Menük

Simon Zsolt képe

Két kérdésem is lenne akülönböző menükkel kapcsolatban (5.x-es Drupal):

1:
Miért van az, hogy Firefox alatt a primary links vízszintesként rendesen illeszkedik a tartalonhoz, ellenben IE alatt van alatta teljes 1 pixel széles csík? Ellenben, ha úgy állítok be egy-két értéket a sminkem css-ében, hogy az IE alatt jó helyen legyen, akkor Firefox alatt szétcsúszik az egész! És sajnos nekem mindkét böngészőre számolnom kell a fejlesztés alatt, mert jó hogy én Firefoxot használok, de az emberek nagy része IE-t. Van-e rá gyógymód, vagy ne is próbálkozzam inkább?

2:
Lehet, hogy triviális a kérdés, de, hogy tudnám egy oldalra berakott tartalomfüggő menünek a kinézetét megváltoztatni, úgy hogy esetleg ne legyenek benne a felsorolásos pontok, vagy azokat le tudjam cserélni? Az adminisztráció-> Menük-> Menü hozzáadásával csináltam, és egy ideje kutatok, hogy hol tudom a megjelenést szabályozni, de nem akadok rá! Lehet, hogy nem látok a szememtől? :)

A válaszokat előre is köszi!

Fórum: 
crt képe

Szia.

A kinézetet a sminked style.css fájljában tudod megváltoztatni. Az első esetben jó lenne tudni, melyik sminkről is van szó.
A második esetben a list-style és list-style-type css tulajdonság a megoldás.

Üdv: Zoli

0
0
Simon Zsolt képe

A bluemarine sminket heggesztgetem át a kért designra.

De ha megadom valamelyik tulajdonságot, azt lokálisan kéne megtenni, hogy csak az oldalsó menük beállításai változzanak, és ne az összes?! Ha igen, akkor milyen class-t keressek az oldalsó menükhöz? sidebar-left/right?

Köszönöm a válaszodat!

0
0
crt képe

Ha belenézel a forrásba, akkor látod, hogy a menük a block-menu osztályba tartoznak, ezen kívül minden blokk kap egy egyedi azonosítót is.
Így ha az összes blokkban megjelenő menüre szeretnéd alkalmazni a stílust, akkor a block-menu css tulajdonságait kell változtatnod, ha csak egy adott menünél akkor az egyedi azonosítója alapján készítesz hozzá stílust.

Üdv: Zoli

0
0
Simon Zsolt képe

Belenéztem a forrásba, és állítgattam egy kicsit: ul.menu li -re reagál, de csak a Firefox, az IE meg se mozdul! Olyan mintha ki sem adtam volna a parancsot!

0
0
crt képe

Nekem .block li {} jól működik.

Üdv: Zoli

0
0