Legfrissebb hozzászólások blokk testreszabása

bravium képe

Üdv!
A legfontosabb számomra az lenne, ha a címben említett blokk a friss hozzászólásoknak nemcsak az első pár szavát jelenítené meg. Hogyan lehet beállítani ezt a limitet?
Ilyesmit a Viewsben sem találtam, csak annyi választás engedélyezett, hogy akarom-e az egész hozzászólást megjeleníteni, avagy sem.
Az már csak hab lenne a tortán, ha netán futó szövegként görgetné a blokk a tíz legfrissebb hozzászólás első egy-két mondatát, de egyelőre az előbbi dolgon legyek túl. Ha tudok, a segítségetekkel.

Nagy Gusztáv képe

Nem sok idegesítőbb van annál, amikor a felhasználó nem maga döntheti el, hogy az oldalnak mikor melyik részét olvashatja, hanem ki kell várnia. Gondolj bele: pl. túl gyors a szöveg, 1-2 szó kimarad: várjak végig egy teljes periódust, hogy megérthessem a szöveget?

Off: Csodálkozok, hogy azt még senki nem akarta megcsinálni: a függőleges gördítősávot felejtsük el, helyette pl. fel-le pattogjon az oldal automatikusan :-)

0
0

Nagy Gusztáv

bravium képe

Ez utóbbiban egyetértünk.
Akkor elmondom konkrétan, miről lenne szó, hátha kapok ötletet valakitől.
Egy barátom vállalkozásának weboldalát farigcsálom. Az egyik node-ot kineveztem vendégkönyvnek, egyedül ahhoz engedélyezett a hozzászólás. A Legfrissebb hozzászólások blokkot átneveztem "Rólunk írták"-ra. Mert hát jól veszi az ki magát, ha az új látogatók látják a régiek megelégedett és boldogságtól eltelt hozzászólásait. Ennyit tudok a marketingről. De ezt nagyon.
Viszont a blokk elég furán fest így, mert ilyenek sorjáznak benne:

Üdvözlöm
5 órája

Szeretném a
1 napja

Ha még egyszer
3 napja

A Views azt megoldaná, hogy például a dátumot leszedjem a blokkból, de ahhoz nem nyújt segítséget, hogy ne ilyen pár szavas közlemények szerepeljenek a blokkban, mert ugye vagy a hozzászólások címét teszem be, vagy magát a hozzászólást, de hát mi van akkor, ha valaki ír egy kisregényt? Akkor ez a blokk megnyúlik mondjuk 2568 pixelesre, és azt nem szeretném.

Próbálkoztam a ScrollText modullal, de az csak címeket futtat, nekem meg pont a beltartalom, azaz a hozzászólás kéne, vagy legalábbis annak első mondata. (Már ha rövid.)

Én valami ilyesmit szeretnék a blokkban látni:

Amióta maguktól
megrendeltem a
petélőgépet,
fellendült az
egész családi
gazdaságom...

Köszönöm, hogy
hozzásegítettek
egy új meggy-
magvaló automata
megvásárlásához
mert azóta még
a házaséletem is
rendbejött...

Csak így tovább!
Faja a honlap!
Esténként ülök a gép
előtt, és olvasgatom.
Imádok pulykatoll-
tisztító gépekről
olvasgatni, és
ezért hiánypótlónak
érzem weboldalukat...

Ilyesmiknek a scrollozására gondoltam, nem pedig arra, hogy mondjuk géportálos fílingben rakjuk tele a szájtot mindenféle csillogó-villógó kurzorkövetőkkel meg forgó-morgó pinki szívecskékkel.

A ScrollText modul jó lett volna, mindössze annyi a "hibája", hogy csak a címeket pörgeti egy blokkban, és kommentek nem adhatóak meg blokktartalomként, csak page, story, book és társai.
Úgyhogy eltanácstalanodtam, pedig a civil életben nagyon találékony vagyok.

0
0
Nagy Gusztáv képe

hogy csak a címe látsszon.

Teljesen más megoldás: mi lenne, ha egy új tartalomtípust hoznál létre, amint a kommenthez használsz, névtelenül is beküldhetőnek állítod, és egy view segítségével listázod teaserekkel?

0
0

Nagy Gusztáv

bravium képe

Tudtam én, hogy valakinek eszébe fog jutni egy remek ötlet, amit az én lestrapált agyam össze sem tud gombolyítani.
Nagy Gusztáv, Te tényleg nagy vagy. :-)

0
0
MrGemini képe

Sziasztok.

A Friss hozzászólásokban hol lehet azt beállítani, hogy például az Egyszerű oldalakhoz érkezett hozzászólások ne jelenlenek meg a blokkban?

Valahol (ha jól emlékszem) találkoztam vele de most nem találom...

0
0
fox mulder képe

ez elvileg másik téma kellene, hogy legyen...

sztem nincs ilyen, amire gondolsz, nem azzal téveszted össze a blokk beállításaiban, hogy mely tartalomtípusok esetében jelenjen meg a blokk?

sztem views modullal tudsz ilyen blokkot csinálni

0
0

Fox Mulder

MrGemini képe

Nem, nem arra gondolok.

Hanem arra, hogy lehessen korlátozni a hozzászolások láthatóságát szerepkör szerint.

Tehát ne csak a blokk láthatóságát hanem a benne lévő elemek láthatóságát is.

Mert pölö a hozzászólások és letöltések blokkját hiába állítom be, hogy belépés után lehessen látni attól még ha tudja az url-t simán hozzátud szólni és letudja tölteni.

0
0