Nem betöltődő admin felület

panucci képe

Sziasztok!

Csináltam egy modul frissítést és azóta nem tudok belépni az admin felületre.
Minden más működik, tudok tartalmat beküldeni, de ha ráklikkelek az admin "gombra", akkor csak tölt és egyszer csak fehér lesz minden.

Ebben az esetben az egész drupalt újra kellene raknom?

Előre is köszi a segítséget!

Drupal verzió: 
aboros képe

és ugye a frissítés előttről van mentésed? ;)
milyen verzióról milyen verzióra frissítettél?

közben új modult is bekapcsoltál?

attól még hogy fehér halál van, valahol a szerveren kell legyen egy hibanapló amiben benne van a fehér halál oka. ezt meg tudod szerezni?

0
0

-
clear: both;

szabozee képe

A fehér halált 90% felett a kevés PHP memória okozza, ami pont a memóriaigényesebb folyamatoknál tud előkeveredni. Legtöbbször sajnos a naplóba se kerül ezért be semmi üzenet. A php.ini-ben érdemes első megmozdulásra feltolni jó nagyra ezt az értéket.

0
0

szabozee (zee zee zee kukac free mail pont hu)

aboros képe

olyat is láttam ahol a parse error se ment ki képernyőre, hanem fehér halál volt. és jobb helyeken a memória korlátba szaladás is bekerül a logba.
de inkább a kérdező problémáját próbálnám megoldani most, nem a logolás rejtelmeiről vitáznék. :)

0
0

-
clear: both;

szabozee képe

Ez lett volna a megoldási javaslat, a segítség, hogy vegye nagyobbra a memóriát. Én ezzel szoktam indítani, és általában eredményes is. Hipp-hopp megvan és még mindig lehet kutatni az okot, ha nem segített. Olyan, mint a M$ rendszereknél az újraindítás. ;-) Ezzel kezdek, és ha nem segített (fejlesztői rendszereimen eleve 256k-n van), akkor kutatok tovább. A log kérdést meg melléolvastam, mert én a drupal logjára gondoltam, de Te a szerveréről írtál. Nálad a pont ! :-D

0
0

szabozee (zee zee zee kukac free mail pont hu)

panucci képe

Adatbázis mentés volt a frissítés előttről...

emfield nevű modult frissítettem 1.25 - ról 2.3-ra
és mellette letöröltem egy nem használt modult

Találtam olyan lehetőséget, hogy webszerver forgalmi napló, de nekem ez nem sokat mond. Erre gondoltál?

Amúgy megpróbáltam újabb drupal-ra frissíteni a meglévőt és ott is jött a nagy fehérség

0
0
szantog képe

Na itt lesz az eb alkaparva. Az emfield hiperbrutál általakításon ment keresztül, ez azt jelenti, hogy a providereket ezek után külön modulként kell felpakolni. Szerintem simán okozhat wsod-t, ha nem letörölted, hanem csak felülírtad az emfield-et, ugyanis igen szét lett szedve. Szóval emfield könyvtár letöröl, emfield 2.3 bemásol, majd update.php

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

szabozee képe

Mondjuk ezt érdemes lenne a tudástárba is felpattintani, hogy minden modult ennek megfelelően kell frissíteni, hogy törölni, majd bemásolni az újat. A felülírásos módszer már nekem is okozott galibát, és mivel régen átszoktam arra, hogy törlöm a régit, és bemásolom az újat, ez eszembe se jutott, mint hibaok. Valószínűleg, amit javasoltál az lesz a megoldás, hiszen eddig is ment az oldal a frissítés előtt, de ettől függetlenül ilyen exec cgi hibákat nem kellene dobnia. Ezt hibás php kóddal vagy hiányzó hivatkozásokkal nem igen lehet elérni, csak hibás szerverbeállításokkal.

0
0

szabozee (zee zee zee kukac free mail pont hu)

panucci képe

A könyvtár törlés, bemásol sajnos nem oldotta meg a problémát.

Viszont a phpMyAdminban az adatbázis system táblában kikapcsoltam az update modult és erre újra működik az admin.

