Magyar nyelv

Gesa képe

Sziasztok!

Kovács Géza vagyok, és mostanság kezdtem el foglalkozni a drupallal.
Az lenne a problémám, hogy nem tudom az oldalt magyar nyelvre állítani.
A 6. drupalt most ez alapján telepítettem élő szerverre http://drupal.hu/book/export/html/14492, minden jól ment (magyarul), de amikor végzett a telepítés az nyers oldal angol nyelven szólított meg.
Sebaj megpróbáltam beállítani többféle képen az oldalt, de semelyik verziót sem fogadta el(profile/default/translations), megpróbáltam beimportálni a po fájlt a admin/build/translate/import útvonalon, de ott egy hibaüzenettel"File to import not found." elhalt a dolog. A magyar nyelv volt az alapértelmezett, de mégsem működik. Elakadtam, kérlek segítsetek.

Köszönöm
Gesa

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
csakiistvan képe

Pár kérdést felvet, pl miért kell drupal6? Miért drupal 7 telepítési útmutatót nézel, ha drupal 6-ot telepítesz?

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Gesa képe

Igen tudtam, hogy nem írtam le mindent. Természetesen, drupal 6-os verziót telepítettem, és az alapok ugyan azok, legalább is a telepítés menete biztos azonos. Úgy nézett ki, drupal 6-os l10n-t telepítettem. A kérdés, hogy miért nem kapcsolható magyarra. Igazán nem tudok választ adni miért 6-os verziot szeretnék felrakni. Az már egyszer bevált, és ami működik azon ne változtass.

0
0
Sk8erPeter képe

Néha jó a régi öreg, jól bevált dolgoknál maradni, de ez az informatikában általában (jobb esetben) nincs így. A Drupal esetén is az eddigi tapasztalatok azt bizonyították, hogy ami újabb, az jobb is és nagyobb tudású. Én azt javasolnám, hogy még most, az elején válts az új verzióra, és gondolj a jövőre.

4
0