Mire alkalmas a drupal?

gybeni72 képe

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy nem túl régen foglalkozom a drupal-lal. A cégnek, ahol dolgozom, drupal-al csináltam meg a web-jét. Ez egy egyszerű oldal, tanulásnak tökéletesen megtette. Most viszont adódott egy új feladat, amely elég összetett. A kérdés, hogy a drupal alkalmas lehet e erre a feladatra. A téma minőségbiztosítás. Nagyvonalakba arról van szó, hogy feladatokat kell tudni kiosztani. Ez lenne egy terv. Figyelmeztetni felhasználókat, hogy feladatuk van ilyen és ilyen témakörben. Valamint egy adott időpillanatban egy check listát kell prezentálni amely megmutatja, hogy ki hogyan látta el a rászabott feladatokat. Tehát feladat-felelős-határidő. A határidőt figyelni és időben jelezni a felelősnek. Esetleg egy szervezeti felépítésben értesíteni a felelős közvetlen felettesét ha nem végzi a munkáját a beosztott. Walami féle workflow lenne ez. Dolgoztam Lotus Domino Workflow - val, amiben ez egy egyszerű feladat, de jelen esetben minél olcsóbb(ingyenes :)) eszközökkel kell megoldanom. Szóval nem komplett megoldást keresek, csak azt szeretném tudni, hogy a drupal alkalmas lehet e egy ilyen rendszer kialakítására, vagy ez egyedi fejlesztés lesz?

Előre is köszönöm szépen a segítséget.

Fórum: 
pp képe

Szia!

A Drupal nem ingyenes, hanem szabad szoftver. A különbség az, hogy az ingyenes rendszerért nem kell tenned semmit, a szabad szoftver pedig csak úgy működik, ha Te is beszállsz a munkába. Hogyan tudsz a Drupal közösségnek segíteni, arról találsz rengeteg információt. Ha nem megy szólj segítek. Nem lesz olcsóbb a megoldás feltétlen, csak nem kerül pénzbe és nem utolsó sorban nem vagy kiszolgáltatva egy akármilyen cég üzletpolitikájának. Itt a felhasználók mondják meg milyen legyen a szoftver, hisz a felhasználók egyben a fejlesztők is. Szóval a legdrágább dolgot kell a világon adnod érte:a szabadidődet.

Én azt javaslom, hogy mielőtt nekiállsz Drupallal megvalósítani egy ilyen rendszert nézz körbe hátha van már kész alkalmazás a Te problémádra. Mivel elég nagy vonalakban vázoltad csak én úgy látom, hogy valamilyen ticketing rendszer gyógyír lehet a problémádra. Javaslom nézd meg a Trac és Mantis programokat.

pp

0
0
gybeni72 képe

Mindkettőtöknek köszönöm szépen az építő válaszokat.

0
0