Mikortól érdemes vajon drupal 7 -et használni?

gyrmur képe

Pár napon belül lecserélek egy (oldszkul - html -ek + jpg -ek meg ilyesmik) weboldalt egy drupal telepítésre. Eddig mindig a weboldal készítőt kellet zaklatniuk, ha valami változtatást szerettek volna és ez egyre körülményesebb lett. Drupallal meg könyebben tudnak majd módosítani, új írást feltenni, képet cserélni, hozzáadni, híreket közölni.

Ma olvastam, hogy a drupal 7 kódját fagyasztják szeptemberben és valószínűleg még idén kihozzák. Szóval érdemes e nekem egy mostani új telepítést esetleg drupal 7 -tel indítani? Vagy ezzel nagyon amatőrt kérdeztem és ragaszkodjak csak a stabil 6.13 hoz?

nevergone képe

Ne használd a megjelenése előtt a Drupal 7 -et, a Drupal 6.x valószínűleg teljesen megfelelő neked. Elég komoly biztonsági rizikó és átgondolatlanság lenne most Drupal 7-tel építeni egy oldalt.

0
0
gyrmur képe

Értem! Köszönöm!

0
0
informaciok képe

A Drupal 7

0
0
nevergone képe

Talán az idén, de legfőképpen akkor, amikor elkészültnek nyilvánítják.

0
0
Közszolga képe

Valóban jobb még várni a 7-essel. Ha az ügyfeleid fél év múlva úgy döntenek, hogy tovább szeretnék fejleszteni az oldalt, a 6-oshoz biztosan találsz kiegészítő modulokat, a 7-eshez pedig nem biztos, hogy minden elérhető lesz.

0
0
satya képe

A jelentősebb modulok elérhetőek lesznek, mint ahogy már most látni, hogy a modul fejlesztők a project oldalon megjelenítik, hogy vállalják a modul 7-es Drupalhoz tartozó változatát a D7 megjelenésének napján.

"#D7CX: I pledge that $project name$ will have a full Drupal 7 release on the day that Drupal 7 is released."
Modulok listája:
http://drupal.org/project/modules?solrsort=sort_title%20asc&text=d7cx

Ez kifejezett cél volt a fejlesztésnél, hogy elkerüljék az 5-6-os váltásnál tapasztalt parát, hogy a modulok még nem jelentek meg az új verzióhoz.

Ettől függetlenül természetesen ne 7-esben kezd, hanem stable 6-ossal.

0
0
Pasqualle képe

sajnos egy kijelentes es a cel elerese kozott hatalmas kulonbseg van.

1. ha megnezed nehany modulnak azon a listan D6-os veziojabol sincs stabil valtozata (vannak dev, alpha, beta allapotu D6 modulok)
2. Views nincs, es egesz biztosan nem is lesz rajta a listan
3. Amint a fejlesztok raereznek a D7-es uj lehetosegeire sokan portolas helyett alapjaiban fogjak atirni a modult (pl quicktabs a jqueryUI miatt) vagy az is lehet, hogy a modul feleslegesse valik (pl block_edit)
4. az extra vagy uj funkciok miatt varni kell, hogy mas modulok elkeszuljenek (pl ctools ha export funkcio van a modulban)

0
0
aboros képe

akkor viszont azt nem értem, hogy miért az "I pledge that" kifejezést használják, hiszen az pontosan azt jelenti, hogy valamit nagyon-nagyon biztosan megígérek. annyira nagyon határozottan megígérek, hogy szinte már nem is ígéret, hanem kijelentés.

használhatnák az "it is possible" vagy "i can imagine" vagy "i'll do my best to.." kifejezést akkor..

0
0

-
clear: both;

Pasqualle képe

Sokan valoban ugy hiszik, hogy kepesek lesznek elkesziteni a D7-es verziot idore, de szerintem ez sok esetben nem fog menni. De maga a kijelentes mint motivalo tenyezo nagyon is jo otlet..
Talan egy kesobbi Drupal verzional osszehangolt munkaval elerheto majd a beigert cel.

0
0
Pasqualle képe

szerintem jo eredmeny ha 2010 nyaran mar hasznalhato allapotban lenne a Drupal 7es es a kiegeszito modulok, de tavasz elott semmikeppen.. szoval kb akkortol lesz majd ertelme hasznalni..
Lehet kiegeszito modulok nelkul Drupal oldalt kesziteni, de nem erdemes..

0
0
vidra képe

elkészült a végleges 7-es verzió, úgy veszem észre használható az alap modulokkal, de rengeteg olyan modul van ami számomra szükséges lenne és ha van is belőle alfa avagy beta, de általában csak dev verzió nagyon sok a hiba benne.
Ez érthető. De már kicsit meguntam az össze vissza patch-eléseket a modulokban.

Használja valaki ezt élesben?

0
0
pp képe

persze, hogy használják. Többen is talán az Examiner vagy a drupalgardens.com elég meggyőző referencia arra, hogy igen stabilan lehet használni a heteset éles szájtokon.

Javaslom segítsd kedvenc moduljaid fejlesztését. Ahol van chip-in oda toljál lóvét. Keresd meg a fejlesztőt/vagy keress egy másikat és anyagilag támogasd, hogy a számodra fontos funkciókat mielőbb portolja. Jelezz hibákat, probáld ki a foltokat egyszóval vedd észre, hogy itt közösségi fejlesztés folyik.

pp

0
0