Milyen modulokat használjak?

bimbo000 képe

Sziasztok!

A segítségeteket kérném., új vagyok drupal-ban. Egy következő típusú weboldalat szeretnék készíteni:

- a weboldal lényege hogy a felhasználók keresni tudnak a regisztrációkor beadott paraméterek szerint a felhasználók között. Hasonló mint egy ismerkedős weboldal.
- a felhasználók képeket tölthetnek fel magukról, és ezeket kategorizálhatják
- 4 típusú felhasználó, különböző jogosultságok (user,reg. user, gold and platinum member)
- bankkártyás fizetés

A fő gondom, hogy modulok tömkelege van drupal.org-on, és nem igazán tudom hogy melyeket kéne használnom. A legfontosabb első lépésként az lenne, hogy egy olyan regisztráció modult találjak, ahol a felhasználók több lapon keresztül végighaladva töltik ki az adataikat (pl. személyes adatok, képek feltöltése, külső tulajdonságok,stb.), majd találni egy olyan kereső modult(simple, and advenced search), ami ezen adatok szerint tud keresni, és kitudja listázni a kívánt felhasználókat. (pl. kék szemű, szőke, 160 és 175 cm közti csajt keresek).

Ha valaki tud adni egy kis kiindulási pontot, annak nagyon örülnék, mert viszonylag kevés időm van erre a projektre.

Előre is köszönöm!

Nagy Gusztáv képe

Ez nem az a feladat, amit néhány óra alatt össze lehetne dobni. Főleg, ha nincs gyakorlatod.

0
0

Nagy Gusztáv

bimbo000 képe

Helló!

Gyakorlatom van elég ilyen téren. Már csináltam pár hasonló weboldalat. PHP, mysql, css, xhtml, és minden szükséges tudásom meg van hozzá. Önerőből, notepados php és html-lel megtudnám oldani, de ezt most drupal-ban kell elkészítenem, amivel még nem találkoztam. Ezért kértem a segítségeteket, hogy kis kiindulási pontokat adjon valaki, aki profi drupalos.
Ja a viszonylag kevés idővel nem napokra gondoltam, hanem 2-3 hónapra.

0
0
Sweetchuck képe

bimbo000 képe

Köszi szépen! Remek cikk. Már egy lépéssel közelebb vagyok. A bio és a cck-t használva már létre tudok hozni minden mezőt amit szeretnék regisztrációkor kitölteni a felhasználókkal, és ezeket csoportosítani.
A kérdésem hogy ezeket a csoportokat hogy tudnám külön lapokon, több lapos regisztrációként megjeleníteni. Alkalmas erre a bio? Továbbá ha jól gondolom ezt a biography-t a felhasználók a regisztráció után tudják kitölteni, nekem pedig ezekre a regisztráció folyamán lenne szükségem. Sima drupalos keresőt lehetséges úgy bekonfigurálni, hogy a bio-ban található adatok bármelyikére végezhető keresés? (pl. magasság legyen egy intervallumban).

Esetleg valakinek van tapasztalata a site user list modullal? Ez alkalmas lenne az én elvárásaimnak?

Köszi a segítséget

0
0
thamas képe

Sima drupalos keresőt lehetséges úgy bekonfigurálni, hogy a bio-ban található adatok bármelyikére végezhető keresés? (pl. magasság legyen egy intervallumban).

Nézz utána a views-nak, ez az egyik "alap" contrib' modul. Ezzel mindenféle listákat lehet készíteni, úgy is, hogy azokat a felhasználó tovább alakíthatja (ha úgy állítod be). Továbbá a http://lullabot.com oldalon van egy cikk views-zal kombinált keresésre. (A pontos URL-t most nem tudom).

A bio (önmagában) nem alkalmas olyan regisztrációra, amit te szeretnél. De esetleg két lépésben megoldható. Regisztrál, majd a saját profil oldalára kerül, ahol kötelezően kitöltendő mezőket kap...?

Lehet, egyébként, hogy amit te szeretnél, arra alkalmasabb a Node profile csomag. Olvasd el a tutort (ha tudsz angolul), amit felhasználói imformációk írásba róla belinkeltem. Talán segít.

Egyébiránt meg érdemes a drupal.org-on kutakodi (profile, user, registration stb. kulcsszavakkal). Aztán ha megvan a megoldás, te is írhatsz egy cikket! :o)))

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

Csak, hogy "ellentmondjak" magamnak:

A core profile modul bár régi és nincs pl. views támogatása, mégis érdekes lehet neked. Ugyanis alapból nyújtja a „tetszőleges" mezőkkel való kiegészítés lehetőségét és megadhatod azt is, hogy ezek a mezők már regisztrációkor is látszódjanak (akár több lapra bontva) és hogy kötelező legyen őket kitölteni. Stb.

Azt viszont nem tudom, utána hogyan lehet ezekre a mezőkre szűrni ("keresni")...

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

bimbo000 képe

Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Átnézem amiket írtál.

0
0