Mit tegyünk sminkbe és mit modulba?

nevergone képe

Sziasztok!

Egy-egy adott feladat megvalósítása kapcsán néha nehéz eldönteni, hogy mi való a sminkbe és mi modulba. Mi az, ami még elfér a template.php-ben és mire érdemes külön modult írni? Ti hol húzzátok meg a határt a kettő között?

zschopper képe

Szia,

sminkbe azt, amit csak a választott sminknél lesz elérhető funkció.

Az esetek többségében, hogy minek hova kell kerülnie, elég, ha egy olyan site esetét veszed alapul, ahol a felhasználók változtathatnák az oldal kinézetét.

Viszont, ha az adott funkciót (legyen mondjuk dropdown menü) idővel fel akarod használni máshol is - az adott sminktől teljesen függetlenül -, akkor modul legyen.

Néha könnyebb egy modul-smink szimbiózist sminkben lekezelni, mint külön-külön, hogy univerzálisan minden körülmények között működjenek, de az ilyen fajta "lustaság" sokszor később bosszulja meg magát ;)

pl.: a dropdown menünél maradva: ha a saját smink "outputját" hozzáigazítod a menükezelődhöz (hogy egyszerűbb legyen megírni), akkor később írhatod újra ha más sminkkel is szeretnéd munkára bírni.

Ugyanakkor nekem van az egyik sminkemben egy pár soros php+jquery kódom, ami a hozzászólások moderátori linkjeit (felhasználói hsz-ok szerkesztése, törlése) különszedi a rendes linkektől (válasz, szerkesztés) és a hozzászóláson belül máshova pakolja egy dropdown menüben.

Ez csak pár sor, és teljesen smink-specifikus, bár modul-szerű funkcionalitása van, de szerintem ez inkább smink, mint modul. :)

0
0