MInden cikkhez egy szavazás?

Anonymous képe

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Drupal -al meg lehet-e csinálni, hogy minden cikk végére, amit írok, betennék egy szavazást. Így jó sok cikkem lenne és ugyan annyi szavazás.
sőt, ha lehet, mások is küldenének be cikkeket és persze ahhoz szavazást... :)
konkurens nukéban és yoomlában nem lehet megcsinálni magas szintű php ismeretek nk
köszi

szerk.: a párbeszéd minősíthetetlen stílusa miatt a témát lezártam - aboros

Anonymous képe

jaj bocs, Anonymous lettem,mindjárt regelek

0
0
Illyés Edit képe

Alapvetően az a gond, hogy a Drupal számára a szavazás is egy cikk. Tehát tulajdonképpen 2 cikket kellene beküldened: egyik maga a cikk, a másik pedig a cikkre vonatkozó szavazás. Meg lehet csinálni CCK modullal.

1. Létrehozol egy cikk CCK tartalomtípust. Ennek során megadod, hogy a cikkekhez node reference segítségével szavazást lehessen kapcsolni. Készítesz egy egyéni template fájlt, ami megjeleníti a cikk szövegét és a hozzá kapcsolt szavazást.
2. Megírod a szavazást.
3. Megírod a cikket, és a node reference lenyíló listából kiválasztod a hozzá tartozó, előbb létrehozott szavazást.
4. Ha szeretnéd egy lépésben megoldani a cikk és a szavazás létrehozását, akkor használd a nodeformpopup modult, ami egy felugró ablakban jeleníti meg a szavazás v. cikkbeküldő űrlapot. (Valójában ekkor is két lépés a beküldés, csak nem kell elnavigálni az aktuális oldalról.)

Ha csak most ismerkedsz a Drupallal, akkor ez nem egy egyszerű feladat, én inkább valami könnyebbel kezdeném. De programozni nem kell hozzá, kattintós felületen megoldható (szerk.: kivéve a template fájl megírását).

0
0
mekkelek képe

Köszi szépen!
Nem hangzik annyira bonyolultnak, megpróbálom!
Köszönöm!

0
0
upszilon képe

Ez a válasz néhány nap híján 3 éves. Kérnékszépen egy leírást a mai viszonyoknak megfelelően. Mert évek mennek, de a problémára (tudtommal) ma sincsen néhány-klikkes megoldás. :(

0
0
nevergone képe

Ez a téma lejárt és elavult, akár lett megoldása, akár nem. Indítottál már új témát a kérdésednek nagyon ügyesen, abba "szorítsd" bele magad, köszi.

0
0
upszilon képe

Egy frászt járt le! A nagybüdös helyzet az, hogy azóta sincsen rá épeszű megoldás!

0
0
chx képe

Na. gondolom majd pp is kiosztja az érdemrendeket ezért de ha én még admin lennék akkor most mennél pár hetes pihenőre hogy elgondolkodhass a különbségen a kocsma meg a drupal.hu között.

0
0
pityu73 képe

Az eredeti kérdésedre kb 1 órára rá kaptál egy lehetséges megoldást.
Volt rá 3 éved hogy kipróbáljad? Sikerűlt!?
Vagy űltél a probléma felett és most várod a csodát széttárt karral.
Ennyi idő alatt még PHP-ban is leprogramozhattad volna még akkor is ha naponta csak egy karaktert írsz le, de te még a kész megoldást sem vagy hajlandó kiprobálni.

