MySql adatbázis elérési hiba

gyuxton képe

Sziasztok!

Most kezdtem ismerkedni a Drupal világával. Egy ingyenes tárhelyre fel is raktam a Drupal 6.9 es változatát, valamint a magyarosítást is. A tárhely dreamshost.co.cc, amiről azt olvastam, hogy támogatja a Drupált.
Létre is hoztam egy üres MySql adatbázist.(http://cpanel.dreamshost.co.cc/)
Mikor be szeretnék lépni akkor a következőt írja ki:

Nem lehet kapcsolódni a MySQL adatbázis szerverhez. A MySQL a következő hibaüzenetet adta: Access denied for user ' dream_3004562'@'209.190.85.55' (using password: YES).
Biztos a megfelelő felhasználói név és jelszó van megadva?
Biztos, hogy a megfelelő adatbázis hosztot próbálja használni a rendszer?
Fut az adatbázis szerver?
További segítség a Telepítési és frissítési kézikönyv (angol) oldalain található. További probléma esetén a tárhely szolgáltatóval érdemes felvenni a kapcsolatot.
Kérnék segítséget! Köszönöm szépen

Drupal verzió: 
fox mulder képe

És mik a válaszok a hibaüzenetben feltett kérdésekre? Például megnézted a telepítőben az adatbázisnév és jelszó megadása után a Haladó beállítások->adatbázis host beállítást? Itt alapértelmezetten "localhost" van megadva, ez stimmel?

0
0

Fox Mulder

gyuxton képe

Próbáltam localhostal is, de utánna megnéztem, hogy az adatbázis másik gépen van (MySQL host name) és azt adtam meg. Sajnos az sem sikerült.
Olyan megoldás is érdekelne, ha pl az XAMPP eszköz felinstallálva a saját gépemen is tudnék dolgoni. Feltettem, csak mikor beírom hogy localhost, akkor kér felhasználó nevet és jelszót. Gondolom ezt ki lehet valahol kapcsolni? Köszönöm szépen a válasz! Üdv

0
0
fox mulder képe

Nem igazán értem amit itt írsz (hova írod, hogy "localhost", mi kér nevet és jelszót?):

csak mikor beírom hogy localhost, akkor kér felhasználó nevet és jelszót. Gondolom ezt ki lehet valahol kapcsolni?

Dióhéjban az lenne a lényeg (függetlenül attól, hogy a saját gépeden van egy XAMPP, vagy szolgáltatóval próbálkozol), hogy a Drupal telepítésekor először létre kell hoznod egy adatbázist, majd a telepítőben meg kell adnod az adatbázis nevét (szolgáltatóknál gyakran kerül prefix az adatbázisnév elé, erre érdemes figyelni), az adatbázishoz tartozó felhasználónevet és jelszót, valamint az adatbázis host nevét (utóbbi XAMPP esetén valszeg 'localhost' egyébként a szolgáltatótól függ). Akkor sikeres a telepítés, ha mindezek egyszerre stimmelnek.

0
0

Fox Mulder

gyuxton képe

Lehet, hogy jobb ha a saját gépen kezdek el tanulni!
Feltelepítettem a gépemre az AppServ-et-
Mikor futtatni szeretném a Drupált, akkor a következő hibát kapom:

Fatal error: Cannot unset string offsets in C:\AppServ\www\drupal-6.9\includes\form.inc on line 80
Ez mi lehet? Köszönöm szépen

0
0
aksza képe

Ez az AppServ-izé program ez mysql-t is futtat a gépeden? Én nem ismerem de a nevéből ítélve ez csak webszerver program. Használd az xampp-t.

0
0
gyuxton képe

Igen futtat mysql-t is, megpróbálhatom az xampp-t (Ha az jobb). Azt is felraktam, csak nem tudom hová kell most betenni a Drupalt?. Hol van itt az Apache config ?

0
0
gyuxton képe

Szikerült beizzítani a Drupált! Örülök neki :) Köszönöm a segítséget és elnézést az értetlen kérdésekért :)

0
0
fox mulder képe

Úgy tűnik, sokkal gyorsabban haladsz, ha nem hátráltatunk a folytonos közbeszólásainkkal :)

0
0

Fox Mulder