Sziasztok!
Hogy lehet Drupallal összeadni két mező értékét, vagy bármilyen műveletet végezni vele?
Létrehoztam egy új tartalomtípust, beállítottam egy két mezőt stb.
Van két egész szám típusú mezőm, ezekkel szeretném csinálni azt, hogy összeadom/szorzom őket amikor megjelennek. Lehet ilyet?
Tehát nem egy 3. mezőben akarom eltárolni, hanem megjelenéskor "kiszámolni". Egy egyszerű ár kiszámoláshoz kellene, az egyik az ár, a másik a szorzó és ebből lesz a végleges ár, amit így kell kiszámolnom.
Tovább bonyolítja a dolgot, hogy az árat ki kell írnom euróban és forintban is. Az árfolyamnak frissnek kell lennie, ezt meg tudom oldani, úgy, hogy egy oldalról lekérdezném időközönként. Arra viszont nincs ötletem arra, hogy az árfolyamot hol és hogyan tároljam el a Drupal számára, hogy a végleges árat kiírhassam euróban és forintban is.
Nem webshopot akarok, mert nem nincs szükségem kosárra, megrendelések fogadására, csupán műveletet akarok végezni pár mezővel és valahogy eltárolni egy két adatot, amikkel szintén műveletet szeretnék végezni a tartalomtípus mezőin.
Minden tanácsot köszönök szépen, még nem nagyon ismerem a Drupalt lehet ezt alapból tudja?