Lehet-e Drupallal ?automata? nyilvántartást készíteni?

thamas képe

Meg lehet-e oldani az alábbi feladatot Drupal modulokkal, vagy muszáj programozni hozzá?

Egy nyilvántartás szeretnék szabályzatokról (1szab=1node). 1 szabályzathoz kb. az alábbi értékek tartoznának: cím; azonosító szám; dátumok: kiadás, hatályba lépés, módosítás(ok), hatályon kívül; melléklet; felelős; "módosítja ez(eke)t"; "módosította ez (ezek)" stb.

Idáig rendben van. A tartalom típus létrehozható flexinode-dal v. CCK-val, a lekérdezéshez pedig jó lehet a Views - gondolom én.

Viszont azt szeretném, hogy a módosítások automatikusan jelenjenek meg az egyes szabályzatoknál. Tehát, ha én rögzítem a pl. a 27. szabályt, ami módosítja 11-et és hatályon kívül helyezi a 9-et, akkor az utóbbi kettőt ne kelljen megnyitnom és átvezetnem a változásokat, hanem a 27. megfelelő mezőinek kitöltése módosítsa a kapcsolódó tartalmak megfelelő értékeit (a 11-nél: módosította ez: 27., módosítás: 2006. 08. 11.; a 9-nél: hatályon kívül helyezte ez: 27., hatályon kívül: 2006. 08. 11.)!

Javaslatok?

Köszönettel:

Hajas Tamás

Fórum: 
Hojtsy Gábor képe

Szerintem az igény annyira speciális, hogy esélytelen általános modult találni rá. Ha a szabályzatok teljes egészében módosítják illetve hatályon kívül helyezik a korábbiakat (és nem mondjuk bekezdés szinten kell foglalkozni a szöveggel), akkor nem szükséges túl sok programozás. De itt ugye ki kell keresni, hogy a hivatkozott szabályzat melyik node-ban van tárolva, és annak a tartalmát kell módosítani. Ezt a nodeapi save hurokban lehet megtenni szerintem.

0
0
thamas képe

Akkor egyelőre manualis módszer lesz - amíg meg nem tanulom a PHP-t... De azt megjegyzem, hogy hol kell keresni.

Köszönöm!

Üdvözlettel:
Hajas Tamás
http://thamas.hu

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás