Legutóbbi napló üzenetek: undefined

L.Tiny képe

Sziasztok!

Kb egy hete, a legutóbbi core frissítés után (7.31) jött elő egy hiba, amire nem találom a megoldást.
A napló üzeneteknél minden oldallátogatást úgy regisztrál a rendszer, mint ha "page not found" lenne, az üzenet undefined, és a részleteknél a helyszín www.valami.hu/aloldal/undefined.
A látogató nem érzékel problémát, tehát az url-ek jó helyre mutatnak, megnyílnak a lapok, nincs 404. Mégis ez az üzenet jön tömegesen a naplóba.

Nem minden honlapnál látom ezt, csak néhánynál. Most szűkítem a kört, de úgy fest, hogy a Responsive Bartik sminkes oldalaknál van ez a hiba.

Tudtok esetleg ebben segíteni, hogy mit javítsak? Addig is keresgélek...

Köszönöm előre is!

Drupal verzió: 
zedclans képe

Azt hittem egyedül vagyok ezzel a problémával, nálam is ugyanez a jelenség jelentkezett. Ma egésznap bújtam a netet, nem találtam érdemleges cikket ezzel kapcsolatban.

Nálam több különböző téma van, van köztük fizetős, és ingyenes, a hiba mindenhol ott van.

0
0
L.Tiny képe

Nem vagy egyedül, de azt nem gondolom ezek után, hogy másnál nem jelentkezik ez a probléma, csak esetleg nem nézik rendszeresen a naplóüzeneteket. Pláne, hogy nem okoz problémát az oldal működésében, legalább is eddig nem vettem észre, és ügyfél sem panaszkodott még. Viszont bosszantó és szeretnék a végére járni.

Ami a sminkeket érinti, én is úgy látom, hogy nem ettől függ. Ami gyanús, az a views, illetve a flex slider. Most ezen a vonalon nyomozok tovább. Majdnem biztos vagyok benne, hogy itt a gond. Nálad van összefüggés ilyen értelemben?

0
0
zedclans képe

Nálam az oldalakon a slider-t ezen modulok felhasználásával csinálom.

Használok
Views:
Views: Slides Show Cycle
Views: Slides Show: DDBlock

0
0
L.Tiny képe

Azon az oldalon, ahol először észrevettem ezt, nincs is slideshow. Valamikor tervbe volt ugyan, telepítettem is a Views Slideshow modult a Cycle modullal, de ki volt kapcsolva eddig, mégis jöttek az undifined-ek tömegesen. Most el is távolítottam a modulokat, csak a Views maradt. Figyelem, mi lesz...

Azt gondolom, hogy valami történhetett a legutóbbi nagyobb core frissítésnél, talán a 7.30-ról a 7.31-re váltáskor. Előtte kb. egy héttel volt a 7.29-ről 7.30-ra update. Akkor még nem volt ez a gond...

Te hogy szoktál frissíteni? Az admin felületről, vagy törlöd a modult a szerverről és ftp-n töltöd fel az újat. Én egy ideje az admint használom (admin/modules/update), de pl. a Google Analitycs legutóbbi update-nél ez nem volt jó, mert ugyan bezöldült minden, de mégis ftp-znem kellett, hogy jól működjön a modul. Lehet, hogy itt kell keresni a hibát, valamelyik modul rosszul lett updatel-ve. Még az is lehet, hogy a Transliteration???
Nem tudom érthető-e voltam :)

0
0
zedclans képe

Én folyamatosan frissen tartom minden modult, coret (lehet néha már betegesen gyorsan) és én most vettem észre 7.31-nél, 7.30-nál nem volt ilyen jelenség.

Én ftp-zem a frissítést, de direkt többszörösen is felülírtam minden fájl-t , nehogy azon csússzak el, hogy valami nem ment fel rendesen,

0
0
zedclans képe

Furcsa a jelenség , de a napokban megszünt a hiba, nem lett hozzáérve a weboldalhoz, de a naplóüzenetben nem látszik többé a hiba.

0
0
L.Tiny képe

Nálam, ha nem is szűnt meg, de alig van már. Napi egy a korábbi ötpercenkéntihez képest. Viszont rendszeresen próbálkoznak belépni www.honlapcim.hu/wp-login.php begépelésével, amit már nem is értek. Ekkora balfék nem lehet valaki, hogy így akarja feltörni az oldalt. Tudom én, hogy valahol el kell kezdeni ezt a szakmát is... :)

Egy másik oldalon meg azzal küzd "valaki", hogy a domainnév után próbálkozik a /cimkek/valami beirkálásával. A valami helyére a honlap kulcsszavait írogatja (termékneveket, típusmegnevezéseket stb.)
Közben meg a cimkek (tags) szótáram üres! :)

Szóval szerintem itt szorgos kis rabszolgák kezemunkáját gondoltuk valamiféle rendszerhibának. Nálam fennakadást nem okoz, csak némi plusz terhelést a szervernek, de gondolom előbb utóbb megunják ("...és hazamennek").

Azért örülök, hogy nálad is minden ok!

Üdv!

0
0
zedclans képe

Én sem tapasztaltam semmiféle tényleges zavart a rendszerben, a userek nem jelezték hogy bármi baj van. Szóval reméljük, hogy elcsendesülnek hamarosan :D

0
0
L.Tiny képe

Tegnap kicsit álmosan írhattam, mert jobban belegondolva nem igazán lehet az eredetileg felvetett "undefined"-es történet emberi kéz, vagy bot műve. Többször láttam ui. hogy ügyfél frissített vagy létrehozott egy oldalt és ezt a node-ot írta ki undefined végződéssel, miközben az ügyfélnél nem volt gond, ő nem tapasztalt 404-et. Aztán amikor én tesztelgettem, akkor is ez volt, hogy megnyitottam oldalakat - semmi gond. A naplóban meg ott voltak a "page not found"-ok.

Mindenesetre tény, hogy ezek valamiért erősen ritkultak most - mint nálad. Teljesen misztikus...

0
0