Misztikus hiba: eltűnnek a kommentek

secret_admin képe

Van egy furcsa dolog az oldalon, időnként eltűnnek hozzászólások. Most több órányi "anyag" tűnt el az oldalról. Épp cron futás előtti dolgok tűntek el, tehát esetleg ahhoz lehet köze. Az eseménynaplóból hiányzik egy kb. 4 órányi történés, itt látszik: http://www.thesecret.hu/files/naplo_0.jpg

Az oldalon percenként több felhasználó be és kilépés történik, tehát az kizárt hogy 4 órán át nem volt semmi, és emlékszem hogy volt több olyan hozzászólás ebben az időszakban amit olvastam is, aztán egyszer csak hopp, sehol. 16:25 és 19:49 között üres, a címlap első témából konkrétan emlékszem hogy két hozzászólás tűnt el.

Valakinek van ötlete mi okozhat ilyet?

Drupal verzió: 
aboros képe

mysql logja?
apache logja?
tistutyafüle logja?

valóban elég misztikus, azért kérdezem, hogy esetleg azokban van e valami szag amit meg lehet érezni.

0
0

-
clear: both;

secret_admin képe

bérelt tárhely, csak ftp és phpmyadmin, amit elérek. onnan nem tudok milyen logot lehet lekérni...

mivel az alap drupal elég régi (5.8) volt, frissítettem hátha ez megoldja. érdekes, hogy 5.8-ról 5.21-re frissítéskor minden lement hiba nélkül, de az update.php nem csinált semmit, azt írta hogy minden oké, nem kell a táblákat frissíteni. ez normális így? ekkora verzió különbségnél semmi változás a táblákban?

ezután ráhúztam a 6.15-öt is, de közben kidobott az oldalról (ilyet mostanában máskor is csinált) úgyhogy csak úgy tudtam futtatni az update.php-t hogy a FALSE-ról TRUE-ra állítottam a settings-ben az access-t. ekkor vettem észre hogy 5.8 és 5.21 között nem frissítettem a settings fájlt, vagyis visszatöltöttem a régit, amiben még nem is volt ilyen sor...
mivel már mindent átmásoltam a 6.15 verzióra (alaprendszer + kb. 15 modul) ezek után lefuttattam az update.php-t, ami elsőre félúton elakadt htaccess hibával, majd másodikra végigfutott a felétől, és a következő hibákat adta:

http://www.thesecret.hu/files/errors.jpg

az eseménynaplóban hasonló PHP hibaüzenetek eddig is voltak, nem tudom mi okozhatta.

ennek ellenére minden működik rendesen, semmi problémát nem észleltem, ami szintén fura. a hibaüzenetket nem értem :-) okozhat ez bármi gondot később?

+ a files könyvtár nálam még a régi helyén van (rootban) nem a '../sites/default' alatt, ez jó így? fájl feltöltés működik most is.

0
0
secret_admin képe

Kezd körvonalazódni a hiba. Mintha az oldal kettős életet élne, minden oké volt, de mire megírtam ezt, újra kidobott és visszaváltott karbantartási módba. szórakozik velem :-)

A korábban hiányzó kommentek közül is visszajöttek néha az eltűntek, de olyankor meg az eltűnés utániaknak veszett nyoma. Tehát a tünet most már egyre pontosabban látszik: tegnap egy X időtől kettévált az adatbázis, és két külön életet élő változatként mennek fel az újabb tartalmak, a két változat pedig néhány óránként (szerintem cron futásonként) átáll ide-oda... vicces.

Remélem a hibaüzenet jó segítség valakinek, mert gőzöm nincs mi lehet a baj, pláne hogy lehet megoldani.

0
0
szantog képe

Sosem frissítettem még 5-x-ről 6.x-re, de ahogy hallottam, azért ez nem egy egyszerű upgrade. Még itt a fórumon olvastam, hogy vannak, akik külön projektként foglalkoznak főverzió frissítéssel.
A views is produkálhat érdekességeket, ha jól emlékszem külön a nézeteket is upgrade-elni kell.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

secret_admin képe

Írtam a tárhely szolgáltatónak is, és kiderült hogy a másodlagos szerver beakadt, ezért váltogatta a két adatbázist, tehát a hiba misztikus része megoldódott.

A kérdésem már csak annyi, hogy:

1. lehetséges hogy 5.8-ról 5.21-re frissítéskor nem kellett adatbázis táblákat frissíteni? az (update.php) nem csinált semmit,

2. a 6.15-re frissítés után kapott belinkelt hibaüzenet jelenthet-e bármi problémát később, ha most az állapotjelentés szerint a drupallal minden oké?

Köszönöm a választ előre is!

0
0
york képe

Az 5.8-rol 5.22-re frissitesnel ugy tudod megnezni volt-e frissites, hogy a *.install allomanyokra lefutatsz egy diffet es megnezed volt-e valtozas a ket verzio kozott...

Izgalmas kerdes ez a ket adatbazis szerver ugralas kozben adatbazis strukturakat irunk at dolog.
Ki tudja melyik parancs melyik szerveren futott le.
En igy hirtelen azt csinalnam, hogy feltennek a helyi gepemre egy 6.15-ot bekapcsolnam ugyanazokat a modulokat mint az eles szerveren es osszevetnem a ket drupal adatbazis strukturajat.

0
0
secret_admin képe

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
A táblák összehasonlítását is megcsinálom, köszönöm az ötletet!

0
0