Üdv Mindenkinek!
Igaz, hogy egyszerűnek, de mégis praktikus kérdésnek vélem a következő problémámat. Lehet, hogy valaki mér találkozott a kérdéssel, de sajnos én nem igazán találtam rá érdemi választ, megoldást.
A problémám a következő. Intézményünk oldaláén rengeteg esemény van egy évben és visszamenőleg 5 évre is. A képek feltöltése ugye bár a sites/default/files/images mappába történik (Drupal 6 alatt). A böngészőben az utvonal álnévvel ugyan szépen meglehet adni egy galéri útvonalát. Ez nem is gond.
Számomra a probléma, hogy ezt a images mappában is szeretném a gyakorlatban elérni. Sajnos FTP kapcsolaton sokszor már nem listáz ki minden fájlt a mappában a Total Commander (a FileZilla viszont igen), de hogy áttekinthető és rendezett fájlszerkezet lenne a szolgáltatói tárhelyen arra gondoltam, hogy az images mappában valami hasonló megoldás lenne jó a struktúrának:
images
-2013-2014_tanev
--20140315_marcius15_megemlekezes
Az images a főmappa és alatt beljebb-beljebb a mappastruktúrák. A végső mappában pedig a képek.
Nem tudom, hogy ez megoldható e. A tartalomtípus beállításánál nem találtam mappakészítési beállítást, hogy minden új galériát milyen struktúrában hozza létre. Vagy lehet, hogy én nem vettem észre?
Várom a javaslatokat.
Üdv.
?
Valakinek ötlete?
Nekem valahogy sosem volt
Nekem valahogy sosem volt erre szükségem, de gyorsan átfutva mintha ezt keresnéd: File (Field) Paths
http://visualstation.hu
Nem tudok én sem megoldást,
Nem tudok én sem megoldást, de lassan nekem is keresni kell...
Egy adott tartalomtípushoz alapból egy mappát tudsz megadni, ahová a képek kerülnek. Az mégsem lehet megoldás, hogy minden fotógalériához külön tartalomtípust hozzunk létre :)
A kollégiumunk weboldala D6-on megy, a Fast Gallery modullal kezdtem a fotógalériát építeni, az egyszerűsége miatt. Most számoltam össze kíváncsiságból, hogy 9 év alatt 52 mappában a fotók száma 2 ezer fölött van.
Viszont a Fast Gallery (bár van D7 verziója - igaz, béta állapotban) Unsupported státuszú, és vannak vitathatatlan hátrányai is.
A hátrányai mellett (pl. csak ftp-vel lehet feltölteni a fotókat) azonban az a nagy pozitívuma, hogy logikus mappastruktúrába lehet rendezni, minden eseményhez saját mappa.
Lassan azonban D7-re kellene váltani, és valami más galéria-megoldással helyettesíteni. És nem szeretném 1 mappába ömleszteni az összes képet.
Szóval én is várok megoldási ötleteket....
Üdv:
Ducsai Zoltán
(UI: A File (Field) Paths modult még nem tanulmányoztam át, de első ránézézésre a fájlnevekkel operál.)
"Sajnos FTP kapcsolaton
"Sajnos FTP kapcsolaton sokszor már nem listáz ki minden fájlt a mappában a Total Commander..."
Próbálkoztál már a Nézet/Forrás újraolvasása gombbal (Ctrl+R)? Akkor biztos, hogy minden fájlt megjelenít (kivéve a rejtett fájlokat, de azt külön kell engedélyeztetni az FTP menüben).
Magára a struktruált mapparendszerre nincs ötletem.
Csökönyi Ferenc
Illetve nézd meg a Gallery
Illetve nézd meg a Gallery Assist modult. Ez annyival visz előlrébb, hogy feltöltéskor minden node Gallery assist által kezelt képe önálló mappába kerül. De nyilván ebbe nem lehet FTP-vel utólag belenyúlni, hiszen az adatbázis bejegyzést ez nem módosítaná, tehát pótlólag feltöltött képek nem jelennének meg.
B verzió a saját modul írása (esetleg szabállyal is megoldható, saját php kóddal). A tartalomhoz létrehozol egy fájlútvonal mezőt, itt adod meg a célkönyvtárat. A tartalom mentésekor a modul létrehozza a megadott mappát és átmásolja oda képeket. Ezzel egyidőben a feltöltött fájl path értékét átmódosítod az új értékre.
Hogy pontosan milyen drupal függvényekkel lehet ezt szabványosan megoldani, most nem tudom, de biztos meg lehet találni azokat.
Csökönyi Ferenc
Próbálkozom, de köszönöm
Köszönöm mindenkinek és látom érdekes a kérdés. Más i hasonló cipőben jár, vagy járni fog. A Média Gallery modult használom a feltöltés egyszerűsége és a Lightbox megjelenítése miatt. Amire hivatott arra maximálisan elég. A weblapon már kialakítottam egy struktúrát és megy, csak a mappaszerkezettel van a gond. Gondolkoztam azon, hogy mint a webes útvonal készítésekor egyedileg beállítható lehetne valamilyen "creat map" parancs amivel egyúttal a galéria nevet és útvonalat a megadott feld-ek szerint , mint tanév/rendezvény neve legyárthatná.
Na keresgélek és próbálgatok. Ha esetleg valakinek közben van közelítő vagy teljes megoldása szívesen várom.-
Üdv.