Kifelé mutató menüpont és menü csak belépetteknek

Anonymous képe

Sziasztok

Lenne ket dolog amire nem tudok rajonni, hogy lehetne megoldani.
Az elso szerintemegyszeru, csak en nem tudom. Olyan menupontot szeretnek kesziteni, ami egy kulso oldalra mutat. Most ha a cimet beirom az eleres opcioba, akkor a kovetkezo lesz a menupont linkje:
...lan.hu/?q=http://www.ark...
A cel az lenne, hogy siman http://www.ark... legyen a menupont url-je.

Masodik problema, egy olyan menupont letrehozasa, ami csak a bejelentkezett felhasznaloknak jelenik meg. Esetleg lehet egy egesz menu is, ha csak ugy lehet megoldani. De ha ezsem, akkor vegso esetben egy olyan tartalmi oldal, amit csak a bejelentkezett felhasznalok tekinthetnek meg. Alap beallitas az, hogy mindenki megnezheti az osszes oldalt. De most egy olyan kellene amit csak a bejelentkezettek.

Fórum: 
talger képe

Hojtsy Gábor képe

Az url() függvényt kell megbütykölni, hogy ne írja a ?q=-t a kívülre mutató (protokoll megjelöléssel kezdődő) linkek elé. Volt erről már sokszor szó a fejlesztői listán, másnak is van rá igénye. Nem tudom, végülis bekerült-e a 4.7 kódba, de könnyen lehet.

0
0
Anonymous képe

Bocsánat, ha túl egyszerűt kérdezek, de nekem nem jött össze eddig.
Hogyan lehet elérni, hogy ha kifelé mutató menüpontot adok meg, akkor rákattintva új böngészőoldal nyíljon, ne az én drupalos oldalam helyét foglalja el a másik honlap? Hiába bűvészkedem mindenféle target=blankokkal, nem sikerül.

0
0
pp képe

Fogod a függvényt:

http://api.drupal.org/api/function/theme_menu_item_link/5

bemásolod a template.php-ba, átírod a theme szócskát phptemplate-re a függvény nevében, majd kedved szerint módosítod.

pp

0
0