Kiküldött levelek helye a tárhelyen

Anonymous képe

Üdv mindenkinek!

Azt szeretném tudni, hogy miért nincs a tárhelyemen a Drupalból kiküldött levelek egy része. Tehát pl. ha valaki regisztrál, a neki kiküldött levelek nincsenek meg a tárhelyen a mail mappában. Egy részük megvan az .archiv mappában a kiküldöttek között, de a .sent mappában semmi. Csak akkor kerül oda, ha közvetlenül a tárhely webmailjából küldök ki levelet.

cPaneles tárhely.

A szolgáltató azt mondja, hogy azért lehet, mert a Drupal valószínűleg a php(mail) függvénnyel küldi a leveleket, nem SMTP-vel.

Nos én a 7-es Drupalt használom, nem telepítettem semmilyen levélküldő modult, hanem az alaprendszer levelezését.

Azt mondják nézzem meg, hogy mivel küldi a rendszer. Ezt hol?

Találtam egy SMTP Authentication Support modult. Ez kell nekem?

Szóval azt szeretném, ha minden bejövő és kimenő levél meglenne a tárhelyen, mint ahogy ez van a gmail-ban is.

Ja: rendes domainos mail címem van, tehát nem gmailos.

Ha valaki valamilyen leírást tudna küldeni a témában az is jó, mert nem találtam.

Még egy: azt is mondták, baj lehet abból, hogy pl. a Contact felületen, ha valaki küld levelet, akkor a rendszer hamisan az illetőt teszi feladónak, holott ez egy ál-feladó, mivel valójában akkor is a Drupalban regelt admin címéről megy. Ez hogy van?

Drupal verzió: 
agostonl képe

Ez nem php és nem Drupal probléma, ez a levelező szerverek rendes működése.
Kimenő levelet nem szoktak letárolni. Persze van rá lehetőség, lehet rá szabályt írni, a szolgáltató oldaláról, már ha van rá affinitása.

A Contact felületet illik levédeni valamilyen Captcha eljárással, nehogy valaki be-spammeljen!

1
0
Drufan képe

Mint írtam, csak a Drupal által küldött levelek nem kerülnek a Sent mappába, a tárhely webmailjából küldött igen, vagy Thunderbirből küldött rendes levelek, stb. is igen.

Ezen kívül ha nem lenne mentve a kimenő levél, az nagy hülyeség lenne. Hiszen pl. egy cég, de egy magánszemély is vissza akarja tudni nézni, mit írt valakinek. Tehát remélem ez az infó téves. A Google-nál és minden levelezőnél ez olyan egyértelmű, mint, hogy a bejövők is mentődnek. Sőt, még a kukásak is egy ideig.

Egyébként időközben megtaláltam a Drupal által kiküldött összes leveleket: csak nem a Sent mappában vannak, hanem archiválódik azonnal és egy külön útvonalon találhatóak meg. A logikáját nem értem, de legalább megvannak.

Captcha van ott természetesen.

0
-3
HF leon képe

A drupal nem egy levelezőrendszer, így a leveleket csak, akkor tárolja el, ha olyan modult írnak hozzá, ami ezt megcsinálja. A kapcsolat űrlap lényege is az, hogy az ott beállított címre, címekre küldi el a levelet.

A tárhelyszolgáltatódtól függ, hogy miként van felkonfigurálva a rendszere. Attól függ, hogy elmenti-e a rajta keresztül küldött leveleket, valamint, ha elmenti, akkor azok hol jelenjenek meg.

A drupal nem úgy küld levelet, mint a szolgáltató webmail felülete, vagy más levelezőrendszerek. A Tunderbir is egy kimondottan levelezésre kitalált program, amely sok levelezőrendszerrel imap alapon is fel tudja venni a kapcsolatot, ahol valóban minden úgy is végezhető, mintha a szolgáltató webmail felületét használnád, de ha máshogy nem hát pop3 protokollal is sok mindent meg lehet oldani.

A drupal a php e-mail küldési funkcióját használja (egyes szolgáltatók ezt akár tilthatják is, vagy megszabhatják, hogy napi hány levél küldhető, igaz ez manapság ritka, inkább csak free tárhelyekre igaz). Szóval e miatt nem úgy viselkedik a levélküldés, mintha egy megszokott levelezőrendszerrel küldenéd.

Persze lehet olyan modult írni a drupal-hoz, ami maga is lementi a leveleket, vagy elmenti az adatbázisába, de a kapcsolat űrlap egy egyszerű php-s levélküldő. Itt nem is az a cél, hogy a levelek lementődjenek a szerveren, hisz egy előre fixen megadott e-mail címre kerülnek továbbításra. A küldő nem dönthet önállóan, nem adhat meg akármilyen e-mail címet.

2
0
Drufan képe

Köszönöm a választ.

Szóval azért nem a Send mappába kerülnek, mert a cPanel úgy van beállítva, hogy ha a rendszeren valaki PHPmail függvénnyel küld levelet, akkor azokat egy archív mappába teszi napi lebontásban.

És az a Drupal-os modul, amiről írtam, az ezt oldja meg, tehát akkor minden Drupal-ból küldött levél SMTP-vel menne és rendesen a tárhely Send mappájába kerülne, ennyi a lényege?

És még egy dolog nem világos: egy adott tárhelyről nem csak az adott tárhely SMTP szerverét lehet megadni, mint küldő rendszert, hanem akár gmail-os smtp szervert is, függetlenül attól, hogy nem gmailes levélcímről van szó, mint küldő cím, hanem rendes domainos címről, ami a tárhelyen regelve van? Mert annak a modulnak van egy ilyen mezője, amibe az smtp-t be lehet állítani, és a szolgáltató is valami ilyesmiről beszélt.

0
0
HF leon képe

Amikor lehetőség van smtp beállítására, akkor valóban bármely smtp szerver beállítható, amihez hozzáférésed van. Persze ott már annál a szolgáltatónál adott lehetőségek határolják be, hogy milyen e-mail címről megy ki a levél és nyilván az adott szolgáltatónál rendelkezésre álló lehetőségek alapján konfigurálható a levelek szortírozása is. Ebben talán a g-mail legrugalmasabb.

0
0