Mezőszintű jogok hivatkozott felhasználóknak?

ipeto képe

Sziasztok!

Még egy, (remélhetőleg) utolsó node/user reference-s kérdésem lenne: A node-hoz hozzákapcsolok egy felhasználót, az ő jogosultságait általánosságban remekül meg lehet szabni a node access user reference modullal. Viszont arra is szükség lenne, hogy a node egyes mezőinek olvasása/írása is külön szabályozható legyen, pl. a hozzárendelt felhasználó mindent lát, a sima csak egy részét. A mezőszintű jogosultságkezelést a field permissions modul tudja, "csak" éppen úgy néz ki, a hozzárendelt felhasználót nem tudja külön azonosítani, hozzájuk nem tud külön jogokat kapcsolni.
Van erre vajon viszonylag egyszerű megoldás?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
knorbi képe

Organic Groups :-)

Bocs, hogy megint ezzel jövök, de mint az eddigi összes node/user reference kérdésedre, úgy erre is azt tudom mondani, hogy Organic Groups.

Tudom, nem akarod átvariálni az egész site-odat OG-re, csak azok kedvéért írom, akiknek ugyanez a kérdés felmerül.

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

ipeto képe

Lassan én is megnézem :)
Ha jól értem a koncepciót, egy/néhány node-onként kellene 1-1 OG-ot létrehoznom. Mondjuk azért van, amit így látatlanban nem értek: Ugye én a projektben az "oktató - kurzus - tananyag" vonalon mozgok, mindhárom tartalomtípus, tehát az oktató sem user profile. Tartozhat egy oktató node több OG-hoz (tantárgyhoz)?

0
0
knorbi képe

Megpróbálom elmagyarázni az og koncepciót, remélem sikerül.


A csoport az egy node. Mondjuk a Kurzus tartalomtípus egy node-ja. Ehhez og_reference mezőn keresztül hozzákapcsolhatsz más tartalomtípushoz tartozó node-okat. Tehát a Kurzushoz hozzákapcsolsz Tananyagokat. A csoport nodokhoz szerepkörök tartoznak, mondjuk oktató, diák, admin. Ezek a szerepkörök nem egyenlőek a drupal szerepkörökkel, teljesen függetlenek tőle, csak a csoporthoz tartoznak. A szerepköröknek beállíthatod a jogosultságait külön a csoport node-ra, külön a hozzákapcsolt node-ra, akár mezőnként. Ezután a csoport node-okhoz egyesével felveheted a drupal felhasználókat a különböző csoport szerepkörökhöz rendelve.

A kapcsolat a node-ok között entity reference.

A te projektedre nem tudom levezetni, mert nem értem a kapcsolatok lényegét a tartalomtípusok között.

1
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

ipeto képe

Köszi szépen, lényegben erről van szó.
Az én esetemben ez még annyival bővül, hogy az oktató sem (közvetlenül) felhasználó, hanem a Munkatárs tartalomtípus egy node-ja és jelenleg egy user reference mezővel van kapcsolva hozzá a megfelelő felhasználó. Valamint egy tantárgyhoz többféle módon (tárgyfelelős, oktató) kapcsolódhat egy-egy munkatárs (jelenleg egy-egy node reference mezőn keresztül).

0
0