Munkafolyamat állapot kiválasztása nem jelenik meg

thamas képe

Kezdek megbolondulni!

Készítettem egy egyszerű munkafolyamatot. Az alapértelmezett "létrehozás"-on kívül két másik állapotot hoztam létre. Beállítotam az átmeneteket, a jogosultságokat, akciót (közzététel) mindent. Ez volt tegnap, rendben működött.

Majd eltűnt a node beküldési űrlapjáról minden, az állapot kiválasztását szolgálló mező. Nem ijedtem meg. Szép fokozatosan elkezdtem próbálgatni a dolgokat. Töröltem, majd újra beállítottam az állapotokat. Aztán a teljes munkafolyamatot. Aztán kikapcsoltam, eltávolítottam, majd újra engedélyeztem a modulokat. Az eredmény: "node/add/cikk" útvonalon csak az üres fieldset jelenik meg, az "admin/node/add/cikk" útvonalon a fieldset és az állapotváltás időzítésére szolgálló rész, de a kiválasztandó állapotok nem. (Firefox+Garland, de Zen se jó.)

Néztem a jelentéseket is, semmit nem találtam. Egy korábbi figyelmeztetés volt árván maradt akcióról, ennél választottam az árva akció törlését, de már nem volt mit.

Kipróbáltam az egészet a játszóteremen, viszonylag friss drupal telepítésen, ott működik. Ahol kéne, ott nem!

Mit lehet ilyenkor még csinálni??

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
pp képe

A workflow modul tábláit told ki a két helyen és nézd meg a különbséget.
Jogosultságok rendben vannak? (adminnal is ugyan ez a helyzet?)

pp

0
0
thamas képe

Ez este lesz, asszem.

Igen (remélem...). A „vicces” az, hogy user/1-nek sem működik jól.

Most engedélyeztem a workflow tab-ot, érdekes módon ott megjelenik minden ahogy kell. (User/1-nek legalábbis.)

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

IRC tanács alapján próbálkozom a Devel-lel. A themer ablakában látszanak a hiányzó állapotok.

http://eccego.hu/publicpictures/workflow_devel.png

Ez most mit jelent, merre tovább?

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

Bár nem csináltam dumpot, hanem két php admin ablakban lapozgattam párhuzamosan.

Sajnos nem találtam feltűnő eltérést (kivéve ami abból adódik, hogy a két rendszer nem teljesen azonos). Lehet, hogy nem nekem kellene nézni, hanem vkinek, akinek jobban van szeme hozzá. Hm...

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

A workflow mellett a workflow fields-et is használom. Ennek kikapcsolásakor megjelennek az állapot kiválasztást szolgáló mezők. Viszont az időzítés mezői nem látszanak.

Admin menu-ből választva a tartalom beküldést - admin/node/add/cikk útvonalon - minden mező rendben látszik. (Ugyancsak minden ok a Munkafolyamat fült engedélyezve, az ott megjelenő lapon.)

Szóval a workflow fields-nél (is) van a galiba! De még nem tudom mi, mert az összehasonlítást szolgáló rendszeren rendben működik a workflow fields.

(Kell is neki, mert nagyrészt mezők kezelése miatt van szükség az egész munkafolyamat működtetésre!

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

By design
A workflow modul jelen működési módja szerint tartalom létrehozásakor csak állapotot lehet választani, időzítési lehetőség nincs. Időzített állapotváltáshoz először menteni kell a node-ot és utána újra szerkeszteni. (Ezt nem tudom mi indokolja, de jelenleg így van.)

Viszont az admin menu modul használatakor az új tartalom nem csak a node/add/taratalomtipus-neve útvonalon, hanem az admin/node/add/taratalomtipus-neve útvonalon is beküldhető. Ez utóbbi útvonal használatakor már a létrehozáskor is elérhető az időzítési lehetőség. (Nem tudom hogyan működik, de érdekelne. Mindenesetre hasznos!)

Ezek a variációk már önmagukban is alkalmasak rá, hogy megzavarják az ember, ha nem figyel. Ráadásul az életet nehezítheti...

...egy bug
Mikor a hibába ütköztem, természetesen először keresni kezdtem, másnál volt-e már ilyesmi. Bár elég sokáig és többször is kutattam, nem találtam hasznos infót. Mint kiderült, ezidáig nem jól kerestem, ugyanis létezik a dorg-on több ilyen issue és szerencsére megoldást nyújtó patch is!

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás