Mi lehet a hiba?

sukui képe

Sziasztok

Amit a csatolt képen láttok kapok, amikor ráklikkelek egy létrehozott menüpontra, Mi lehet a gond?

Segítségeteket köszönöm

Peti

Drupal verzió: 
Fórum: 
CsatolmányMéret
Kép ikon oldal.jpg76.8 KB
Nagy Gusztáv képe

Jó lenne élőben látni az oldalt, mert valószínűleg smink (CSS) megoldás lesz rá. Abban meg ugye nehéz egy képernyőkép alapján segíteni.

0
0

Nagy Gusztáv

sukui képe

Köszönöm a választ itt a link:

http://lelekhangolo.com/programok

Ja és amikor belépek adminként ezt a hibaüzenetet kapom:

Notice: Undefined index: access in _menu_translate() (line 791 of /home/lelekhan/public_html/includes/menu.inc).
Notice: Undefined index: access in menu_local_tasks() (line 1967 of /home/lelekhan/public_html/includes/menu.inc).

(Sajnos elcsesztem, de egy másik témában már kérdeztem erről a hibaüzenetről, pedig össze kellett volna vonnom, mert gondolom össze is függhet akár)

Ugyanúgy csináltam meg ezt a programok menüpontot, mint a cikkek menüpontot, ahol csak azokat listázza ki, amik tartalmazzák a cikkek tag-et, itt meg azokat akarom kilistáztatni, amik tartalmazzák a programok tag-et (bár még csak egy van). Szóval ugyanaz a smink, minden ugyanaz és egyszer működik másodszor meg nem. Teljesen tanácstalan vagyok.

Köszönöm a segítséget

Peti

0
0
kotaszlilla képe

Szia!
Nem törhető szóközök ( ) vannak a szövegben, ezért egy sorba rakja azt a részt mindenképp. Cseréld ki sima szóközre, és jó lesz.
Feltételezem copy-paste-tel másoltad valami WYSIWYG editorba, ami így mentette el.

Ha megnézed a html forrást, ilyet látsz benne ennél a résznél:
"egy felkapott vagy már jól bevált diétába"

Üdv

2
0
sukui képe

Jajj nagyon köszönöm, így már jó!!! :-)))

Még egy kérdés: Miért van az, hogy megszerkeztem a szöveget a WYSIWYG-ben
de amikor meg rámegyek a kész oldalra nem úgy néz ki. Pl:

http://lelekhangolo.com/lelekformalo - oldalnál az "Lélekformáló lelkiprogram az egészséges testsúlyért" rész az oldal közepén van fent, utána sortörések jönnek. Miért így ömlesztve jeleníti meg az egészet?

Köszi

0
0
duc-sai képe

Szia!
A szerkesztő doboz alatt a Text-formatnál a Full html-t válaszd ki, és mentés után jó lesz.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Szerintem érdemes inkább precízen beállítani a Filtered HTML-t.

1
0

Nagy Gusztáv

sukui képe

Köszi, letöltöttem! :-)

0
0
Sk8erPeter képe

Mit töltöttél le? Letöltötted a Filtered HTML-t? :D :D

0
0
Nagy Gusztáv képe

Szerintem az aláírásomban szereplő könyvre gondolt.

0
0

Nagy Gusztáv

Sk8erPeter képe

Na ez nem jutott eszembe, gondolom azt hitte, hogy az is a hozzászólásod része. :)

0
0
duc-sai képe

Ez igaz, csak ehhez meg kell tudni adni a szükséges tageket :)

0
0
sukui képe

Köszönöm szépen, nagyok vagytok!

De nem jövök rá még valamire. A http://lelekhangolo.com/programok alatt kilistázom a programokat és úgy gondoltam, hogy egy pár sor jelenjen meg minden programról és ha érdekli akkor ott a read more. Ezt tök jól meg is csináltam a http://lelekhangolo.com/cikkek alatt, de nem jövök rá hogy itt miért nem mutat többet a szövegből, miért csak az első sort...

Nagyon köszönöm

Peti

0
0
Sk8erPeter képe

Összefoglaló szerkesztése/Edit summary
Itt nézd meg, meddig tart a szöveg.
Forráskód nézetben egyébként hozzáadhatod a <!--break--> kódot oda, ahova szeretnéd tenni a bevezetőduma végét, de egyszerűbb a WYSIWYG editor beépített breakjét használni, ami pl. a CKEditornál egy nagyon kényelmes gombbal van megoldva (kipipálva a megfelelő beépülőt), ilyennel:

CKEditor break plugin

0
0
sukui képe

Köszi szépen, eddig azért nem raktam be breaket, mert a cikkek menüpont alatt sem raktam be és automatikusan jó volt. Most beraktam, erre a jobboldali sávot berakta középre: http://lelekhangolo.com/programok

Mert eredetileg azok a blokkok (facebook, search, cimkefelhő, stb.) jobb oldalon voltak. Most már totál nem értem a dolgot... :-((

0
0
szt képe

Hát ez vmi miatt szétdobja a sminket, úgyhogy inkább vedd ki a breaket :)
Ezek az oldalaid ("Cikkek" "Programok") taxonomia oldalak, elvileg ugyanúgy kellene kinéznie mindnek.
Viszont a "Cikkek" benne van a cimkefelhőben, a "Programok" meg nincs. Most így hirtelen nincs tippem, miért van ez így, de ezen a vonalon el lehet indulni esetleg.

0
0
kotaszlilla képe

Hiányzik egy /div a teaser container résznél.

Az alábbi részben 15 <div és csak 14 </div> van, ezért később zárja azt csak le a

  1. <div class="teaser-container node node-article node-teaser" about="/lelekformalo" typeof="sioc:Item foaf:Document">
  2. <div class="teaser-content">
  3. <h2 class="teaser-title">
  4. <a href="/lelekformalo">Lélekformáló</a> </h2>
  5. <div class="teaser-created">
  6. <div class="teaser-created-month">
  7. Oct </div>
  8. <div class="teaser-created-day">
  9. 15 </div>
  10. </div>
  11. <div class="teaser-text">
  12. <div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p style="text-align: center;"><span style="font-size: 16px;"><span style="font-family: 'trebuchet ms', helvetica, sans-serif;"> <strong>Lélekformáló</strong></span></span></p>
  13. <div style="text-align: center;"><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: 'trebuchet ms', helvetica, sans-serif;">lelkiprogram az egészséges testsúlyért</span></span></strong></div>
  14. <div style="text-align: justify;"> </div>
  15. <div style="text-align: justify;"> </div>
  16. <div style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: 'trebuchet ms', helvetica, sans-serif;">Ismerős számodra az az érzés, amikor mérlegre állsz és megjelenik benned a kétségbeesés? Ilyenkor leggyakrabban belekezdesz egy felkapott vagy már jól bevált diétába és elrohansz az első fittness terembe vagy előveszed porosodó dvd-idet. Majd többnyire a lelkesedés hamar alábbhagy.</span></span></div>
  17. <div style="text-align: justify;">
  18. </div></div></div> </div>
  19. </div>
  20. <div class="teaser-meta">
  21. <strong class="teaser-author">Posted By</strong> <span rel="sioc:has_creator"><span class="username" xml:lang="" about="/user/1" typeof="sioc:UserAccount" property="foaf:name">admin</span></span> <span class="teaser-readmore"><a href="/lelekformalo" class="node-readmore-link">read more</a></span>
  22. </div>
  23. </div><!--end teaser container-->



Én feleslegesnek érzem azt a sok span-t és div-et a teaser text-ben (12-20. sorok)
((( Szerintem nem a legjobb megoldás az sem, hogy nem csak a css-ben lévő classokat használod, hanem <div style= megoldással élsz. Használható éppen, csak az ilyen esetekben megnehezíti a nyomozást. )))

Gondolom ezeket mind a WYSIWYG rakta a beírt szöveged köré/közé, érdemes ellenőrizni utána, hogy milyen html forrást csinál.

