MySQL tárterület, több oldal azonos alapokon

rockybro képe

Üdv!

4-5db honlapot szeretnék létrehozni Drupal alapokon. Ezek a honlapok nagyon hasonlóak lennének, minden beállításban megegyeznének, csak a designjuk és természetesen a tartalmuk lenne különböző. A problémám a következő: feltelepítettem egyszer a Drupalt, és rögtön 10MB-ot el is használt a szolgáltatóm által szabott 100MB-os adatbázis kvótámból, anélkül, hogy bármilyen tartalmat hozzáadtam volna. Ezt egyszer el is tudom fogadni, de ha ugyanerre a tárhelyre még 3-4x feltelepítem, az már úgy nem túl gazdaságos, alapból 40-50MB-ot bukok. A kérdésem pedig a következő: van-e olyan megoldás, amivel a 4-5 honlapommal beférek a 100MB-os adatbázis keretbe, kiküszöbölve a Drupal 10MB-os kezdőtárhelyfoglalását? Gondolok itt például olyanra, hogy mindegyik honlap használhatná ugyanazokat a táblákat, de persze úgy, hogy meg lehessen különböztetni, hogy melyik adat melyik honlaphoz tartozik.

Egy-egy ilyen oldal várható adatai (ezek is fontosak lehetnek a kérdés szempontjából):
- havi 5000 látogató
- napi néhányszáz látogató, kb. 1000 oldalletöltéssel
- 1000 regisztrált felhasználó

Drupal verzió: 
rockybro képe

Tárhelyfoglalás alatt mindenhol a MySQL adatbázis tárterületének foglalását értem.

0
0
rockybro képe

A táblákat átállítottam InnoDB-ről MyISAM-ra, így már csak ~2,6MB-ot foglal MySQL-ben. Érezhető sebességváltozás nincs, minden működik. (Ha jól tudom, akkor csak néhány speciális modul igényli az InnoDB-t, egyébként nem okoz gondot a Drupalnak a MyISAM.)

Ez a méret így már sokkal jobban tetszik, de ha valakinek van bármilyen ellenvetése, az most szóljon, vagy hallgasson mindörökké! :D Esetleg a fenti látogatási adatok mellett érdemes valamelyik táblát InnoDB-n hagyni? Mennyire hízhat így az adatbázis cache-eléssel együtt?

(Átállás után a phpMyAdmin több táblánál felülírást jelez. Ez mit jelent?)

0
0