A legutóbbi 3 cikk listája, de hogyan?

moroder képe

Optimista kezdő vagyok és elakadtam...
Megoldásra lenne szükségem a következőben:

Szeretnék listát készíteni legutóbbi Cikk tipusú tartalmaimból, mondjuk az utolsó 3-ból, ahol nem az időrendiség számítana, hanem a darabszám.
Lehetséges-e bármi más megoldás azon kívül, hogy ne kelljen a kilistázandó 3 node-nak taxonomy-definíciót adnom a listázáshoz?

Előre is köszönöm a segítséget!

andrew képe

szinte mindenféle lista generáláshoz a views modul igen hatékony...
ha a főoldalon szeretnéd az utolsó 3 cikket megjeleníttetni akkor /admin/content/node-settings

0
0
moroder képe

Arra gondolok konkrétan, hogy adott 10 db cikk, melyből az első legyen a vezércikk. A maradék 9 cikkből az időrendben beküldött legutóbbi 3-ból akarok egy listát készíteni; tehát a második, harmadik és a negyedik cikkből...
Hogyan tudok egy ilyen blokkot készíteni Views modullal? (vagy bármi mással?)

0
0

moroder

andrew képe

akkor mit jelent nálad az "időrendben beküldött leutóbbi 3-ból listát készíteni" ?

főoldalon? máshol? blokkban? tartalmi részen? címmel és bevezetővel? csak címmel?

ha azt akarod, h a vezércikk legyen legfelül, az után 3 legfrisseb, a megjelenés cím + bevezető legyen és mindez a főoldalon, akkor nem kell views. ez esetben a vezércikket "Kiemelt, az oldal tetejére" bekattintásával publikálod + a korábban említett módon 4-re korlátozod a megjelenő tartalmak számát és kész vagy.

0
0
moroder képe

Egy olyan rovat-oldalt akartam, ami a tartalmi részben 3 részre van osztva:
1. Vezércikk, ez teljes terjedelemben szerepel az oldalon;
2. Legutóbb beküldött cikkek; ez egy lista, max 3 db, és csak néhány mezővel; itt a cél, h Views-ban én határozhassam meg a megjelenítendő mezőket;
3. További cikklista, itt gyakorlatilag egy title-listára van csak szükség.

Saját, átmeneti megoldásomhoz használtam Views-modult és - bár ezt akartam elkerülni - de használtam a taxonomy-t is. A cikkek beküldését meggyorsítaná, ha nem kellene taxonomy definíciókat is kitölteni.

Olyan megoldásra lenne szükségem, ami egy lista általam meghatározott tól-ig tartományát határozná meg, de nem időrendiség szerint, stb, hanem mondjuk darabszám szerint.

0
0

moroder

dorion képe

Szerintem csinálsz egy nézetet az első háromra amihez kell a views és views bonus pack majd egy listásat, amiben 4-9 vannak a cikek csak címmel, majd a http://drupal.org/project/views_fusion modul segítséggével egyesited a két nézetet.

0
0
moroder képe

Köszi, jó ötletet adtál...

0
0

moroder