Mező tartalmának hozzáférése

L.Tiny képe

Sziasztok!

Azt szeretném elérni, hogy egy adott tartalomtípusban felvett mezők közül a "Bizalmas info" nevű mező (szövegmező) tartalmát csak a bejelentkezett felhasználók láthassák, közülük is csak bizonyos szerepkörhöz tartozók, Anonim látogatók számára ez a szövegrész ne jelenjen meg.
Tehát minden más publikus az oldalon, csak egy bizonyos field tartalmát kellene valahogy elrejteni avatatlan szemek elől.

A CSS "display:none" nem megoldás, a forrásban sem lehet ott a "bizalmas info". Blokkban sem helyezhetem oda, mert nem fix szövegről van szó, hanem minden tartalomnál más és más.

Talán rosszul kerestem, de nem találok ilyen bejegyzést, ami erre adna választ, sem modult, ami erre jó lenne.

Köszönöm előre is segítségeteket!

Mire a végére értem a kérdésfeltevésnek, és a címet fogalmaztam, beugrott a megoldás:) Gondolom profi Drupal-osoknak ez evidens, de azért leírom, mit csináltam, hátha valakinek segítség ez is.

1. Létrehoztam views-zal egy "Belső info" nevű blokknézetet.
  1. Csak a konkrét tartalomtípusra engedélyeztem (ez elhagyható, ha más t.típusoknál ez a mező nem létezik).
  1. Természetesen megjelenés: fields, és csak azt a mezőt vettem fel, amelyiket el akarom rejteni, semmi mást.
  1. Blokk neve: "Belső info", ezt tetszőlegesen pozicionálhattam, de ha a tartalom közepén kellene elhelyeznem akkor gondban lennék...
  1. Hozzáférésnél beállítom a szerepköröket.
  1. Contextual Filters-nél felvettem a Tartalom: NiD, Provide default value, Content ID from URL

Ezekkel a beállításokkal nálam működik. Azért ha hozzáértők látnak benne hibát, kérem jelezzék!

Üdv mindenkinek!

Drupal verzió: 
aboros képe

L.Tiny képe

Valahol olvastam, hogy a Drupal több megoldást is kínál azonos problémára...:) Bár most jó nekem a leírt módszer, legközelebb a modult fogom használni.

Köszönöm!

0
0
aboros képe

hogy ha holnap kell mégegy mező, akkor már jobban jártál egyből a modullal. vagy ha sminket váltasz, rakhatod be kézzel megint a blokkod. vagy, vagy, vagy.. ott a kalapács, nem kell farigcsálnod magadnak farönkből bicskával egy dorongot, hogy beverd azt a szöget. használd a kalapácsot, jobban jársz.

3
0

-
clear: both;

L.Tiny képe

Meggyőztél! Most van a legközelebb.

0
0