Sziasztok!
Nemrég kezdtem el ismerkedni a drupallal. Kezdésnek feltelepítettem egy 7-es drupalt, sikerült oldalakat létrehozni, változtatni a menükön, linkeken, töltöttem le magyar nyelvet, be is állítottam. Készítettem egy nagyon egyszerű modult (angol nyelvű tutorial alapján), amellyel mindössze pár magyar ékezetes karaktert iratok ki. Sajnos ezeket a karaktereket mind kérdőjellel jeleníti meg. Az oldalon egyébként minden más magyar ékezet helyesen jelenik meg. Próbáltam keresgélni megoldást google-ban és ezen az oldalon is, de sajnos hiába. Tudnátok valami támpontot adni, hogy merre lelhetek rá a megoldásra?
a következő a forrása a modulnak:
elso_modulom.module:
<?php function elso_modulom_menu(){ 'title' => t('elso_modulom'), 'page callback' => 'elso_modulom_output', ); return $items; } /* * Display output */ function elso_modulom_output() { $txt = 'Ez itt az első modulom! Ékezetek: űáéúőóüö ŰÁÉÚŐÓÜÖ!'; return $txt; } ?>
Drupal verzió:
Fórum:
Milyen editort használsz
a kód szerkesztésére?
Biztos, hogy utf-8 kódolással mented a fájlt?
Egyébként azt a két header(...)-s sort nem kell berakni, ezeket kiküldi a drupal is.
Pspad-ban dolgozom. Vicces,
Pspad-ban dolgozom. Vicces, mert utf-8 volt megadva kódolásnak, váltottam másra majd vissza utf-re, elmentettem és most működik.
Köszi a tippet. :)
ui.: Egyébként miben érdemes fejleszteni? Netbeans, vagy esetleg más?
Drupal fejlesztési eszközök
Milyen szerkesztőt érdemes használni a fejesztéshez? Ez attól függ, hogy mire szeretnéd használni.
Modulfejlesztésre egy sokat tudó IDE progi javasolt:
Ha sminket szeretnél szerkeszteni:
Mindegyik fent említett szoftver elérhető Mac, Linux és Windows környezetben. A DO-n találsz egy külön oldalt a fejlesztő eszközök és azok beállításával kapcsolatban.
Ha sminket szeretnél
Azert a Sublime text tobbre is jo ennel!
Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest
Persze, így van
Hasonló véleménnyel vagyok veled azzal kapcsolatban, hogy a Sublime Text bődületesen sok feladatot el tud látni hihetetlen hatékonysággal és gyorsasággal.
Ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy egy komplex fejlesztő környezet (Integrated development environment) egy PHP fejlesztő vagy programozó számára esetenként több mindent tud nyújtani, mint egy szövegszerkesztő.
Szóval, szerintem nincs itt gond amiért leegyszerűsítettem a dolgokat. Emiatt biztosan nem veszünk össze.
sok eszköz
Sok eszközt fel lehetne itt sorolni, ami javasolt modulfejlesztéshez. Érdemes többet kipróbálni és azt választani, amelyik a legjobbab kézreáll.
Választ szeretnél? - Új kérdés, új téma - Tesztoldal - Trollkezelés - Frissítés