0
0
kotaszlilla képe

Megvan!
Azért hiányzik a </div>, mert a breaket elé raktad be, és így az már nem része a bevezetőnek.

Ld.: <!--break--></div> az alábbi kódrészlet 3. sorában

  1. <div style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: 'trebuchet ms', helvetica, sans-serif;">Ismerős számodra az az érzés, amikor mérlegre állsz és megjelenik benned a kétségbeesés? Ilyenkor leggyakrabban belekezdesz egy felkapott vagy már jól bevált diétába és elrohansz az első fittness terembe vagy előveszed porosodó dvd-idet. Majd többnyire a lelkesedés hamar alábbhagy.</span></span></div>
  2. <div style="text-align: justify;">
  3. <!--break--></div>
  4. <div style="text-align: justify;"><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: 'trebuchet ms', helvetica, sans-serif;">Ha már a hideg kiráz a diéta és fogyókúra hallatán, itt az ideje, hogy más módon közelítsd meg az egészséges testsúly elérését. Ahogy Einstein is mondta, csak akkor kapunk másik eredményt, ha valamin változtatunk. Mi az, ami sokszor kimarad a képletből? A lelki tényezők.</span></span></div>
  5. <div style="text-align: justify;"> </div>
0
0
sukui képe

Tényleg köszönöm a segítségeteket, nagyon jó volt látni ezt a segítőkészséget. Most már jó. A tényleg rossz helyen volt. Viszont utána belefutottam még egy hibába, ami aztán lehet, hogy mindezzel összefügg, ezt kaptam:

Fatal error: [] operator not supported for strings in /home/site/public_html/includes/common.inc on line 2358

Utánanéztem és azt írták, hogy node--teaser.tpl.php 41 sorában a

'class' => t('node-readmore-link')

sort cseréljem erre

'class' => array(t('node-readmore-link'))

és rendbejött. Ja én Marinelli theme-t használok. Gondoltam hátha másnak ez segít (vagy legalább mondd valamit nekem nem sokat :-)) Szóval va negy bug ebben a sminkben.

De tényleg mindent köszönök.

Peti

0
0
szantog képe

Azt a t()-t azért még kivenném a node-readmore-link körül, elég vicces lesz, ha valaki .node-readmore-link{} classt sminkeli, aztán másvalaki meg a felületfordításon meglátja, hogy jujjmiezakötőjelesszöveg, és lefordítha 'Olvasd tovább a nodeot'-ra.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

eager képe

Igen, erre rögtön az jutott eszembe, hogy a wysiwyg modulnak (ckeditor? tinymce?) meg lehet mondani, hogy hogyan kezelje a sortöréseket, amiket talál, magyarul <br />-t, <p>-t, vagy <div>-et használjon-e a bekezdések elkülönítésére.

Szerintem a <div> a legrosszabb ötlet, mert ez ugyanaz a címke, amiből az oldal legfőbb alkotóelemei is állnak. Ez azt jelenti, hogy ez a kis szövegszerkeszés közben becsúszott baki más sminknél eltűntethette volna az egész oldalsávot is, vagy bármit.

Ezzel szemben a <p> azt jelenti, hogy "paragraph", bekezdés, tehát szemantikailag is ez a megfelelő, ha meg hiányzik belőle fél pár, az sokkal kevesebb gondot eredményez (sokszor annyival kevesebbet, hogy ki sem derül).

Amúgy én januárban futottam bele ugyanebbe:

http://twitter.com/eager_hun/status/157611139876925440 :D

1
-1
Sk8erPeter képe

„Szerintem a <div> a legrosszabb ötlet”

Szerintem meg nem. Normálisan beállított filterek esetén elvileg nem kellene ilyen összezuhanásoknak lennie.
A div semmivel nem "jobb", mint a p, de szemantikailag valóban más. Ettől még egy WYSIWYG-szerkesztővel kalapált írásnál is használhat valaki diveket, ha nagyon akar, KOMBINÁLVA mondjuk a p-kkel, nem fogja érte kiherélni senki, és bűnt sem követ el vele.

1
0