multisite reg probléma

Anonymous képe

Sziasztok

Van egy portál saját domainnel, fizetős tárhelyen, egy drupallal és több aldomainen, amin külön DB-s oldalak futnak ugyanazon a kódbázison. A dolog tökéletesen működik, a felhasználók közösek, de a regisztráció összeakad.
az 1. oldalon már regisztrált 6 felhasználó, de a 2-on csak kettő, akkor a második oldalon történő új regnél 3-as ID-t akar adni, ami viszont már létezik a users táblában.
Ilyenkor mi a teendőm? Hol tárolja, vagy honnan tudja mennyi az a bizonyos ID?
Nem értem mi baja.
a megosztott táblák:

'users' 'sessions' 'role' 'authmap' 'sequences' 'profile_fields' 'profile_values' 'users_roles'

Előre is kösz
voo

Illyés Edit képe

Még sose futtattam Drupalt megosztott táblákkal, de a következő regisztráló azonosítóját a sequences táblában tárolt users_uid változó alapján osztja ki.

0
0
Anonymous képe

Remek, kösöznöm a segítséget, így már látszik mi a gond. Bár azt még nem tudom mi a megoldás, de majd holnap tisztább fejjel megnézem megint :)

0
0
Anonymous képe

Szóval megoldáshoz vezetett a segítséged és azért kavarodott össze mert külön DB-ben voltak a cuccok, nem pedig egy DB-külön tábla.
Leírom ide a megoldást hátha más is benézi majd.
Alap esetben egy DB-n belül vannak külön táblák, azoknak külön prefixumuk van, így a dolog teljesen hibátlanul működik, de nálam külön DB-be kerültek az adatok. A settings php-ban a prefixnek úgy kellett kinéznie hogy táblanév.prefix_ így ugyebár kiválasztott másik DB-t és ott használta a közös táblákat. Nálam az volt a baj hogy a sequences táblába nem egyszerűen azt írta hogy 'users_uid' hanem hogy 'táblanév.users_uid'.
Ez nem is baj viszont az alap drupalhoz nem adtam meg prefixumot, mivel a saját tábláján belül kellett ávlogatnia, ezért az meg csinált egy sima 'users_uid' mezőt.
Érthető hogy mivel két helyre írtak, összeakadtak a regek.
A megoldás tehát az hogy külön DB-s telepítésnél akkor is oda kell rakni a táblanév.prefix_ előtagot ha a saját tábláján belül kell dolgoznia, ekkor mindketten ugyanazt a mezőt fogják írkálni.

Biztos sokan tudják és néznek minek írtam ezt ide, de hátha lesz másoknak is ilyen gondjuk és talán használják majd a keresőt is :)

Köszi
voo

0
0