Nem működik

vsz képe

Sziasztok!

A szolgálatatómnál 1 Gb tárhely van, és 20mb mysql. Van egy adott adatbázisom és egy adott felhasználó, ahova beillesztettem a mysql táblákat. Aztán átírtam a settings.php-t, ahogy a kézikönyvben van. Persze létrehoztam a files nevű könyvtárt is. Csak ftpézni tudok, ssh-ázni nem.
A probléma pedig az, hogy miután megpróbálom elérni az oldalt (http://www.nevem.hu/drupal), akkor nincs semmi hibaüzenet, de nem jelenik meg a drupal-motor felülete, csupán ennyi:

{head} {styles}
{_BLOCK_.header.logo} {_BLOCK_.header.site_name}
{secondary_links}
{primary_links}
{_BLOCK_.header.blocks}

Welcome to your new Drupal-powered website. This message will guide you through your first steps with Drupal, and will disappear once you have posted your first piece of content.

The first thing you will need to do is create the first account. This account will have full administration rights and will allow you to configure your website. Once logged in, you can visit the administration section and set up your site's configuration.

Drupal comes with various modules, each of which contains a specific piece of functionality. You should visit the module list and enable those modules which suit your website's needs.

Themes handle the presentation of your website. You can use one of the existing themes, modify them or create your own from scratch.

We suggest you look around the administration section and explore the various options Drupal offers you. For more information, you can refer to the Drupal handbooks online.

Felhasználót létrehoz, de ezután nem lehet elérni semmit sem. Már többekkel is beszéltem, akik a drupal rendszer tagjai (de ők tudnak ssházni), és eddig még senki nem jött rá, hogy mi lehet a probléma. A szolgáltatóm, mindent támogat, ami a teepítéshez elő van írva, szóval most már nincs semmi ötletem. Ja, és a jogosultságokat is jól adtam meg.

Előre is köszi!

csonti képe

az xtemplate theme engine összeakad a php5.0 -nál nagyobb verziókkal, valószínűleg a szolgátatódnál az van. A drupal alapértelmezetten a bluemarine xtemplate-s sminket használja. Tipp: tedd be a themes/engines -be a phptemplate-t, majd a settings.php fájlod alján kommenteld ki a some defaults -ot és a default theme -ből töröld ki a bluemarine -t. (üres legyen!)
Ezután menj az oldaladra, ahol egy smink nélküli, de adminisztrálható cuccot kapsz, állíts be egy phptemplates sminket, pl. a box_greyt.

dhost.hu admin

0
0
vsz képe

Köszi a segítséget, mert kiderült, hogy tényleg ez a probléma oka. Sajnos én bölcsésznek készültem, és a htmlen kívül nem is vágok más webes cuccot. :) Akik viszont phpével foglalkoznak, most nincsenek az elérhető közelemben. :) Sajnos nem találtam semmi phptemplate-t, és a setting.php-ében sem találtam az általad leírtakat. Biztos balfék vagyok. :) Szóval inkább várok valakit, aki majd megoldja ezt a dolgot, vagy megvárom az új drupalt, mert ahogy olvastam, ott már az lesz az alapértelmezett. :)

0
0
csonti képe

Hello,

nincs semmi baj azzal, hogy nem értesz a péhápéhez (én se nagyon).
innen lehet letölteni a phptemplatet:
http://drupal.org/files/projects/phptemplate-4.6.0.tar.gz
tömörítsd ki, dobd be a themes/engines -be és kész.

Vagy próbáld ki a linkemet alább. :)
dhost.hu admin

0
0
vsz képe

Na bedobtam! :) Most pedig a sites\default\settings.php-ében kell keresnem az előbb leírtakat, ugye?!
Köszi egyébként, hogy segítesz! Majd irányítok hozzád embereket, van jó pár ügyfelem, akiknek egy drupal rendszer elég nagy segítséget jelentene. De még az is lehet, hogy én is ott kötök ki! :)

0
0
vsz képe

Most úgy néz ki, hogy sikerült összehozni a dolgot, vagyis az elfogadható adminisztrálható cucc már meg van.. :) Köszi mindent! Ha valami lesz, majd még kereslek itt! :)

0
0
vsz képe

Már csak az a kérdésem lenne, hogy a phptemplates sminket, hogy kell beállítani? :-|

0
0
csonti képe

hello,

a phptemplate nem smink, hanem "motor", ami a sminkeket kezeli. Letöltöttél valamilyen phptemplate -s sminket a drupal.org -ról? (box_grey, blix, stb.)
A chameleon és a marvin önálló sminkek, nem phptemplate alapúak.
Egyébként szívesen segítek, ha kell el is készítem a teljes portált bárkinek.

dhost.hu admin
[email protected]

0
0
vsz képe

Letöltöttem, most épp a box_grey van, de az is csak "nálam" látszik. Szerintem valamit nem állítottam be a settings.php-ében, vagy nem tudom.. :)

0
0
vsz képe

A settings.php - ét így töltöttem fel, és így megy, a box_grey. :)

$conf = array(
//'site_name' => '',
'theme_default' => 'box_grey',
'anonymous' => 'Visitor'
);

Egyébként nem fogadja el alapértelmezettnek, de más sminket sem.

0
0
vsz képe

Egyébként üdvözlet! :) Ezt eddig elfelejtettem! :|

0
0
vsz képe

Azt hiszem, jó lesz ez. Már felhasználóként szép smink fogad, viszont vendégként még ez nem megy, hiába állítom be alapértelmezettnek, nem marad ott mentés után a pipa sem a marvin, sem a chameleon előtt. De most hagyom, mára elég volt. :)

0
0