Lassú a drupal.hu

Anonymous képe

Sziasztok!

Többször volt már lassú a drupal.hu elérése, amióta itt vagyok, de most elképesztően. Van amikor 1 percnél is többet kell várni, amire bejön egy oldal, vagy egy hozzászólást frissít.

Az internetsebességemet bemértem, semmi baj vele és más honlapok is gyorsan jönnek.

Lehet, hogy egyszerre több ezren írnak most, vagy mi lehet?

Fórum: 
nevergone képe

Szia!

Tudunk róla, sajnos mi is szenvedünk tőle, de a jelenlegi környezet ennyit bír. Viszont nemsokára gyökeres megújulás lesz itt, többek közt ilyen tekintetben is. :)

0
0
rendszereto képe

Szerintem mi, akik használjuk a fórumot összedobhatnánk egy közös számlára a tárhely éves díját. Gondolom nem lehet több 10-15 ezer forintnál, ami 100 fórumozó esetén csak 150 forint egy évben...

0
0
aries képe

Azért egy napi 1500-2000 egyedi látogatót kezelő webhely éves díja messze nem 10-15eFt :) Ez a része hamarosan meg lesz oldva, de a felajánlásokra hamarosan lesz egy részletes leírás. Előre is köszönjük a szándékod. :)

0
0
rendszereto képe

Az se baj, mert ha 1500-2000 látogató van (ezek szerint alulbecsültem), akkor már 50 Ft beadásával is 1500 pozitív hozzáállású ember esetén összejön 75 ezer forint, ami talán már elég. :-)

0
0
pp képe

Kedves, hogy foglalkozol ezzel, de inkább érdemesebb lenne támogatni a Drupal Hétvégét, hisz az ott befolyt pénzeket is erre költjük majd.

De ha már homár akkor érdekelne, hogy tudsz-e olyan módszert amivel az ilyen micro adományokat össze lehetne gyűjteni. (gondolok itt arra, hogy ne legyen drágább, mint maga az adomány.)

pp

0
0
rendszereto képe

Egy bankszámlára ma már rengeteg banknál lehet 0 Ft díjjal utalni akár ilyen kis összeget is az interneten. Akik itt fórumoznak, nyilván nem idegenkednek az internetes bankolástól.

Nemrég fizettem már egy más jellegű oldalnak ennek majdnem húszszorosát, remélve, hogy követik a példámat a többiek is és nem ingyen akarják majd a szolgáltatásokat, de sajnos nem követtek.

Ezért gondoltam, hogy egy ilyen tényleg elképesztően alacsony összeget (50-100 Ft) nem hiszem, hogy ne utalnának szívesen az itt jelenlévők.

0
0
pp képe

Tisztelet és megbecsülés az igyekezetedért, de kérlek értsd meg, hogy normálisan működő micropaymant megoldás nincsen a problémára.

1. Lehet úgy csinálni hogy hűbelebalázs. Azzal az a baj, hogy hosszú távon biztos kedvesen megkérdezik, hogy mi a stájsz. Persze bíróságon bebizonyíthatod, hogy na de nem úgy és nem arra de azért én ezt nem vállalnám fel.

2. Lehet azt csinálni, hogy számlát adunk. Én nem fogok 50 forintról számlát írni, mert ez kb. a számla és a rákerülő tinta anyagköltsége. És akkor nem számoltuk bele azt amennyibe a munkadíja kerülne az embernek aki ezt csinálná. Mondanám, hogy welkám, ha csinálni akarod, de nem mondom, mert ha azt mondanád akkor nem tudod mit vállalsz. Tényleg.

3. vannak megoldások, de az én legjobb ismereteim szerint legalább ugyanannyival, ha nem jóval többel támogatnák a tisztelt tagok a megoldás szállítóját mint a közösséget.

Természetesen, ha tudsz jó megoldást akkor kérlek áruld el nekünk.

Részemről nagyobb támogatás, ha átnéz az ember egy két fordítást, vagy segít itt a fórumon pár kérdést megoldani.

pp

0
0
rendszereto képe

Én arra válaszoltam, hogy technikailag megoldható, most is, 1 perc alatt tudnék utalni akármilyen kis összeget.

Amit írsz, hogy ebből adóügyileg gond lehetne: na erre nem gondoltam, mert abból indultam ki, hogy itt nem meggazdagodás, hanem becsületességi alapon fenntart egy közösség egy oldalt.

De elismerem, az APEH-ot ez nem fogja érdekelni.

Megkérdem a könyvelőmet, nincs-e olyan szabály, hogy ilyen kicsi összegekről nem kell számlát kiállítani. Ha így lenne, akkor csak mennek az 50 Ft-ok és felhasználjátok, és csak a végösszegről kell elszámolást adnotok az APEH-nak, nekünk, befizetőknek kell a fenének. Még 100 Ft-ról sem kérnék :-)

A másik, amire céloztál, gondolom az sms befizetés. Azt nem is ajánlanám, mert annak a felét, ténylegesen a felét, néhol annál is többet elvisz a szolgáltató. Ez a szenya hozzáállása a telekommunikációs szektornak akadálya ennek az egyébként nagyon jól használható (lenne) megoldásnak.

0
0
Nagy Gusztáv képe

kár ezen a témán rágódni, a nagy többség úgyse fizetne. Ezért marad a kevesek nagyobb összegű támogatása, amit könnyen meg lehet oldani adóügyileg.

Nekem pl. az a minimum a közösség felé, hogy bronz fokozattal évente támogatom a rendezvényt. Hiszen ennek sokszorosát keresem meg Drupal alapú honlapfejlesztéssel.

0
0

Nagy Gusztáv

rendszereto képe

Ez a tapasztalatod, hogy a többség még ilyen bagatel összeggel sem támogat olyan dolgot (általában az életben), aminek egyébként a hasznát élvezi?

Ha van ilyen tapasztalatod, nagyon érdekelne!

Egyébként milyen összegű támogatások vannak általánosságban, számszerűleg?

0
0
nevergone képe

Gyere el Drupal Hétvégére, ott személyesen elég sok kérdésedre választ kaphatsz. Voltak itt már ilyen ötletelések, különféle okok miatt elhalt mind.
Szerencsére most ez a probléma meg van oldva, megvan az új hely, csak a migráció kicsit elhúzódott különféle okok miatt.

0
0
rendszereto képe

Eszembe se jutott, hogy elmenjek, pedig látom, hogy ezer éve megy a "hirdetése".

Azért nem gondoltam rá, mert beleolvastam a programba és olyan messze vagyok még attól a szinttől, hogy egy szót is értsek az egészből, hogy ennek még nálam nincs itt az ideje.

0
0
nevergone képe

Ez duma, ha technikailag el tudsz jönni, akkor gyere el. Az előadások szólnak majd kezdőknek és haladóknak, érdeklődőknek és hardcore Drupalosoknak. Sokan azt hiszik, hogy egy ilyen alkalom csak az előadásokról szól, pedig nem: kapcsolatépítés, közösségi élmény, beszélgetés, stb. Ezek legalább olyan fontosak, szóval gyere szépen, de ez már offtopic itt, ezt az egész témát hagyjuk is el szépen, gyere, jó lesz! :)

0
0
alippai képe

Van új szerver, szerverteremben elhelyezve és lassan beüzemelve (amit köszönünk minden segítő kéznek). Egy-két hónap és a drupal.hu saját szerveren fog futni, remélhetőleg ilyen problémák már nem lesznek és szabadon fejleszthetjük az oldalt.

Addig köszönjük türelmed :)

0
0

Lippai Ádám
young element