De hogy ne törj le én tudok segíteni! Hogy hogyan az most leírom figyel és jegyzetelj!
- A problémád nem bonyolult csak egy kis idő kell hozzá és türelmed az lehet mert 3 éve várod hogy valaki megcsinálja helyetted.
- Akkor én meg csinálom nem egészen "két nap" alatt! Miért kétnap figyel most kell jegyzetelni!:
1. Ahhoz, hogy legalább tudd mi micsoda kell legalább 7 héten keresztűl heti két óra ráforditás.
2. Hogy az alapmodulokat (mint a szavazás) tudd kombinálni egy komplexebb rendszerben (pl CCK-val vagy Views-el) kell újabb 7 héten keresztűl heti két óra ráforditás.
Tehát ha jól számolom akkor most járok 28 óránál.
3. Ha azt szeretnéd hogy mindez amit készítettél szépen nézzen ki ha minden igaz az is durván 7 héten keresztűl heti két óra.
Tehát most járunk 42 óránál az durván két nap. Tehát ha van még durván "két napod" akkor megmutatom, hogy néz ki a kész megoldás egy minta oldalon.

Na szóval én most járok az első 7 heti kurzus felénél tehát a 28. óránál már meg tudom mutatni, hogy hogy néz ki a kész megoldás a 42. óra végeztével ki is cicomázom neked, ha kell.

Tehát nem kérek mást csak még egy kis türelmet durván "két napot", de mivel te elég türelmes vagy hiszen 3 éve vársz valakire aki megcsinálja helyetted, így nem aggodom biztosan megvársz.
Ja........míg el nem felejtem, hogy hálálhatod meg?!
Nem kell mást tenned csak kövesd az előbb felvázolt három pontot és hidd el ott fog figyelni a saját oldaladon a hőn állított munka.

OFF!!
Én kérek elnézést.....

0
0
upszilon képe

Miért mondom? Mert így igaz, azért!

Elszartam egy csomó időt az egyébként pihenésre való szabadidőmből és még meg sem oldottam ezt az egyszerű dolgot. (Ami egyébként senkinek sem működik. Amit mindenki csak találgat.)

Az én honlapom ( http://szabadforum.com/ ) nem hoz bevételt. Ki vannak tiltva a reklámok. Saját magam készítem, saját szórakozásomra, programozói ismeretek nélkül. És nem is kívánok programozói ismeretekre szert tenni. Van szakmám, amivel a kenyeremet keresem. Nem kell több szakma. Nem kívánok megfizetni segítséget sem. Ha nem hoz pénzt a honlap, akkor ugyan miért-is tenném? Szeretem fejlesztgetni az oldalt. Ha viszont valami megoldhatatlan, akkor úgy marad és kész. Most is ez történt.

Szeretném, ha értenétek: Az a hír járja, hogy a Drupal egy mindenre rávehető tartalomkezelő. Ezt a hiányos mondatot az ember hajlamos úgy érteni, hogy befektetendő programozói munka nélkül vehető rá mindenre. Sajnos ez nem így van. Azt is mondhatnám, hogy ez hazugság. Miért kell az embereket becsapni? Ha programozói tudásom lenne, nem kellene az egész Drupal. Megcsinálnám magam az elképzeléseimet. Itt a csapda. Beveszi az ember a szlogent és csalódik. Megutáltam a Drupalt. Emiatt a hazug beszéd miatt. Elég lett volna a szlogen helyett megírni az igazat, hogy jelenleg ez a legjobb amatőr tartalomkezelő. Ennyi és nem több az igazság. Ha ez lett volna odaírva, most nem lennék szegényebb kb 30 óra szabadidő-elvesztegetéssel...

0
0
nevergone képe

Az a hír járja, hogy a Drupal egy mindenre rávehető tartalomkezelő. Ezt a hiányos mondatot az ember hajlamos úgy érteni, hogy befektetendő programozói munka nélkül vehető rá mindenre.

A második mondatot te gondolod oda, nem mi. Itt senki sem állított ilyent, igaz a problémáidra kapott válaszok nagy része sem függ a programozásról. Azt pedig, hogy egy rendszer mennyire amatőr vagy professzionális, nem az határozza meg, hogy egy nem szokványos feladat elvégzéséhez mennyit és hogyan kell programozni.
Látom próbálsz hatni az érzelmekre is (hozzászólásod utolsó bekezdése), viszont szerintem teljesen feleslegesen. Jobban tennéd, ha leülnél kicsit csendben, és ezt az egész témát (na meg a fórumot) hanyagolnád kicsit. Aztán majd eldöntőd, hogy tényleg annyira fontos-e ez a funkció, és ha igen, még mindig van három lehetőséged:

  1. Kipróbálod sorban az általunk felsorolt megoldásokat.
  2. Megfizetsz valakit, aki kipróbálja megcsinálja neked.
  3. Másik tartalomkezelőre váltasz.

