Sziasztok!
Még egy, (remélhetőleg) utolsó node/user reference-s kérdésem lenne: A node-hoz hozzákapcsolok egy felhasználót, az ő jogosultságait általánosságban remekül meg lehet szabni a node access user reference modullal. Viszont arra is szükség lenne, hogy a node egyes mezőinek olvasása/írása is külön szabályozható legyen, pl. a hozzárendelt felhasználó mindent lát, a sima csak egy részét. A mezőszintű jogosultságkezelést a field permissions modul tudja, "csak" éppen úgy néz ki, a hozzárendelt felhasználót nem tudja külön azonosítani, hozzájuk nem tud külön jogokat kapcsolni.
Van erre vajon viszonylag egyszerű megoldás?
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Organic Groups :-)
Organic Groups :-)
Bocs, hogy megint ezzel jövök, de mint az eddigi összes node/user reference kérdésedre, úgy erre is azt tudom mondani, hogy Organic Groups.
Tudom, nem akarod átvariálni az egész site-odat OG-re, csak azok kedvéért írom, akiknek ugyanez a kérdés felmerül.
Kiss Norbert
adatmentespecs.hu
Lassan én is megnézem :)
Lassan én is megnézem :)
Ha jól értem a koncepciót, egy/néhány node-onként kellene 1-1 OG-ot létrehoznom. Mondjuk azért van, amit így látatlanban nem értek: Ugye én a projektben az "oktató - kurzus - tananyag" vonalon mozgok, mindhárom tartalomtípus, tehát az oktató sem user profile. Tartozhat egy oktató node több OG-hoz (tantárgyhoz)?
Megpróbálom elmagyarázni az
Megpróbálom elmagyarázni az og koncepciót, remélem sikerül.
A csoport az egy node. Mondjuk a Kurzus tartalomtípus egy node-ja. Ehhez og_reference mezőn keresztül hozzákapcsolhatsz más tartalomtípushoz tartozó node-okat. Tehát a Kurzushoz hozzákapcsolsz Tananyagokat. A csoport nodokhoz szerepkörök tartoznak, mondjuk oktató, diák, admin. Ezek a szerepkörök nem egyenlőek a drupal szerepkörökkel, teljesen függetlenek tőle, csak a csoporthoz tartoznak. A szerepköröknek beállíthatod a jogosultságait külön a csoport node-ra, külön a hozzákapcsolt node-ra, akár mezőnként. Ezután a csoport node-okhoz egyesével felveheted a drupal felhasználókat a különböző csoport szerepkörökhöz rendelve.
A kapcsolat a node-ok között entity reference.
A te projektedre nem tudom levezetni, mert nem értem a kapcsolatok lényegét a tartalomtípusok között.
Kiss Norbert
adatmentespecs.hu
Köszi szépen, lényegben erről van szó
Köszi szépen, lényegben erről van szó.
Az én esetemben ez még annyival bővül, hogy az oktató sem (közvetlenül) felhasználó, hanem a Munkatárs tartalomtípus egy node-ja és jelenleg egy user reference mezővel van kapcsolva hozzá a megfelelő felhasználó. Valamint egy tantárgyhoz többféle módon (tárgyfelelős, oktató) kapcsolódhat egy-egy munkatárs (jelenleg egy-egy node reference mezőn keresztül).