(Bár most kiírja, hogy javasolt lenne egy állapot frissítés, de nem merem egyelőre elindítani...)
Az emfield-et meg töröltem, bár jó lenne használni.

A jelenlegi állapot gondolom nem egy hosszútávú megoldás...

0
0
Balogh Zoltán képe

Akkor sima timeout szaga van a dolognak. Túl sok modul van bekapcsolva, a 30 sec PHP futásidőbe nem fér bele az ellenőrzésük.

0
0
panucci képe

Levettem több modult is, hogy ne legyen probléma, de nem változott a helyzet. Ezen az ellenőrzési időn lehet vhogy változtatni?

0
0
Balogh Zoltán képe

Kapcsold ki az update modult, és figyeld Te magad a frissítéseket.

0
0
panucci képe

Köszi, ez történt:)

Bocs, hogy nem kezdek másik kérdést, de egy kicsit ehhez a témakörhöz tartozik a problémám. Az egész abból indult ki, hogy felraktam az emfield modult és utána elszállt az admin felülelet... Most, hogy nincs bekapcsolva az update modul az okozhat olyan problémát, hogy az ilyenkor felrakott modulok nem működnek rendesen?
Felraktam az emfieldet, beillesztenék így videót, de az csak nekem, mint adminisztrátornak jelenik meg. Viszont a jogosultságok között nem jelenik meg semmi az emfield-del kapcsolatban, így nem tudom azt sem beállítani, hogy rajtam kívül más is lássa. (Vagy ezt a beállítási lehetőséget máshol kell keresnem?)

0
0
Nagy Gusztáv képe

Nincs véletlen bekapcsolva a Content Permissions alap CCK modul? Mert akkor minden új mező alapból láthatatlan, amíg jogot nem adsz valakinek hozzá.

0
0

Nagy Gusztáv

panucci képe

Köszi, be volt kapcsolva!

0
0
asrob képe

szabozee képe

update.php futott ? gyakran kimarad ;-)
http://oldalneve.hu/admin/settings/performance direkt link lehet bejön, annak ellenére, hogy az admin felület nem, és egy gyorstár törlése is segíthet a bajon

0
0

szabozee (zee zee zee kukac free mail pont hu)

panucci képe

Ezt a hibaüzenetet kaptam erre

A program nem futtatható!

A hiba lehetséges okai
- a program hibás
- cgi program esetén hibás az interpreter elérési útvonala
- cgi program esetén rossz a programkód sorvégjele (unix sorvégjel kötelező)
- php / cgi program esetén rosszul vannak beállítva a fájl futtatási jogosultságok
- php / cgi program esetén rosszul vannak beállítva a könyvtár futtatási jogosultságok

Webmester infó
A futtatási jogosultságok megfelelő beállítása minden esetben chmod 711, vagy chmod 755

0
0
szabozee képe

Ez mindenképp szerverbeállítási probléma, az szinte biztos. A bemásolt hibaüzenettel sok mindent nem lehet kezdeni, a drupal-nak biztosan nem kell futtatási jog. Ahol ennek állítására szükség lehet, ahhoz úgyis csak a szolgáltató rendszergazdája fér hozzá valószínűleg. A .htaccess file -hoz hozzáférsz ? Rövid filenevek engedélyezve vannak ?
update.php-t így kell futtatni:
http://oldalneve.hu/update.php
Erre írta a fenti hibaüzenetet ?
így sem jó ?
http://oldalneve.hu/index.php?q=admin/settings/performance
Nem írtál el semmit ?

0
0

szabozee (zee zee zee kukac free mail pont hu)

panucci képe

Az éjszaka folyamán, vagy vasárnap este megpróbálom magam jobban beleásni az általatok javasolt dolgokba. És amint kiderült, hogy mi lehetett a probléma, akkor természetesen megosztom mindenkivel a megoldást, ha meg nem akkor jönnek a további kérdéseim! (Nem merek belenyúlni "nap közben" a dolgokba, nehogy teljesen tönkre menjen az oldal éppen akkor, amikor többen is nézik a tartalmat:)
De addig is nagyon köszönöm, hogy ennyit foglalkoztok a kérdéssel! Ezért is jó ez a Drupal és a fórum, mert tele van segítőkész emberekkel!

0
0