Ezt a stílust kérlek hagyd abba, mert nagyon minősít téged, és szerintem ezt te sem akarod. Azt viszont köszönöm, hogy megmutattad, szükség van még pár adminisztrátorra a drupal.hu oldalon.

0
0
upszilon képe

Hát persze, ha valakinek igaza van, az fejette be, vagy befejeztetik vele a moderátorok. Ez is egy megoldás, csak éppen a legbutább megoldás ami létezhet. Még jó, hogy máshol ez nem így van...

0
0
edgarpe képe

Kedves upszilon!

Szeretném, ha értenétek: Az a hír járja, hogy a Drupal egy mindenre rávehető tartalomkezelő. Ezt a hiányos mondatot az ember hajlamos úgy érteni, hogy befektetendő programozói munka nélkül vehető rá mindenre.

Amit itt leírsz, az 100%-ig így van. A Drupalt programozói tudás nélkül nem fogod rávenni nagyjából semmire sem. Ez egy ökölszabály. Tudom, számodra rossz hír. Ennek fényében 3 lehetőséged van:

  1. megtanulsz programozni, mindössze néhány év tanulással elsajátítható :)
  2. átépíted az oldalad egy olyan rendszerben, amihez nem kell programozói tudás
  3. nem csinálod meg a szavazást az oldaladon

Teljesen irreleváns, hogy szépen vagy bunkón, pontosan vagy pontatlanul kérdezel ezen a fórumon, a lényeg, hogy mindenképpen csak ez a három lehetőséged van.

0
0
upszilon képe

Egyetértünk. Csak ez a 3 lehetőség van. És már választottam. Nem csinálom meg a szavazást.

Süllyedjen a topik!

0
0
nevergone képe

Szép, hogy eljátszod a dacos kisfiút, de akkor remélem privát üzenetben sem kezdesz el kuncsorogni, hogy hát mégis, hogyan lehetne megoldani. Mindenesetre az is érdekes, hogyan változik a hangnemed.
Hiszen te magad mondtad ki önerőből, hogy már nem fontos, nem érdekel a téma.

Mindenesetre én is egyetértek azzal a véleménnyel, hogy a Drupal nem neked való.

0
0
upszilon képe

Neked azért küldök egyet magánba. Ez lesz a tartalma:

Szia!

Nem kell semmi "munka" senkitől sem. Mindig mindent magam szeretek megoldani. Normál esetben elég ha megmutatják a tornyot, én majd odatalálok. Jelenleg ez valamiért nem jött össze. Van ilyen. Nálam nem múlik rajta semmi, mert a lapom, lapjaim, anyagi érdekeltség nélküli magánlapok.

Attila

0
0
chx képe

Erre muszáj reagálnom: rengeteg mindent meg lehet csinálni Drupallal programozás nélkül (csak esetleg nem pont azt ahogy megálmodtuk -- komprosszimukra rászorulhatunk, bár egyre kevesebbre).

Semmit nem lehet úgy megcsinálni azonban úgy hogy lépésről-lépésre való leírást várunk el egy fórumon az önkéntes segítőktől...

0
0
upszilon képe

"Semmit nem lehet úgy megcsinálni azonban úgy hogy lépésről-lépésre való leírást várunk el egy fórumon az önkéntes segítőktől..."

Miért nem? Én ha segítek valakinek, azt akkor nyújtom, ha azzal a segítséggel valóban meg tudja oldani a problémáját. Ez az egyedül értelmes módja a segítségnek szerintem.
Itt inkább a magamutogatás, a megcsinálomnekedpénzért reflektorfénybe kerülés a cél, nem pedig a valódi segítség. Én ezt látom. És a te hozzászólásodat is ez motiválja. Sajnálom, de ez az igazság.

