Kinézet átalakítása

agostonl képe

Sziasztok!

Van egy view-m, ahol a legelső cikket jelenítem meg.
A cikk ugye tartalmaz képeket.
Most úgy néz ki, hogy a cikk felett van a cím, alatta maga a cikk, a képpel kezdve (így írják be a cikket).

Olyan megoldást szeretnék, amivel a cikkből ki tudom emelni a képet (akárhol is van) és egy olyan elrendezésbe tenni, ahol a kép mellé kerül a cím, és alattuk a cikk teaser-e.

Odáig már eljutottam, hogy valószínüleg preprocess lesz a megoldás, de itt elakadtam.

Ha valakinek van rá kész megoldása, kérem ne kíméljen, így talán megértem a dolog működését.

Drupal verzió: 
Fórum: 
Darkstar képe

Szia!

Én ehhez hasonlót css -ben csináltam meg. Nálam felül cím, alatta kép és a kép mellett a bevezető. A views -ben te határozod meg a mezők sorrendjét. A mezők beállításainál pedig saját css osztályt is tudsz adni az adott mezőhöz. Aztán a css fájlban float -al oda úsztatod ahova kell.

0
0
agostonl képe

Hello!

CSS-el már megvolt egy változat, de itt kicsit bonyolítani kéne.
Arról van szó, hogy a Content-ben található képeket ki kellene raknom egy tömbbe, a Teaser-t pedig strip_tags-el kitakarítani, mivel a kép alá menne a cím sőt, ha ez megvan, lehet a képek változnának, ha több is van.

Az a gondom, hogy a prerpocess-ben nem tudom, melyik változót keressem. Egyáltalán... van valahol ilyen változólista? Biztos én kerestem rosszúl, de eddig nem találtam rá.

0
0
segi képe

A képeknek van külön mezője vagy egy wysiwyg mezőbe kerülnek be a szöveggel? Mert ha külön mezőbe vannak feltöltve a képek, akkor az általad vázolt probléma könnyen megoldható.

0
0

Drupal developer at Cheppers

agostonl képe

Bocs, csak a lényeget nem írtam :)

wysiwyg mezőből kellene kiszednem a képeket, és ezt a mezőt manipulálnom.

0
0
Darkstar képe

Nem vagyok programozó, ebben nem nagyon tudok segíteni.

Nem tudom jól értem e amit írsz. Tehát nem csak egy kép van. A képeket nem a cím alatt a tartalomban szeretnéd megjeleníteni, hanem a cím felett mint pl. egy kisebb galériát.

Hasonlót készítettem, azért még van egy kis hibája.

A sima kép mezőt meghagytam, az ott feltöltött képet használom a tartalom listázásnál.

Adtam a tartalom típushoz egy második kép mezőt, ide töltöm fel a galériás képeket. A megjelenés beállításainál ezt a mezőt letiltottam, tehát az ide töltött képek nem jelennek meg a tartalomban.

Készítettem egy view blokkot, ami listázza ezeket a képeket. Egy kapcsolattal hozzákötöttem a tartalom node id -hez, a szövegkörnyezeti szűrőt pedig úgy állítottam, hogy nid -et a webcímből szedje. Így a blokk mindig csak az adott tartalomnál jelenik meg és listázza a hozzá feltöltött képeket. Colorboxal pedig megjelenítem nagyban, ha rákattintanak.

A kicsi hiba pedig arról szól, hogy szeretnék ehhez a kis galériához egy jcarousel -es lapozót. Azt sikerült megcsinálnom, hogy több feltöltött tartalom képeit listázza és léptesse, de arra még nem jöttem rá, hogy ezt hogyan lehet megvalósítani egy tartalom több képére.

0
0