Media és Flash

fox mulder képe

Sziasztok!

Fent van a File Entity és a Media modul (mindez a Panopoly-n belül, de ez szerintem lényegtelen), valamint a WYSIWYG tinyMCE-vel és be van kapcsolva a Media Browser plugin az admin/config/content/wysiwyg/profile/panopoly_wysiwyg_text/edit lapon.

Azt szeretném, ha fel lehetne tölteni a wysiwyg media browserben swf fájlt (az swf hozzá van adva az engedélyezett file kiterjesztésekhez itt: admin/config/media/browser), és a media_format_form űrlapon (katt a media browser gombon tinyMCE-ben, majd Upload, vagy Library, majd katt Submit és ekkor jön ez az űrlap) ne a megszokott Original, Thumbnail, Quarter Size, Half Size, Full Size legördülő jelenjen meg, hanem egy Width és Height mezőket tartalmazó űrlap és a "Current format is" kapjon egy alapértelmezett (egyetlen lehetséges) értéket, ami az swf fájlt object/embed html-ben jeleníti meg.

Az egyik kérdés ez: hogyan hozok létre ilyen "format"-ot?

Látom, hogy az admin/structure/file-types/manage lapon (Application(multipurpose), Audio, Image, Text, Video, Other) különböző fájltípusokhoz különböző nézetmódokat állíthatok be a Manage file display linkre kattintva. Hogyan hozok létre ilyen nézetmódot?

A http://drupal.org/node/1591498 lapon nem találom az swf fájlt. Melyikbe tartozik? Hogyan adom bármelyikhez is?

Összefoglalva: azt szeretném, hogy a user a media browser gombra kattintva a wysiwyg-ben feltölt egy swf fájlt, majd a media_format_form űrlapon kiválaszt egy alapértelmezett swf megjelenítő format-ot (ezt hogyan hozom létre? hogyan reagál arra, hogy a kiválasztott fájl .swf), a media browser egy media tag-et hagy maga után (van benne egy "display" és azért media tag, hogy a wysiwig filter megegye) és a megjelenítés object/embed formájú.

Köszönet a türelemért, hogy egyáltalán elolvassátok.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

Én csak a CKEditorhoz tudnék ajánlani plugint, ami valószínűleg működne:

CKEditor SWF - Enhanced Flash embedding plugin
http://drupal.org/project/ckeditor_swf

Én személy szerint egyébként pont ezek miatt váltottam végül a TinyMCE-ről a CKEditorra, pedig régen én is az előbbire voltam rákattanva. De aztán rájöttem, hogy ezerszer több plugin készül a CKEditorhoz, kényelmes az admin-felülete, sok szolgáltatást kínál, plusz egész aktívan fejlesztik.
Elég nagyra is hízott a library mára, de speciel ez nem igazán zavar (a böngésző úgyis gyorsítótárazza), ha ennyi mindent kapok cserébe.

Nem tudom, nálad mennyire opció a váltás, de én csak javasolni tudom.

A TinyMCE-hez ezt találtam, viszont itt a képek nem töltődnek be, de hátha segít:

http://dashhelp.com/tutorials/drupal-tutorials/104-use-tinymce-s-media-p...

0
0