Lokalizáció: transliteration?

szabozoltan69 képe

Több helyen is belebotlok abba, hogy szükség lenne egy olyanra (ami akár a lokalizáció része is lehetne), hogy a Drupal tudja, hogy az adott nyelven mik az ékezetes karakterek, s ezekkel is jól bánjon az ékezetmentesített rubrikákban (gépi név, view neve, automatikus URL)?

Egyelőre ezeknél kellett megpatkolnom a kódot (és sikerült is, bár nem szabályos modul formájában):
machine-name.js - views-admin.js - pathauto.inc

Feltettem ugyan a transliteration modult, aminek pont ez lenne a hivatása, de hiába - az á,é,ő... helyett továbbra is béna aláhúzásjelek (meg kihagyások) jelentek meg az ékezetmentesítendő rubrikában (pl. automatikus URL).

Kivel érdemes felvenni a kapcsolatot, hogy ez ne csak egyéni barkácsolás legyen, hanem ez is legyen része a lokalizációnak?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Fórum: 
szabozoltan69 képe

Van egy olyan szótár, amit a pathauto használ a "felesleges szavakra", s amiben pl. szerepel az angol létige: "is", ami magyarul nem tartozik az elhagyandók közé. Ezt is lokalizálni kéne.

0
0
nevergone képe

Ez nem része a lokalizációnak, amúgy pedig át tudod írni. Az, hogy egy adott helyen mi a felesleges szó (már ha van olyan), teljesen problémafüggő.

0
0
nevergone képe

Egy kicsit várj szerintem, nemsokára jelentkezünk. :)
Amúgy a probléma nem olyan egyszerű. :)

0
0
Nagy Gusztáv képe

Pedig ez a két modul számtalan honlapon - köztük az én összes honlapomon - tökéletesen működik.

0
0

Nagy Gusztáv

szabozoltan69 képe

Igazad lehet abban, hogy valamit nem jól állítottam be, mert nálam angolul jelennek meg az admin/config/media/file-system beállításaiban a latinbetűs átirat jelölőmezőinek feliratai (szemben a drupal_7_alapismeretek_v1 könyved 281. oldalán látható ábrával, ahol minden magyar). Köszi az iránymutatást; megpróbálok rájönni, mit kell még becsiszolni (vagy újratelepíteni).
Nem szeretnék ékezetes betűt az automatikus URL-ben. Tehát számomra az nem tökéletes működés, hogy egy weboldal címe: http://példaoldalam.hu/valami_szép.html.

0
0