0
0
dyra képe

CCK -val beleszerkesztesz egy törzset meg egy cikk egyéb összetevőit a "szavazás" tartalom típusba. És kész is. Ha akarod kitöltöd ha akarod nem. A Cikk végén meg ott lesz a szavazás. Elismerem nem elegáns de működik. CSS -el meg tudod pofozgatni a megjelenést. Ehhez nem kell programozónak lenni csak kreatívnak.

0
0

honlapom http://dyra.eu/

Sweetchuck képe

Dyra megoldása is teljesen működőképesnek tűnik, bár nem próbáltam ki, de az Edit által vázolt megközelítést kipróbáltam. Szerintem a leírt elvárásoknak maximálisan megfelel. A cikknek van egy nodereference mezője amivel hivatkozik a szavazásra. A tartalomtípus beállításainál, a "Mezők megjelenítése" fülön pedig a "Teljes tartalom" lehetőséget kell választani.
A smink beállításoknál lehet kikapcsolni a beküldési információkat.

Sajnos az az érzésem, hogy nem is próbáltad ki. De ha meg igen, akkor meg azt kellet volna leírnod, hogy mit csináltál eddig és hol akadtál el. Ez esetben használhatóbb válaszokkal tudtunk volna szolgálni

0
0
Den képe

Én ha segítek valakinek, azt akkor nyújtom, ha azzal a segítséggel valóban meg tudja oldani a problémáját. Ez az egyedül értelmes módja a segítségnek szerintem.

Azért annyira a sok általad nyújtott segítségre ne legyél büszke:

http://drupal.hu/tracker/filter?type=All&body=&uid=&name=upszilon

Szerintem fogalmad sincs, kinek szólsz be, kit fikázol. Gondolom, nem is érdekel téged, csak kijöjjön belőled a böfi véleményed. Gyakorlatilag a teljes közösséggel összevesztél abban a kilenc fórum témában, amihez hozzászóltál. Értelmes hozzászólásod még nem volt.

Nagyon úgy tűnik, nem a megfelelő módót választottad ahhoz, hogy a drupalos közösség tagja légy. A te vélt igazságod meg senkit nem érdekel. Előbb bizonyíts, tegyél le valamit az asztalra... De arra ne verd magad, hogy de segítőkész vagy, mert nem vagy az.

(Érdekes, hogy a másik fórum témában, ahogy kiderült a neved, elérhetőséged visszavettél az arcodból...)

0
0
upszilon képe

"Nagyon úgy tűnik, nem a megfelelő módót választottad ahhoz, hogy a drupalos közösség tagja légy."

Nem vagyok semmiféle közösség tagja és nem is akarok az lenni! megköszönöm a valódi segítséget. Ennyi. Semmi több.

"Érdekes, hogy a másik fórum témában, ahogy kiderült a neved, elérhetőséged visszavettél az arcodból."

Elmész te a picsába a szemét szövegeddel! Anyáddal szórakozz, ne velem!

0
0
nevergone képe

Ez a vég, légyszi majd azért ezt is meséld el a fórumodban.
Sajnálom, igazán, elnézést mindenkitől.

0
0
aboros képe

akármi is legyen a probléma/vélt vagy valós sérelem, itt senki nem beszélhet így a másikkal. se te, se senki más. több hozzád hasonló arrogáns követelődző megmondóember is tévedt már ide, de eddig még soha nem fordult elő olyan, hogy valaki ezt a hangnemet engedje meg magának.

légyszíves azonnal fejezd be és próbálj meg civilizált felnőtt módjára viselkedni. vagy ne, nekem teljesen mindegy. az viszont biztos, hogy a továbbiakban nem fogjuk tolerálni ezt a fajta magatartást!

most lezárom ezt a témát. a megoldások elhangzottak és egy másik topikban is számtalan jó megoldást ajánlottak többen is. az itt kialakult "diskurzus", annak hangvétele túlmegy a tűrhető határán, ezért zárom le a témát.

0
0

-
clear: both;