Mezőkhöz html osztály hozzáadása

Anonymous képe

Üdv!

Nagyon megörültem, amikor rátatálam a Field Formatter Class modulra, azt szerettem volna, hogy a select, select option, stb. beviteli mezőket formázhassam, azaz megszabadítsam a kinézetet a böngészők egyedi, erőszakolt rondaságaitól. Mivel ezek felülírásához új osztályt kell létrehozni, mert csak úgy megoldható, hogy az eredetit eltüntetjük CSS-sel, és egy új osztállyal nulláról felépítjük ezek megjelenését, valahogy kell egy új osztály ezekhez.

De ez sajnos csak a már mentett node-ok mezőinek kinézetéhez ad osztályt.

Ne is keressek ilyen modult, mert nincs?

Ha nincs, anélkül, hogy a Drupal valamelyik tpl.php file-jába írogatnék új osztályt, van megoldás?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

Szia!

Nem tudom, hogy mennyire értesz a programozáshoz és azt sem, hogy mennyi mezőről lenne szó.

Nem próbáltam ki, de amit elsőre megnéznék, az a sminkedben a template_preprocess_field() implementálása. Itt már minden megvan a mező kimenetéhez tudsz CSS osztályokat (meg minden mást) hozzáadni.

0
0
nevergone képe

Szia!

Lehet, hogy félreértettem az eredeti kérdésed, netán nem volt teljesen egyértelmű.

azt szerettem volna, hogy a select, select option, stb. beviteli mezőket formázhassam, azaz megszabadítsam a kinézetet a böngészők egyedi, erőszakolt rondaságaitól

Pontosan hogyan szeretnéd formázni és milyen egyedi, erőszakolt rondaságot szeretnél eltávolítani?

sajnos csak a már mentett node-ok mezőinek kinézetéhez ad osztályt

Hova kellene még osztályt adnia?

0
0
Drufan képe

A mentett node ok kinézetét CSS-ben, saját megjelenéssel megoldom, persze jó az a modul, mert kényelmesen hozzá lehet adni osztályokat minden mezőhöz, de csak a Manage Display részen.

Mit akarok változtatni?

Pl. a legördülő menüket, tehát a node bevitele során látható mezőket akarom változtatni. Hiába használom a -webkit-appearance és társait, ettől még az Option részeket nem lehet teljesen testre szabni (pl. lehet a betűk színét, de a típusát, sortávolságot már nem, még a sorok zárását sem lehet állítani, egyszerűen a böngészők felülírják.
Igen, tudom, találtam a neten mindenféle hack megoldást, amit én inkább gányolásnak neveznék, mivel nagyrészt nélkülözik a szabványt és a kimenetele is kérdéses. Sok évvel ezelőtt még külön kellett írni CSS-t az IE-khez, akkor még nem kódoltam CSS-t, html-t, de, hogy még ma is problémát okozzon az IE11, illetve néha még a CH is (nem is értem miért lett annyira népszerű a Chrome, a Firefox sokkal jobb szerintem, gondolom a Google miatt, az Android miatt), szóval ez durva. Valahogy rá kell már kényszeríteni a böngészőgyártókat, hogy 100%-ban szabványkövetők legyenek és ne kényszerítsék rá a webfejlesztőt a hülye megoldásaikra és ocsmány beviteli mezőikre, feltöltő mezőikre, stb.

Van olyan megoldás, hogy eltüntetem ezeket a mezőket és nulláról felépítek sajátot (javascript nélkül, mert ha 1 felhasználónál is ki van kapcsolva, akkor ott nem fog működni, és én 100%-os megoldást akarok), na ehhez viszont a html-be is írni kéne, php-ban még csak ismerkedő vagyok, bár a tmp-be beírni nem olyan nagy dolog, sokszor csak html kódok vannak php kódba ágyazva, de ehhez szerettem volna, ha az említett modul nem csak a Manage Display részt tudná kezelni. Néztem a Display Suite modult is, de az is csak ott játszik (ráadásul mint olvastam a két program összeütközik).

0
0
nevergone képe

Szia!

Így már mindjárt más.
A mező ugyanis két részből áll, van a formatter, amit akkor látsz, ha megtekintesz egy olyan tartalmat, amiben a mező szerepel.
És van a widget, amit akkor látsz, ha szerkeszted azt a tartalmat, amiben a mező szerepel.

Ha jól értem, akkor neked a widget kell. Megnézem, hátha van rá valami kész modul.

0
0
Drufan képe

Kösz, igen, a widget, csak ezt a szót sosem értem mit is akar jelenteni, mert hol mint kis programocskára utalnak vele, hol mint modulra... Szóval az.

0
0
HF leon képe

Sajnos a select és option elem máig problémás.
Olyan egyszerű lenne az élet, ha a vezérlőelemek mindegyikének minden tulajdonságát tökéletesen testre lehetne szabni. Teljesen logikus lett volna anno erre gondolni, de nem gondoltak rá. Ma már nagyon sok dolgot meg lehet csinálni css-el, de továbbra is maradt néhány hiányosság.
Most, már ez van ezzel kell főzni. A select és option elemhez hasonlóan a másik problémás dolog a görgetősáv. Erre sincs tökéletes megoldás, bár az utóbbi időben a firefox is ad némi lehetőséget a görgetősáv testreszabására, de máig nem egységes és nem tökéletes ennek a megoldása, igaz ez utóbbi kisebb probléma. A select és option elemek területén valóban a firefox adja a legnagyobb testre-szabhatóságot.

https://www.youtube.com/watch?v=PR8LkgPEx9k

Nyilván nem fogsz örülni a hírnek, de, ha ragaszkodsz a select-hez, akkor jelenleg csak ilyen megoldások vannak :(.

0
0
Drufan képe

Egyelőre appearance:none megoldással éltem, és az option részt úm. szarom le egyelőre.

A görgetősáv, igen, eléggé ronda és korábban szerettem volna azt, hogy eltüntetem, és reméltem van olyan megoldás, hogy annak ellenére görgethető az oldal, de nem.

Ezért inkább állandóra tettem az oldalsávot, mert azt meg szintén utálom, hogy hol megjelenik, hol nem, arrébb ugrasztva az oldalt. Akkor már legyen ott mindig.

Nem is értem, attól még, hogy elrejtjük, miért nem lehet görgetni az oldalt.

Amúgy nem csak a select, ott van még a rádiógomb, a kiválasztónégyzet és a fő kedvenc, a feltöltő tallózó gomb. Na, az aztán az erőszakos lény.

0
0