Multisite közös táblák, csak a téma és a tartalom más.

zolti képe

Van egy kész site elég sok modullal, és szükségem lenne ennek leklónozására. Csak a tartalom és a téma más a sok site között.

Az lenne a kérdésem használjak - e közös táblákat és tartsam- e egy adatbázisban a sok site-ot vagy mindegyiknek legyen külön db.
Ha sikerülne elég sok közös táblával működésre bírni a rendszert akkor egyszerűbb lesz később a rendszer karbantartása ?

Ha elhízik a db akkor phpmyadminból vissza lehet bacup-olni 2 megánál nagyobb fájlt valahogy, mert azt nagyon kicsinek tartom ?

bekapcsolt modulok:
admin_menu advanced_help backup_migrate basic_metatags calendar color computed_field contact content content_access content_copy custom_breadcrumbs date date_api date_popup date_repeat date_timezone date_tools dblog draggableviews draggableviews_cck drupalforfirebug drupalforfirebug_preprocess extra_metatags fieldgroup filefield globalredirect gmap gmap_macro_builder help imageapi imageapi_gd imagecache imagecache_ui imagefield imce imce_wysiwyg imceimage jcalendar jquery_ui lightbox2 link node_import nodereference nodewords number optionwidgets pathauto php print print_pdf site_verification statistics taxonomy text token transliteration upload views views_attach views_ui wysiwyg

Drupal verzió: 
pp képe

Én ezt javaslom.

pp

0
0
zolti képe

Miért probléma a multiszájt ?
Vagy te csak az adatbázisokra érteted, azok legyenek teljesen külön db-ben ?

0
0
rych képe

Úgy gondoltad, hogy bizonyos táblák közösek a 2 oldal közt, mások pedig egyediek? Hát ez eléggé meredek gondolat szerintem, már csak a későbbi frissítések, továbbfejlesztések miatt is (ha egyáltalán kivitelezhető).

Én használok multisite oldalakat, a kódbázis azonos (drupal kódok, modulok, alap sminkek), az adatbázisok és a feltöltött fájlok pedig különböznek.

Előnyök:

  • nem kell egy új site telepítésekor és frissítéskor x alkalommal felmásolni a drupalt és a modulokat
  • minimális tárhely spórolás (úgyis a db és a feltöltött fájlok foglalnak több helyet)

Hátrányok:

  • nem lehet egyesével frissítgetni az oldalakat, ha egyszer felmásolom a friss drupalt, végig kell mennem mindegyik oldal adatbázisának frissítésén
  • egy .htaccess fájl van a gyökérben, nem tudok oldalanként merőben más beállításokat használni
  • ha a sok site-on más-más modulokat használok, akkor előbb-utóbb rengeteg modul lesz fent a közös kódbázison

Imho akkor éri meg a multisite, ha 2-3 nagyon hasonló felépítésű oldalt akarsz együtt kezelni, de még lehet hogy így is jobban jársz külön oldalakkal.

0
0
york képe

A multisite oldalaknal is lehetoseg van arra, hogy a modulokat es sminkeket aloldalankent kulon kulon egymastol fuggetlenul tudj feltolteni. A site konyvtaraba hozzd letre a modules es themes konyvtarakat es akkor az csak az adott site latja.

0
0
zolti képe

Köszönöm a válaszokat, nem fogok használni közös táblákat, viszont a multisite-t nem tudom kikerülni.

0
0
aboros képe

0
0

-
clear: both;