Lista mező választható értékei lekérdezhetől a .theme fájlban?

HF leon képe

Definiálok egy lista mezőt, amely egy tartalomtípus mezője lesz, A lista idővel bővülhet. A tartalomtípusban a listából két érték választható.

Egyedi field témát készítek a mezőhöz, amely meg is kapja a kiválasztott értékeket.

A kérdés, hogy miként tudnám a mező összes választható értékét lekérdezni, hogy hozzáadhassam azt a témához egy plusz változóban.

Megoldható ez?

Drupal verzió: 
Fórum: 
fox mulder képe

D7-ben a field_info_field() volt erre alkalmas, ha jól rémlik, D8-ban ez nincs, de talán erre lehet elindulni:
http://www.drupalcontrib.org/api/drupal/drupal%21core%21modules%21field%...

0
0

Fox Mulder

HF leon képe

A cél az lenne, hogy ahhoz hasonlóan, mint amikor a szerkesztő módban kiadja a listát jelölőnégyzetek, vagy rádiógombok, vagy lenyíló lista formájában az ott megjelenő értékek tömbjét lenne jó átadnom az adott egyéni field theme fájlom egy egyénileg létrehozott változójának.

Így, már a twig témafájlban úgy formázhatnám a bejelölt értékek alapján a listát, ahogy szeretném nyilván a bejelölt értékek eleve megjelennek, de a választható összes értékhez nem férek hozzá alapból.

Arra jutottam, hogy talán így lenne a legegyszerűbb megvalósítanom egy verziólista kezelését. Meg kell adni a funkció megjelenésének verziószámát, valamint, ha kikerül, akkor a megszűnés verziószámát. Így egyetlen lista mezővel megoldhatnám a problémát, azonban szeretném felsorolni a támogatott verziókat a megjelenéskor és ehhez a megjelenésbe a választható listát is be kellene tennem.

Persze bevihetném manuálisan is, de ez nem egy elegáns megoldás és ha a lista bővül, akkor a témafájlban is meg kellene változtatnom a listát.

Boldog Új Évet Kívánok Minden Drupalistának :)!

0
0