login módosítás

andree képe

Sziasztok!

A drupal login blokkja mindig tartalmazza a "Felhasználó létrehozása" menüpontot is. Meg lehet-e azt oldani valami beállítás módosítással, hogy ez csak egy bizonyos csoportnál legyen megjelenítve? Tehát csak a belépés legyen látható mindenkinek és csak egy csoport tudjon beregisztrálni új felhasználókat.
Vagy ehhez egy saját login modult kell készítenem?

crt képe

Szia.

Talán én nem értem... de ha még nincs regisztrálva, akkor hogy kötöd csoporthoz a felhasználót és így a megjelenést?

Olyat lehet egyszerűen, hogy a felhasználó kezelésnél beállítod, hogy csak adminisztrátor jóváhagyásával tudjanak regisztrálni és létrehozol egy csoportot, ahol engedélyezed ezt a jogkört. Ezután ebbe a csoportba felveszed azokat a felhasználókat, akik engedélyezhetik a regisztrációt.

Vagy beállítod, hogy csak a webhely karbantartói hozhatnak létre új felhasználót. Ekkor a regisztrációs link nem fog megjelenni.

Üdv: Zoli

0
0
andree képe

Vagy beállítod, hogy csak a webhely karbantartói hozhatnak létre új felhasználót. Ekkor a regisztrációs link nem fog megjelenni.

------------------------------

Erre gondoltam, csak azzal a csavarral, hogy ne csak az adminisztrátornak látszódjon a regisztrációs link, hanem egy kitüntetett felhasználói csoportnak is. A többieknek meg csak belépésre legyen lehetőségük.

Van erre valahol beállítási lehetőség?

0
0
andree képe

Az elgondolás az, hogy az első "kiemelt" usert az admin hozná létre, utána pedig már ez a user regisztrálna be új felhasználókat. Olyanokat akik a "kiemelt" felhasználók közé tartoznak és olyanokat is akik nem. A "kiemelt"-eknek megjelenne a regisztráció, a többieknek nem.
Megnéztem az admin felületet. Szerintem ezt így nem lehet megoldani. Csak azt lehet valóban beállítani, hogy csak az admin regisztrálhat, vagy az ő jóváhagyásával regisztrálhatnak.
:-(

De ebbe még bele is törődök. Viszont sokkal-sokkal fontosabb lenne, hogy hogyan tudok plusz információkat tárolni a userekről... (név, telszám, ilyesmi)
Én arra gondoltam, hogy egy külön táblában, ami a regisztrációkor töltődne "valahogyan". A megvalósításról sajna halvány elképzelésem sincs.

0
0
crt képe

Miért kell Neked mindenáron az a link? Ha a kiemelt csoport számára engedélyezve van a felhasználók adminisztrációja, akkor ha belép, a menüjében meg fogja találni és ott tud regisztrálni, jóváhagyni.

Az utóbbira, ha jól tudom a profile modul használható. Én még nem próbáltam.
Esetleg ez is jól jöhet: Melyik nevedet mutassam?

Üdv: Zoli

0
0
snufkin képe

a login blokk beallitasainal lehet megszabni melyik felhasznaloi csoportnak jelenjen meg.

a masodikra pedig ott van a profile modul (drupal.org-on csak rakerestem a profile-ra es elsore kidobta).

szerk.: latom masok is ajanlottak, szoval valami valosagalapja csak van :)

handbook oldal: http://drupal.org/handbook/modules/profile

0
0
andree képe

A profiles valóban nem rossz.
Már csak egy bajom van. Amikor új felhasználót hozok létre, miért nem lehet egyből a regisztrációs oldalon megadni, hogy melyik csoporthoz tartozzon a user?

0
0
aries képe

Mert mindenki bejelölné magát adminnak. :)

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
andree képe

Na jó, de itt ebben az esetben nem regisztrálhat akárki. Csak bizonyos felhasználók vehetnek fel új usereket, ezért lenne jó lenne ez a lehetőség...

0
0
andree képe

Még valami.
Mi van akkor ha én több információt akarok tárolni (és persze bekérni) a userekről? Tehát nem csak név/jelszó, hanem egyéb dolgokat is. A belépés blokk/modul bővíthető? Vagy egy teljesen új beléptető modult kell írni?

0
0