Mini galéria hírekhez

tarsolyzsolt képe

Sziasztok,

Egy céges honlapon beküldött hírhez szeretném a hírt kb 10 képpel illusztrálni. A hír alatt szeretném a képek bélyegképeit megjelentetni és azokra kattintva az olvasó lightboxszal végig tudná lapozni.

Van-e más megoldásom mint manuálisan beillesztgetni a bélyegképeket, majd összelinkelgetni az eredetikkel. Nem nagy számú képek esetében ez nem annyira rettenet, de eddig sosem tudtam megoldani lapozhatóra lightboxszal. Azt már elértem, hogy azzal nyitja meg, de sosem tudtam megoldani, hogy galériaszerűen lehessen végignézni. Illyés Edit (elnézést ha nem jól emlékszem a nevére) leírása alapján lőttem be a lightboxot, de nem tökéletes nálam. Mit hagyhatok ki vajon a beállításokból?

Köszönöm a segítséget!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
tarsolyzsolt képe

Elfelejtkeztem a drupal verziót bejelölni drupal 6 -ost használunk.

0
0
csakiistvan képe

Jól értem hogy adott egy hír, ami tartalmaz egy body-t, meg x számú képet, a képek megjelennének thumbnail méretben, és a cél hogy ezek Lightboxban, egy galériában jelenjenek meg?

Ha igen, akkor? Kell hozzá CCK, és Imagecache modul. A Hír tartalom típusodhoz adj hozzá egy fájl, és kép mezőt, így a kép feltöltés megvan, Az Imagecache-ben állíts be egy neked szükséges thumbnail méretet, pl 100x80px, A tartalom típusnál pedig a mezők megjelentetésénél add meg hogy a teljes nézetben mi legyen a megjelentetése a képnek. Ha telepítve van a lightbox modul, akkor ott lesz hogy Lightbox2 slideshow: imagecache_neve -> original

A többi már CSS.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

tarsolyzsolt képe

Köszi a súgást, elmélyedek a két említett modul működésében. A cck már régóta felfedezésre vár, nekifutottam párszor, de eddig nem sikerült kiismerni, éppen ideje lesz.
Szerintem jól értetted a problémát, de biztonság kedvéért mutatok példát:
http://mogorvamormota.hu/2011/05/01/a-unity-fejlodese/

(Ez nem drupal oldal de valahogy hasonlóan szeretném megoldani)

Köszönöm szépen a segítséget!

0
0
csakiistvan képe

aha, sima ügy, az említett módszerrel ugyanezt meg lehet csinálni. csak te kicsit nagyobb margót tegyél a képek közé :)

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

csakiistvan képe

mivel nem használtad se a CCK, se az Imagecache modult jó párszor elakadhatsz, de kérdezz nyugodtan. Elsőre nagyobb falat, de aztán a napi munka alap moduljai lehetnek.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

tarsolyzsolt képe

A jóslatod bevált elakadtam! Rögtön a legelején...

A tartalomfelvitelnél hogyan tudok fájl és kép mezőt felvinni?
Az új mező hozzáadásakor meg kell adni egy címkét, ami legyen "fájl".
A mező nevének "field_file"-t írtam be. A következő "mezőtípus kiválasztása" legördülő menüben viszont időbélyegzőt, lebegőpontos számot, stb tudok megadni, de file vagy kép vagy ehhez hasonló lehetőséget nem látok.

szerk: Közben tovább jutottam egy youtube video segítségével. már be vannak illesztve a képek, de egyelőre eredeti méretben sorakoznak a tartalom alján. Tehát a következő lépés, hogy valahogy a thumbnail dolgot beállítsam.

0
0
csakiistvan képe

CCK file filed, és CCK image field modul szükséges. ezek külön modulok a hatosban.

Youtube: nem tudom ezt hogy s mint tetted be, gondolom Media modullal, akkor ugye a admin/content/node-type/page/display oldalon tudod a youtube megjelenését kiválasztani.
Setting ugyanehhez nekem itt van: admin/settings/media_youtube

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

vajdasági képe

En ugy ertelmeztem hogy o a youtubon talat valami videot amit megnezve jutott tovabb (oktatovideo).

Nem olvastam vegig az egeszet eleetol de ha jol sejtem akkor a gondod az /admin/content/node-type/TE_TARTALOM_TIPUSOD/display resznel van ott tudod az elobb felvitt mezoknek beallitani hogy hogyan legyenek megjelenitve.

Lightbox2: thumb->original

vagy ehhez hasonlot keress attol fuggoen hogy az original kep ki fer-e a kepernyore vagyis a bongeszo ablakaba. Ha nem akkor ne az originalt valaszd hanem oda is hozz letre egy salyat meretet ami esztetikus es megfelel.

0
0
tarsolyzsolt képe

Köszönöm mindkettőtöknek, sikerült megoldanom!

0
0
vpak képe

Üdvözletem!

Pár hónapja kezdtem a drupal-lal foglalkozni, és még eddig a modulok állítgatásából összejött minden, amit szerettem volna.

Nekem is szükséges lenne az oldalamhoz egy ilyen képfeltöltős/minigalériás megoldás, és neki is álltam az általad (Csáki István) leírtak alapján. Addig megvan, hogy működne, viszont csak egy képet tudok feltölteni a CCK-ban hozzárendelt mezőnél.

Kérdésem: Erre írtad volna, hogy a többi már CSS? Vagy csak én nem állítottam be jól valamit? (esetemben az OLDAL típusú tartalmaknál beállítottam az Image Attach settings-ben a maximum 10 db képet, de így is csak egy jelenik meg.) Ezen kívül az egyetlen kép ami megjelenik, azzal nincs baj, a bélyeg is működik, a slideshow is indulna, stb.

Mi lenne a hibám?

0
0
vpak képe

Közben sikerült megoldani. Azért köszi! :D

0
0
tarsolyzsolt képe

Én még azóta sem álltam neki, de bíztató, amit írsz!
Leírnád, mi volt a probléma megoldása?

0
0
lili_ képe

csakiistvan képe

tarsolyzsolt képe

Köszönöm a további ötleteket is szerintem most a hétvégén elkezdem a cck és imagecash modulokat megtanulni, mert már tényleg régóta halogatom...

Ez az oldal valami új és "trendi" drupalmodul oldal?
Eddig sosem láttam és most mindketten innen ajánlottatok...

0
0
csakiistvan képe

nem, régi oldal, én csak azért ajánlottam innen, mert lili_ is :)

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest