Nem sikerül magyarul telepíteni, PHP timeout miatt

natlose képe

Most ismerkedem a Drupalal, mert egy egyesületnek készítenék honlapot társadalmi munkában. Egyelőre lokálisan telepítek WAMP szerverre.

Gond nélkül feltelepül az angol verzió. Ha bekapcsolom a Locale modult és hozzáadnám a magyar nyelvet, akkor 30 mp-es PHP időkorlátba ütközöm.
Ha ezek után átkapcsolok a mégis megjelenő magyarra, kevert nyelvű lesz a honlap.

Valahol olvastam, talán a Nagy Gusztáv féle Drupal 6 alapismeretekben, vagy a drupal.hu-n, hogy jobb lokalizálható telepítőt használni. A l10n_install-7.x-1.0-beta15-core.zip, amit találtam. Telepítés közben, a fordítások betöltése során, rengeteg merevlemez kerregés után megjön egy 240 mp-es PHP timeout túllépése hiba. A honlap működik, de kevert nyelvű.

A gépem Core i5, 4GB, W7Prof64HU, SSD. Nem tartom lassúnak, még a Windows se csak úgy elindul, hanem egyenesen talpra szökken rajta. Úgyhogy nem értem, mi tart 240 mp-ig.

Nem tudom, hol kell a PHP timeout-ot konfigurálni vagy melyik lokalizálható telepítőkészletet kéne használnom.

Előre is köszönök minden segítséget!

Drupal verzió: 
segi képe

be kell megfelelően állítani az apachot, ahhoz hogy ne kapj timeout-ot a maximum execution time-ot kell megnövelni a php.ini fájlban(ez pontosan nem tudom hol található a wamp esetében, talán bin/php). Minden beállítás után újra kell indítani a wamp-ot, mert a beállítások csak akkor érvényesülnek. Ha későbbiekben valami hasonló memóriahiány vagy timeout lép fel azt is itt kell orvosolni.
Szerintem egy nyelv miatt felesleges bármilyen többnyelvűsítést segítő disztribuciót(felesleges a i10n) használni.
Ha esetleg a telepítéskor nem menne a magyar nyelv telepítése, akkor ezt később is meg lehet tenni a már működő angol nyelvű oldalon.

0
0

Drupal developer at Cheppers

natlose képe

Köszönöm.
A php.ini-ben turkáltam már, de timeout szóra kerestem, ezért nem találtam.
Megkerestem, hol is ajánlották az i10n használatát: itt, a drupal.hu kézikönyvében.
De nem használtam. Az angol telepítőkészletbe bemásoltam a drupal-7.13.hu.po fájlt a profiles/standard/translations mappába és 600 mp-re állítottam a php-t.
A telepítő így felkínálta a magyar nyelvet (egyre jobban tetszik a Drupal) viszont combos 6'38" ideig állt a 'fordítások betöltése' lépésen. De végül továbblépett és egységesen magyar nyelvű lett a honlap.

0
0