, hogy tedd külön CCK mezőbe a bevezetőt és magát a tartalmat, és ezután csak a feliratkozott role-nak engedélyezd a hozzáférést a tartalom mezőhöz. Az alap törzs mezőt itt tehát használnod sem kell (üresen kell hagyni a nevét). Ezután a node-subscribed_content.tpl.php-be (ahol a subscribed_content a tartalomtípusod neve) tennék egy feliratot, ha nem előfizető nézi a tartalmat, amivel tudatnám vele, hogy mit kell tennie. :)

0
0
csortu képe

Köszönöm, hogy kipróbáltad és utánajártál. Mef fogok próbálkozni a premium modullal. Üdv,
Csaba

0
0

Csaba

Illyés Edit képe

csortu képe

Köszönöm, ez nagyon jó lenne, pont az, ami nekem kéne. Van vele tapasztalatod? Mert a drupal 6-hoz csak developement release van, ami picit elbátortalanít.

0
0

Csaba

csortu képe

Mindenkinek köszönöm a segítséget, a premium modul megoldotta a problémát. Igaz, nem tökéletes, mert nincs felkészítve a többnyelvűségre, de ezt már magam is meg tudom oldani.

0
0

Csaba