Kidobja a bejelentkezett felhasználót

memil képe

Ha egy user bejelentkezik az oldalamra és böngészget, akkor előbb utóbb kidobódik. A következőket vettem észre:

- A cache bekapcsolása után, ha anonymous -ként böngészek, akkor az első kattintásra előjövő view oldal nagyon lassan tölt be. De ha visszamegyek a főoldalra, és ugyanarra az oldalra kattintok, akkor már villámgyorsan bejön, gondolom, hogy köszönhetem ezt a cache -nek.

- Ha bejelentkezek egy mezei user -ként, és olyan oldalra kattintok (a legtöbb oldalamat a views generálja), ahová előzőleg anonymous -ként is kattintottam, akkor úgy jeleníti meg az oldalt, mintha kidobna. Tehát eltűnik a My Account link, eltűnik a Logout link és megjelenik a Login / Register link. Tehát mintha ismét anonymous -ként látnám az oldalt. De ha olyan oldalra kattintok, amire előzőleg, anonymous -ként nem kattintottam, akkor bejelentkezve látom magamat.

- Ezekután kikapcsoltam a cache -t, visszakaptam a lassú views generálást. Megszűnt az a viselkedés, hogy ha anonymous -ként megnézek egy oldalt, később bejelentkezve ugyanazt az oldalt anonymous -ként látnám, tehát maradok bejelentkezve olyan oldalon is, amit előzőleg anonymous -ként is megnéztem.

- Van egy csavar is benne, azért hogy ne legyen annyira egyszerű. A cache maradt kikapcsolva, maradtam bejelentkezve, és ha olyan oldalra kattintottam, amit még az első alkalommal (tehát amikor a cache bevolt kapcsolva) anonymousként néztem meg, akkor is kidobva, azaz anonymous -ként láttam magamat. Ja, és amikor kikapcsoltam a cache -t, egyben ürítettem is.

No és akkor ezek után hogyan kell azt megcsinálni, hogy a views által generált oldalak gyorsak legyenek és a usereket ne dobja ki, azaz a usereknek ne anonymous oldalakat rakjon a szemük elé?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Ramirez_hun képe

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a gyorstárazás akad valamiért.
Legjobb tudomásom szerint, a bejelentkezett felhasználók számára nem a gyorstárazott oldalakat tölti be a rendszer, viszont Anonymus esetében a cache-ből olvassa vissza.
Valamiért a bejelentkezett felhasználónál is a már cacheben lévő dolgokat tölti vissza, ezért tűnik el a My account link.

A gyorstárazás hol történik? A performace oldalon van bekapcsolva, vagy a views-on belül is? Esetleg egyéb ilyen modul erre rásegít?

0
0

- ad astra per aspera -

memil képe

A gyorstárazást a performance oldalon kapcsoltam be (majd utána ki). A views -on belül nincs bekapcsolva (Caching: None), viszont feltettem és bekapcsoltam még korábban a Boost modult.

0
0
szantog képe

A boosthoz elég csúnyán bele kell gányolni a .htaccesbe. Nem maradt benne valami szemét?

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Sk8erPeter képe

Sztem a Boost modul lehet a hibás, gondolom valamiért bejelentkezett állapotban is a gyorstárazott (STATIKUS! - készít egy statikus példányt is) változatot rántja elő valamiért, ami nem jó.
Vagy át kell állítanod valamit, vagy egyszerűen kivételt kellene létrehoznod a Boost-on belül bizonyos aloldalakra, és tényleg csak azt hagyni statikusan tárolódni, aminek nem kell dinamikusan változnia.
Bár tudtommal alapból az a beállítás, hogy bejelentkezett felhasználónak ne a gyorstárazott változatot mutassa, de lehet, hogy ezt átállítottad a modulon belül.

0
0
Ramirez_hun képe

Tippeltem volna, hogy a Boost a nyerő.
Valszeg ebbe futottál bele:
http://drupal.org/node/1616356#comment-6187048

Nem tudom, a jelenlegi béta2-ben ki lett-e már javítva, de gondolom igen.
Illetve a fenti patch működni látszik.

0
0

- ad astra per aspera -

memil képe

Kikapcsoltam és kitöröltem a Boost -ot, és ugyanaz a hiba jelentkezik. Továbbá azt vettem észre, hogy az éles szerveren jelentkezik a hiba, míg localhost -on nem. További ötlet? Ja és erről van szó: http://KNXPlaza.com

0
0