A menüpontok megjelenése

creativiky képe

Taxonomy-val oldottam meg, hogy bizonyos tartalmakhoz csak regisztrált felhasználók férhessenek hozzá. Így azonban regisztrált tartalmakhoz tartozó menüpontokat is csak a regisztrált felhasználók láthatják. Én azt szeretném, ha minden menüpont mindenkinek látható lenne, csak a nem regisztrált felhasználók az "Acces denied" oldalra jussanak onnan. (A nem regisztráltak láthassák, miről maradnak le :o) )
Hogyan lehetséges ez?
Creativiky

Nagy Gusztáv képe

a Drupal nem támogatja. Neked lenne kedved egy olyan oldalt böngészni, ahol pl. az első három érdekesebb menüpontra a semmit kapod? Vajon végigpróbálgatnád a maradék 12-t, hogy hátha van valami, ami neked szól? Szerintem elég gyorsan vissza fog fordulni egy oda tévedt látogató, mert becsapva érzi magát. És szerintem joggal.

A javaslatom: csinálj egy blokkot, vagy egy külön oldalt, ahol röviden leírod, milyen előnyei vannak a regisztrációnak.

0
0

Nagy Gusztáv

gazsesz képe

Igen, érdemes elgondolkodni azon, amit a Gusztáv írt, SEO hatékonysági szempontok miatt!

Hasonló problémát a követekzőképpen oldottam meg:
- panel típusú oldalt, amit kitettem menübe - ez látszódik, mert mindenkinek van joga látni
- a panel alján olyan tartalomtípus volt, amit csak regisztrált felhasználók láthattak
- felülre pedig egy blokkban (vagy akár ez lehet a panel egy variánsa is) kitettem egy kiírást, hogy aki ezt látni akraj, annak regisztrálni kell, és ez a blokk, csak az anonymousoknak jelent meg
- ha akarod, akkor még a bejelentkező/regisztráló blokkot is ideteheted

0
0

Gazsesz

creativiky képe

Köszönöm, ezt kipróbálom. Azt hogy csináltad, hogy csak anonymusoknak jelenjen meg? bár ahogy így gondolkozom rajta, van egy ködös ötletem: a taxonomyval definiálok egy új felhasználótípust, ami "csak anonymusoknak " mutat dolgokat. Így működhet?

Gusztáv válasza természetesen igaz, én is próbálom ezt "okosan" csinálni, pl. úgy, hogy kevés ilyen oldal van, azok is csak hosszú hosszú-hosszú bevezető után (két-három menüpont mélységben) érhetők el.

Még egyszer köszönöm!

Creativiky

0
0
dj képe

tudod megadni, hogy melyik csoportoknak jelenjen meg.

0
0

Üdv!
Dudás József

aboros képe

a robotnak megtilthatod adott urlk látogatását a robots.txt -ben. nem lesz ebből semmi seo probléma. inkább a felhasználói élményt rontja majd, ahogy gusztáv is írta.

ha nem egy sima access denied oldalt kap, hanem valami színes-szagos, nézd miről maradsz le pajtás, regisztrálj hamar itt, úgy már más a helyzet.

0
0

-
clear: both;