A kiadások és frissítések információinak letöltése sikertelen

balazsgabi képe

Üdv Mindenkinek!

Olyan problémám akadt, hogy valamikor a nyáron szolgáltatóhoz felraktam 6.19-est és egy pár dolgot beállítottam, pár node felkerült. Aztán volt egy hosszabb szünet és most újra nekilátnék, de a Frissítési információkat nem éri el a Drupal. Olvasgattam ezt-azt láttam, hogy az url_fopen tiltott volt. Megkértem a szolgáltatót, hogy pliíz ON, mire meg is tették, sőt közölték, hogy most már "korlátozás nélküli php" lehetősége is adott. Az url_fopen státusza valóban ON, de az eredeti problémám nem oldódott meg.

A cron futtatása is nehézkes, lefut de más oldalakhoz képest nagyon lassan (kb30sec) Mind az admin/reports/updates oldalról, mind a közvetlen meghívással is. A frissítések viszont továbbra sem érhetőek el.

Localra (két gépre is) feltettem ugyanazokat a modulokat, adatbázist ott minkét helyen jól működik. Ebből gondolom, hogy még mindig a szolgáltatónál lesz valami bibi.

Kérdésem: mit kell még ellenőrizni (és hol) ahhoz, hogy működjön ez a külső url meghívás? És a cron - ami belső - miért lehet ilyen lassú?

Drupal verzió: 
balazsgabi képe

most feltettem egy másik tárhelyre is, ott minden ok.

A PHP verziószám (ezzel egy biztonsági frissítés) okozhatja ezt?

Ahol problémás ott 5.2.14
ahol jó 5.2.12
localon szintén jó 5.2.9

0
0
Nagy Gusztáv képe

Hasonló problémát okozhat, ha a szerver proxy mögött van. Pl céges hálózaton belül. Nem ez a különbség?

0
0

Nagy Gusztáv

balazsgabi képe

- Szerverparkunk 60 db nagyteljesítményű szerverből áll
- Általunk kezelt domainek száma: 40566 db
- Webtárhelyek száma: 14815 db

Ma volt egy kis szabadidőm, úgy hogy szinte az egész napom erre ment rá :(

Amit látok, az hogy ők 1.3.x Apache alatt futtatják az 5.2.14es PHP-t. Ugyanezen a tárhelyen egy csupasz frissen telepített 6.19-es Drupalnak is ez a gondja, azaz Drupal futtatásra ez a config alkalmatlan. A kérdés csak az, hogy ez egy bug, vagy mégis csak van egy opció amit engedélyezni/tiltani kéne a php.ini-ben. Ez a php verzió ez év augusztusától érhető el - egy kérdésemre azt mondták, hogy náluk mindig a legfrissebb fut egy-egy fő verzióból - így nehezen hiszem, hogy 3 hónap alatt én lennék az első és egyetlen a közel 15ezerből akinél ez előjött. Vannak itt még érdekességek, de mivel sem reklámozni, sem rossz színben feltüntetni nem szeretnék senkit így ezt megtartom magamnak.

Ha addig nem sikerül megoldanom, akkor kénytelen vagyok megvárni míg telepítik az 5.2.15öst, aztán majd meglátjuk.

0
0
Sipi képe

A 6.20-asról szeretnék frissíteni 7-re, ezért feltettem egy Portable XAMPP-ot a céges XP-re. Minden jó, csak a modulok állapotát nem tudja lekérdezni, vagyis szinte ugyanez a problémám, és pont az a helyzet nálunk, amire Gusztáv rákérdezett: proxy mögött vagyunk.
Feltételezem, hogy - mivel a többi netes programnak is meg kell adni a felhasználó nevemet és a jelszómat, hogy forgalmat bonyolíthasson a proxy-n keresztül, ezért - az Apache-nak is meg kellene adni valahol. mod_proxy modul? vagy ilyesmi?

0
0
nevergone képe

Csináljuk azt, hogy most behunyom a szemem, és mire kinyitom, te már indítottál is egy új témát ennek a témának, ahol leírod ugyanezt (vagy még többet) és belinkeled ide, köszi! :)

0
0
Sipi képe

balazsgabi képe

viszont tuti, hogy szerveroldali 'konfig-woodoo' van a dolog mögött, mert átrakták egy másik szerverre és a probléma megszűnt. Tehát őrzik a szakmai titkot :), de legalább szolgáltatnak.

0
0