Sziasztok!
Van egy tartalomtípusom, amihez hozzárendelhető egy felhasználó User Reference mezővel. Szeretnék egy olyan menüpontot a főmenübe, ami az aktív felhasználó alapján erre az oldalára mutat.
Ajánlották, hogy a ctools Page Manager-ével hozzak létre ehhez egy átirányítást, de nem sikerül összeraknom: Ott kezdődnek a gondok, hogy szerintem az oldal útvonalában vagy a felhasználó uid-ját kellene megadni argumentumként vagy semmit (merthogy az aktív felhasználóról van szó). Viszont ebben az esetben sehogy sem tudok kapcsolatot definiálni a user reference mező alapján. Ha a node id-t adom meg az útvonalban paraméterként, akkor elérhető a user reference mező, de ugye éppen ezt az id-t keresnénk.
Útba tudna valaki igazítani akár a page manager kapcsán, akár más megoldás irányába?
context nézet
ha jól értem a PM oldalban azt a nid -et akarod elérni aminek a user ref mezőjében az aktuális felhasználó uidja van, mert egy node/%nid menüpontot akarsz erre dinamikusan kitenni.
viewsban létrehozol egy nézetet, aminek egy displaye van, "context" típusú display. ez nodeokat listáz és argumentumként van benne a user ref mező, ami alapértelmezetten felveszi a jelenlegi felhasználót. aztán a page managerben az oldaladnál a context -ek között hozzá tudod adni ezt a nézetet, mint context és akkor el fogod érni azt ami annak a nézetnek az eredménye. (ebben az esetben ez egy darab node lesz ha minden stimmel) és aztán így már tudsz egy "redirection" típusú PM oldalt, aminél az urlt meg tudod csinálni a contextben elérhető "tokenek" alapján.
remélem érthető, kérdezz bátran, küldök screenshot.
-
clear: both;
Majdnem tökéletesen jó
Majdnem tökéletesen jó, köszönöm szépen. Nagy és fontos újdonság számomra a Page Manager, de a hétvégi olvasgatásból a nézettel közösen való használata kimaradt.
Igazából egyetlen rész nem akar működni: nem jelenik meg a menüpont a megfelelő helyen (igazából sehol sem). A következő oldalt hoztam létre:
Ahogy írtam, a menüelem automatikusan nem jelent meg a főmenüben. A tegnapi elvetélt próbálkozásaimnál ez nem volt gond. Ugyanakkor az útvonal működik, szépen átdob a megfelelő node-ra. Kézzel nyilván létre lehet hozni a menüt, de érdekelne, mi lehet a gond.
Láma kérdés, de gyorsítótár -
Láma kérdés, de gyorsítótár - különösen a menü cache - ürítése megtörtént?
Csökönyi Ferenc
Igen, néhányszor :S
Igen, néhányszor :S
OK.
OK.
Bevallom, ez a rész nekem még új, de valami feltűnt: kell két helyen 'weight' értéket megadni?
Megadod a 0-t egyszer a 'main-menu'-ben, majd a 'parent' tömbben ismét.
Csökönyi Ferenc
Igen, megnéztem exporttal
Igen, megnéztem exporttal nálam egy működő page-manager menünél és van mindkét helyen.
Kiss Norbert
adatmentespecs.hu
Nálam így néz ki a menü rész:
Nálam így néz ki a menü rész:
Annyi a lényegi különbség, hogy nála a 'type' => 'normal', nálam 'type' => 'none'
Kiss Norbert
adatmentespecs.hu
Lehet, hogy én nem értem
Lehet, hogy én nem értem pontosan a dolgot...
Sztem itt az a gond, hogy eggy User-hez több tartalom is tartozhat, tehát nem tudsz egyértelműen egy node-ra hivatkozni.
Én inkább úgy közelíteném meg, hogy csinálnék a Views modullal egy oldalt, felvenném kapcsolatokba a User Reference mezőn keresztül a User-t és Szövegkörnyezeti szűrők közé felvenném a User: Uid-t.
Ezt így hirtelen, első blikkre írtam, talán egy próbát megér.
Kiss Norbert
adatmentespecs.hu
Teljesen jól érted
Teljesen jól érted, de ebben az esetben pontosan egy tartalom tartozik a felhasználóhoz. Egyébként jelenleg pontosan az általad javasolt megoldás működik az oldalon, de elegánsabb lenne a követlenül az oldalra mutató menüpont.
működő deszkamodell exportja
ez a PM oldal:
ez pedig a nézet:
field_munkatars a user reference mező. itt a nézetről egy screenshot: https://www.evernote.com/shard/s15/sh/c70cc759-221a-44fb-9341-7520bdae6b...
mennie kell. jó ismerkedést, page manager nagy fun!
-
clear: both;
Reprodukció
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Nagyjából sikerült körüljárni, hogyan jön létre a jelenség: Az útvonal és a menühöz rendelés valamilyen fura együttállása idézi elő. Az elmúlt napok kísérletezése során létrehoztam/áthelyeztem/töröltem néhányszor a menüelemet, ez okozhatja valahogyan a fennforgást. A következőket próbáltam:
Tehát számomra úgy tűnik, elég nehezen viseli a page manager, ha valahonnan máshonnan piszkálunk bele a menükbe - akár csak a súlyt is megváltoztatva. Ehhez kötődik két kérdés: