nézet egyéni sorrendjének beállítása

ispani képe

Sziasztok! A probléma a következő:

Adott egy nézet, melyben taxonómia kifejezés szerint leválogatom az általam definiált egyéni tartalomtípusokat (adatlap). A tartalom sorrendjére viszont azt találtam ki, hogy a sorrend a tartalmat létrehozó user utolsó látogatásától függene... Magyarul az az adatlap kerülne előrébb, amelyiknek a létrehozója gyakran látogatja az oldalt...

Megoldható ez a tokenek segítségével? Arra gondoltam, hogy esetleg lehetne generálni valami olyan kifejezést, ami a tartalomtípus beküldési idejét kivonja a létrehozó utolsó belépéséből (elvileg dátumot lehet kifejezésben használni, esetleg időbélyeg), ezt rögzíteném a tartalomtípus egyik mezőjében, és a nézet ezen mezők alapján lenne sorba rendezve.

További kérdésem, hogy a triggerben lehet -e olyat csinálni, hogy a user bejelentkezésekor újraszámolja, majd rögzítse a felhasználó tartalomtípusaiban ezt a kapott számot?

Nagyon rosszul gondolkodom, vagy szerintetek életképes a gondolkodásom? Esetleg meg lehetne oldani modul írás nélkül? (Még a hurkokkal ismerkedés fázisában vagyok, ha nem muszáj, nem akarok modult írni rá - ezért is ebbe a "Modulok használata" kategóriába írtam)

Előre is köszönöm a segítségeteket, kellemes hétvégét kívánok,

Imre

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
ispani képe

Nagyon nagy butaságot kérdeztem a fentiekkel? Legalább annyi segítséget kérek, hogy küszködjek -e ezzel így tovább, vagy inkább mégiscsak modult kéne írni?

Egyébként, ha a számított mezőbe be tudnám íratni az új értékeket a user bejelentkezésekor, akkor szerintem a nézetben már megoldható a sorba rendezés - szerintem.

Azért köszi, ha elolvassátok...

0
0
aboros képe

egy ilyen nézet a views segítségével is összehozható, nem kell neked dátumokat kivonogatni meg aztán azt tökfeleslegesen rejtett mezőkbe a nodeba menteni. például utolsó aktivitás szerint rendezett nézet: http://drupal.hu/ismerj-meg-minket azok vannak legelöl, akik utoljára kattintottak az oldalon bármire.

ehhez egy relationship kell a node authorra, ezután a szűrők között már lesz olyan, hogy utolsó aktivitás.

4
0

-
clear: both;

ispani képe

Valaki egyszer azt írta itt, hogy nem kell mindent szájba rágni, csak kell egy lökés, hogy az ember milyen úton induljon el...
Valami hasonló megoldásra gondoltam én is - az nem lehet, hogy a Drupal ezt nem oldja meg. Nézegettem a modulokat, meg Gusztáv leírását is, de valahogy elsiklottam a megoldás felett.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget, óriási tisztelet azért, mert ezt a tudást itt bárkivel megosztjátok. Mindenkinek további eredményes munkát és szép napot kívánok!

Imre

1
0