Mint a moziban...

Anonymous képe

Üdv!

Egy izgalmas és összetett dologgal kapcsolatban van kérdésem: biztos többen rendeltetek már mozik internetes felületén jegyet, ahol látszik a terem, a székek helyei és rákattintva lehet kiválasztani a helyet.

Na, pont ilyet szeretnék csinálni, de persze nem mozi témában. A kérdés pedig az: megvalósítható-e ez Drupalban, modulokkal, vagy csak egyéni programozással.

Nekem a image map modul neve ugrott be, de az csak 5-ös verzióban van.

Természetesen nem kérem, hogy leírja valaki, hogyan csináljam, csak azt hogy megoldható-e és milyen modulokkal próbálkozzak.

Drupal verzió: 
vorvor képe

Nekem modul nem ugrik be erre a feladatra, de a kivitelezés szempontjából így állnék neki:
Technikailag egy ilyen felület felfogható egy űrlapnak: minden szék egy checkbox típusú mező, kipipálod a székeket amik kellenek, aztán a submit gombra kiértékeli, hogy mit választottál. (Egész pontosan: egy űrlap egy része lenne ez, mert gondolom kellenek a rendeléshez más adatok is.) Ezt csak azért írom, hogy lásd: ha két részre választod a feladatot: szerkezet és megjelenés, akkor már nem is olyan meredek a feladat.

Itt azon kell elgondolkozni, hogy lehetne kiváltani egy checkboxot - és itt már rajtad múlik meddig akarsz elmenni a megjelenésben - valami grafikus elemmel, ami checkboxként funkciónál.

Egy lehetséges út: a checkboxokat eldugom, és egy grafikus felületre kattintva (sorok, székek) kitöltődik a megfelelő, eldugott checkbox a háttérben. Aztán form kiértékelésnél ezeknek az eldugott checkboxoknak az értékei érvényesülnek.

0
0
Laza képe

Hosszú keresgélés után ennyit találtam: http://drupal.org/project/uc_hotel

Backendnek talán jó lehet.

0
0
vacati képe

Bocs, nem vagyok teljesen otthon a programozói szlengben: mi az a backend?

Valamilyen a háttérben történő folyamatvégzés? Úgymond a motor maga, ami nem látszik?

0
0
csakiistvan képe

alap, amiből kiindulhatsz

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

vacati képe

Na, sosem jöttem volna rá: back és end...

Kösz!

0
0
Laza képe

Konyhanyelven, de ennél azért bonyolultabb :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Front_and_back_ends

0
0