Naptár nézetbe közvetlenül bejegyzést tenni

DruTa képe

Üdv!

Pár napja "szórakozom" azzal (ezért most már kérdezek), hogy olyan modult találjak, ami naptárnézetet ad, de úgy, hogy a megjelenő naptár egy adott órájának a négyzetébe kattintva lehessen közvetlenül felvinni eseményt. Pontosabban az is elég, ha csak lefoglalásként működik, kicsit úgy, mint a moziknál, látszanak a szabad helyek (órák) és oda lehet kattintani, ezzel lefoglalva, kapjon mailt a bejegyző és a naptár tulajdonosa, aki el tudja fogadni és akkor erről ismét kap értesítést a bejegyző. Addig pedig a naptárban látszódjon a bejegyzés, hogy más ne kezdeményezhessen.

Próbáltam az alap Calendar modult és annak kiegészítőit, aztán a FullCalendar-t, a MERCI-t (utóbbiról annyira nincs leírás, hogy nem tudtam működésre sem bírni), és még párat, ami egyáltalán nem felelt meg.

Vannak a booking modulok, tudom, de azok eléggé szobafoglalásra vannak.

Ti milyen modullal csinálnátok ezt meg?

Tehát igazából semmi egyéb bejegyzés nem kell, csak pl. megjelenjen alapból a naptár az adott hónappal, vagy az adott héttel, óránkénti beosztással és egy adott órára csak 1 bejegyzés (azaz foglalás kerülhessen), ne kelljen külön mint egy node-ba beírni manuálisan az időpontot, intervallumot, csak egy kattintás és ott jelenjen meg valami jelzés.

Eleve ott lehet a gond, hogy a Views modul megjelenéseibe nem lehet közvetlenül írni kattintósan kijelölve, ez is már régi vágyam, tehát ne csak egy úm. read only listát adjon egy Views lista, mert végülis a naptár sem más ha jól gondolom, mint egy node dátumokkal, amit a Views jelenít meg táblázatos módon.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
pante képe

Nézd meg az Event calendar modult: https://www.drupal.org/project/event_calendar

Ha jól értettem pont valami hasonlóra van szükséged:

The Event Calendar module allows users to Add/Edit/View events in pop-up while clicking on a box in an “event calendar view”.

0
0
DruTa képe

Ezt már próbáltam és igaz, hogy lehetett bele kattintani, de mindig feljött egy akkora ablak, hogy bele se fért a képernyőbe, tele fölösleges adatmegadásokkal.

0
0
blackzoli képe

Szia!

Ezeket próbáltad már?

https://www.drupal.org/project/appointment_calendar
https://www.drupal.org/project/availability_calendars
https://www.drupal.org/project/booking_timeslots

Ha sikerült megoldani, megosztanád, hogy melyik modullal?

Üdv
Zoli

0
0
DruTa képe

Kösz, megnézem ezeket is!

Az elsőt már próbáltam, nem volt lehetőség naptárban kattintásra.
A másodikat megnézem.
A 3. csak .dev

0
0
DruTa képe

Nos a https://www.drupal.org/project/availability_calendars nem erre való szerintem, minden beállítást végignéztem, kipróbáltam, de csak havi nézet van, napi nincs, nem lehet visszavenni a bejelölést mentés után (legalábbis nem sikerült) és írják is, hogy:

"Note however, that this module focuses on displaying availability. It does not
try to support the booking or payment process any further than the kick start
through the booking formlet sub-module."

0
0