Kifejezés hivatkozás mezők: több szótár vagy mélység automata használata

moha képe

Hello!

Megpróbálom érthetően megfogalmazni a dolgot.
Szóval Drupal7 alatt adott egy saját tartalomtípus és egy kifejezés hivatkozás mező, ami egy adott szótár elemeiből pakol ki checkboxokat. Ezt ugye bármikor bővítik, több checkbox jelenik meg.

Olyat szeretnék, hogy több kategória legyen és azon belül választható checkboxok. Tehát:

Kategória 1: [x] elem egy [x] elem kettő
Kategória 2: [x] elem három [x] elem négy

Nyilván hozzáadok még egy fieldet, a hozzá tartozó szótárral... de meg lehet-e oldani, hogy pl. egy "kategóriák" szótár alatt első szinten "Kategória 1" majd ez alatt "elem egy", "elem kettő" szerepeljen, tehát ha felviszünk a szótárba egy új kategóriát, akkor az automatikusan jelenjen meg szerkesztérskor a hozzá tartozó elemekkel checkboxként?

Én úgy sejtem, hogy ehhez mindenképp bele kell nyúlni a tartalomtípusba, de hátha...

Drupal verzió: 
Fórum: 
Sk8erPeter képe

Ehhez mit szólsz?

Taxonomy Term Reference Tree Widget
http://drupal.org/project/term_reference_tree

Taxonomy Term Reference Tree WidgetTaxonomy Term Reference Tree Widget

1
0
szantog képe

nem kell belenyúlni
http://drupal.org/project/reference_option_limit

"Nyilván hozzáadok még egy fieldet, a hozzá tartozó szótárral"

Jaja, de ugyanezt a fieldet ne felejtsd el megadni az elem egy, elem kettőt tartalmazó vocabularynek is, és elem egy, elem kettőnől beállítva a kategóriát az option limit szépen fogja szűrni, ahogy kell.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

moha képe

Edit: Közben rájöttem, hogy kell használni, de kiderült, hogy ez mégsem pontosan az, amire gondoltam. Király, hogy így csak a megfelelő elemeket hozza, miután kiválasztottam a kategóriát, de én arra gondoltam, hogy ha a kategória szótárban 4 kifejezés van és mind a négyhez kapcsolva van mondjuk két elem, akkor azokat listázza le. Lehet, hogy a term reference tree lesz a jó...

0
0
moha képe

Reference tree widget lett a megoldás, köszi.

Igazából nekem az első szinten nem kellenek jelölőnégyzetek, azokat most CSS-el tüntettem el, de biztos van valami hook, amit el tudok kapni, hogy ne is tegyen jelölőnégyzetet a legelső szintre...

Edit: már megint nem szóltam... most látom, hogy van olyan opció, hogy "leaf only"

2
0
Sk8erPeter képe

Jó, hogy visszajeleztél! (és írtad, hogy van "leaf only" lehetőség)
Örülök, ha ezzel megoldódott.

0
0